W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,482
nexttin yeni mni led çıkarıyor ustam nasıl olur nextin piyasada olan Qled olan var minled mi daha iyi Qled mi
Qled, mini led vb, bunların hepsi lcd. Mevcut tv den bir bir üst görüntüye geçmek istiyorsan. En iyi seçim oled. Bunun için butceni oluştur paranı buna ver. Bir lcd evdeki tv den fazla vermez.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,482
Qled samsung uydurduğu, pazarlamak için satmak için allayıp pulladigi terim.
Bu bir lcd katmanların renk genişliğini artırmak için kullanılan bir filtre, bunda bile hileler yapılır. Ve abartılır. Piyasada çoğu kuantum filtresi ucuz ve anlamsızdır. Sdr yayınlarda bir etkisi olmaz. Hdr yayınlarda gerçek nano parçacıkları işe . Ama kalite kalite çıkıyor. Bir sema daha iyi anlamanızı sağlar

kropki-kwantowe.gif

C Çevrimdışı

cancan1135

Yeni Üye
14 Eki 2025
4
32
Qled, mini led vb, bunların hepsi lcd. Mevcut tv den bir bir üst görüntüye geçmek istiyorsan. En iyi seçim oled. Bunun için butceni oluştur paranı buna ver. Bir lcd evdeki tv den fazla vermez.
hocam yazdıklarınızdan anladığım isterse tcl samsung yok süper miniled vs model olsun hiçbir şekilde oled almadıktan sonra anlamı yok(görüntü açısından)?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,482
hocam yazdıklarınızdan anladığım isterse tcl samsung yok süper miniled vs model olsun hiçbir şekilde oled almadıktan sonra anlamı yok(görüntü açısından)?
Belki fazla abartılı yazmışım. Ama öyle. Lcd nin ilerleme olasılığı yok. Zaten samsung ve lg panel üretimini iki üç yıldır bitirdi. Çıkardıkları lcd modellerine bakın. Alttan miniled diğer qn80 85 100 bölgeli vs. Lg de aynı daha az hatta modeller. Lcd pazarı artık Çinlilerde, tcl ve hisense lcd pazarında bir iki yıl sonra samsung ve lg den ilk.iki sırayı alır. Iyice

C Çevrimdışı

cancan1135

Yeni Üye
14 Eki 2025
4
32
Belki fazla abartılı yazmışım. Ama öyle. Lcd nin ilerleme olasılığı yok. Zaten samsung ve lg panel üretimini iki üç yıldır bitirdi. Çıkardıkları lcd modellerine bakın. Alttan miniled diğer qn80 85 100 bölgeli vs. Lg de aynı daha az hatta modeller. Lcd pazarı artık Çinlilerde, tcl ve hisense lcd pazarında bir iki yıl sonra samsung ve lg den ilk.iki sırayı alır. Iyice
Hocam değerli cevabınız için teşekkür ederim son bir ricam olsa, tv almaya karar verdim fakat bir sürü model var ve kafam çok karıştı 65. almam lazım ünitem buna müsait gönlüm istiyor ambligjht tv fakat philplsler çok tutulmuyor galiba bana önerebileceğiniz bir model varmıdır oyun oynarım karasal yayın izlerim netflix tarzı platformları kullanırım ve q990f soundbarım mevcut bütçe olarak sıkıntım yok 100bine kadar çıkabilirim lakin aynı işi yarı paraya yapan bir model varsa onada açığım para kazanmakta kolay değil bu devirde. Gözüme kestirdiğim lg 65 b5 var bu ara fakat dün akşam bir arkadaş c5in bile parlaklığından şikayetçi olmuş takaslıcam diyordu kafamı karştırdı

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,482
Hocam değerli cevabınız için teşekkür ederim son bir ricam olsa, tv almaya karar verdim fakat bir sürü model var ve kafam çok karıştı 65. almam lazım ünitem buna müsait gönlüm istiyor ambligjht tv fakat philplsler çok tutulmuyor galiba bana önerebileceğiniz bir model varmıdır oyun oynarım karasal yayın izlerim netflix tarzı platformları kullanırım ve q990f soundbarım mevcut bütçe olarak sıkıntım yok 100bine kadar çıkabilirim lakin aynı işi yarı paraya yapan bir model varsa onada açığım para kazanmakta kolay değil bu devirde. Gözüme kestirdiğim lg 65 b5 var bu ara fakat dün akşam bir arkadaş c5in bile parlaklığından şikayetçi olmuş takaslıcam diyordu kafamı karştırdı
Her model kusursuz değildir. Ama Lg C5 iyi bir modeldir. Daha parlak oled G5 olur. Ortam çok aydınlık bir yer galiba şikayetçi olanın. Lcdlere baksın.

H Çevrimdışı

haktanbozer 

Aktif Üye
26 Nis 2019
130
24
Merhabalar

30 bine kadar 50-55 inç QLED televizyon bakıyorum. TCL 55P7K ve 55P79K modelleri dikkatimi çekti. Aralarındaki fark nedir? Bu aralıkta benzer şekilde başka hangi modelleri önerirsiniz?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,482
Şuan 50 inc google tvsi olan en uygun fiyatlı güzel panelli tv önerisi verir misiniz :polis
55 altı kalite aynı. O yüzden fiyatı uygun vestel yada grundig grubundan bir modele bakarsınız. Model fark etmez. Yeni modellerinden alırsanız bu markalardan Smarti daha güncel olur.

Hakande9 Çevrimdışı

Hakande9 

Aktif Üye
28 Eyl 2020
235
32
55 altı kalite aynı. O yüzden fiyatı uygun vestel yada grundig grubundan bir modele bakarsınız. Model fark etmez. Yeni modellerinden alırsanız bu markalardan Smarti daha güncel olur.
Marka olarak next 50 inc 4k google tv , onvo 50 4k ve tcl 43 inc ful hd google tv , düşündüğüm 3 marka model var hangisi tercih etmeliyim görüntü kalitesi olarak

Geri
Üst Alt