Tenekede Tavuk

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Ben birkere folyoya bi top kokereç sardım soba kovasını odunla doldurdum ortaya kokoreci sıkıştırdım
Odunlar köz oldu güzelde kokuyor dedim hazır iştahla
Yemeye niyetlendim açtım kapağı aldım çok hafiflemiş
Folyonun hiçine baktım bizim kokoreç eriyip yok olmuş elimde boş folyo kaldı :kiskis
Yeni evlenmişim, Her şey gıcır, ev yeni boyalı, eşyalar sıfır vs.
Balayı malayı bitti vs evimizde kendi yemeğimizi kendimiz yapacağız artık, Yaş 24, Tansaşta baktım kokoreç satıyorlar. Satana dedim ki ''bu nasıl yapılıyor?''

''Abicim çok basit, önce haşlıyorsun 1 saat kadar, sonra yağda kıartıyorsun'' dedi.

Tamam dedik aldık oh ne güzel evimizde kokoreç keyfi.

Haşladım abi, sonra yağı da kızdırdım, elbette ki suyundan arındırıp kurutttuktan sonra tavaya koydum.

Önceleri gayet güzel sesler ve kokular geliyordu fakat sonra bir gariplik oldu, minik minik yağ patlamaları sonra orta orta yağ patlamalarına döndü.

La Noliy? demeye kalmadı baktım bizim kokoreç he ryerinden ayrı ayrı balon balon şişip şişip patlıyor.

Lan arkadaş ocak fırın aspiratör duvar tavan her yer yağ oldu anasını satayım eviriyon olmiy, çeviriyorn olmiy dedim başlarım kokoreçine.
Diyeceğim o ki o gün hayatımın en lezzetli pizzasını yedim :kop

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Kansorjen içermeyen birşey var mı ? o tavuk köy tavuğu muydu yoksa 30 günde tavuk olan piliçler den mi ? gerçi köy tavukları bile artık yem ile besleniyor ?
Abi çüftliğin içinde kendisine ayrılan 3 metre alan içerisinde volta atan tavuğa GEZEN TAVUK diyerek kaktırıyorlar bize işte :kiskis

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Yeni evlenmişim, Her şey gıcır, ev yeni boyalı, eşyalar sıfır vs.
Balayı malayı bitti vs evimizde kendi yemeğimizi kendimiz yapacağız artık, Yaş 24, Tansaşta baktım kokoreç satıyorlar. Satana dedim ki ''bu nasıl yapılıyor?''

''Abicim çok basit, önce haşlıyorsun 1 saat kadar, sonra yağda kıartıyorsun'' dedi.

Tamam dedik aldık oh ne güzel evimizde kokoreç keyfi.

Haşladım abi, sonra yağı da kızdırdım, elbette ki suyundan arındırıp kurutttuktan sonra tavaya koydum.

Önceleri gayet güzel sesler ve kokular geliyordu fakat sonra bir gariplik oldu, minik minik yağ patlamaları sonra orta orta yağ patlamalarına döndü.

La Noliy? demeye kalmadı baktım bizim kokoreç he ryerinden ayrı ayrı balon balon şişip şişip patlıyor.

Lan arkadaş ocak fırın aspiratör duvar tavan her yer yağ oldu anasını satayım eviriyon olmiy, çeviriyorn olmiy dedim başlarım kokoreçine.
Diyeceğim o ki o gün hayatımın en lezzetli pizzasını yedim :kop
Adem Abi uyanıklık olsun dedim normalde mangalda yaparım zahmetli olduğu için kolayına kaçayım dedim
Gitti canım kokoreç :kiskis sonra kolayını buldum çevirmeli fırın aldım kokoreçide tavuğuda artık fırında çevirme yapıyorum kokoreç kaynatılmaz tavada kızartıp küp küp kesıp dometes kekik pul biber ekmek arası aşağıya bir resim ekliyim

The fırında kokoreç

IMG_20200602_004849.jpg

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Abi uyanıklık olsun dedim normalde mangalda yaparım zahmetli olduğu için kolayına kaçayım dedim
Gitti canım kokoreç :kiskis sonra kolayını buldum çevirmeli fırın aldım kokoreçide tavuğuda artık fırında çevirme yapıyorum kokoreç kaynatılmaz tavada kızartıp küp küp kesıp dometes kekik pul biber ekmek arası aşağıya bir resim ekliyim

The fırında kokoreç

IMG_20200602_004849.jpg
The waşşşşş aneyyy :kiskis

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633

The fırında kokoreç

IMG_20200602_004849.jpg
Bunun bir konusu olmalı ve detaylı bilgi verilmelidir!

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Bunun bir konusu olmalı ve detaylı bilgi verilmelidir!
Çevirmeli fırın almadan önce eski fırını modifiye edip çevirmeli fırına çevirmiştim bir ara resim link vs vereceğim eski fırını yada mevcut fırını çevirmeli yapmak isteyenler birde mangalı modifiye edeceğim çevirmeli mangal havalar biraz ısınsın :kiskis

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Çevirmeli fırın almadan önce eski fırını modifiye edip çevirmeli fırına çevirmiştim bir ara resim link vs vereceğim eski fırını yada mevcut fırını çevirmeli yapmak isteyenler birde mangalı modifiye edeceğim çevirmeli mangal havalar biraz ısınsın :kiskis
Bana daha çok kokarec ve işçiliği lazım ?

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Bana daha çok kokarec ve işçiliği lazım ?
Kokoreç hazır geliyor ben sadece şişe takıp pişiriyorum not kendi çevirmeli yaptığım fırından biraz farklıdır diye çevirmeli fırın aldım ne görsem benim koyduğum motorun aynısını koymuşlar fırına.

Fırında çevirme kokoreçte iyi oluyor ama mangal kömürüründe pişen kokorecin tadı bir başka oluyor
İlk fırsatta mangal için kokoreç çevirme aparatı yapacağım aşağıdaki kuluçka motoru 8'lik şiş birde ikitane kanca lazım kancayı ben çinden almıştım

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Kokoreç hazır geliyor ben sadece şişe takıp pişiriyorum not kendi çevirmeli yaptığım fırından biraz farklıdır diye çevirmeli fırın aldım ne görsem benim koyduğum motorun aynısını koymuşlar fırına.

Fırında çevirme kokoreçte iyi oluyor ama mangal kömürüründe pişen kokorecin tadı bir başka oluyor
İlk fırsatta mangal için kokoreç çevirme aparatı yapacağım aşağıdaki kuluçka motoru 8'lik şiş birde ikitane kanca lazım kancayı ben çinden almıştım

Bize mamal okuma Mayk ?
İcraat istiyoruz ??
Hazır derken bu konuyu dağıtmak istemediğim için konusu olmalı dedim

Geri
Üst Alt