Aynen öyle. Aslında değişiklik öyle her sene yok. Bu satış yapmak için ballandirdiklari söylemler. YouTube cularada para verip , inceleme adı altında 3. Kişilerde reklamını yaptırırlar.vay be. 5 yıl geçti elin japonlarının kullandığı kaliteyi samsung daha ancak yakalıyabilmiş. 2 tv arasındaki bariz 2 farkı söyleyim, biri hoparlör ü bunun daha kuvvetli. özellikle sinema izlerken bariz belli oluyor. diğeri de işlemcisi çok kuvvetli. kanal geçişlerinde çok bariz fark var. bunda birde yapay zeka var ama ben pek alışamadım/beğenmedim. ben saha mat izlemeyi seviyorum; parlaklık düzeyi düşük ve sinema modu vari. ama yapay zeka görüntü kalitisini artırayım derken parlaklığıda aşırı açıyor oda gözümü yoruyor. ayrıca AI açınca seside artırıyor kafasına göre. ya ben kullanamadım yada bu bana göre uygun bir şey değil.
onun haricinde ışıkları kapatıp siyah sahneli şeyler izledim gayet yeterli geldi. zaten dediğim gibi diğer tv den pek de bir farkı yok. hatta onda parlaklık oran olarak az, orta çok, daha çok gibi seviyelere ayrılmış, istediğin zaman rakamsal değilde oransal atırıp azalta biliniyor ve daha kullanışlı geldi bana. bunda 0-50 arası değer var. qn80f alsa idim arasında ses kalite farkı dışında ben bir fark bulabilirmiydim bilemiyorum.
Lcd bu tv ler. Sorunları teknolojisi belli. Bundan 10-15 sene önce neyse. Gene aynı gideceği yeri yok . Bu kadar. Sadece markalar iyi para kazanıyor bundan. Maliyeti düşük.