W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,352
Zor değil ama satış işinde olan arkadaşlar çok bilgisiz bunun paneli ne diye sorunca boş boş yüzüme bakıyorlar ya da ips diyip geçiyor va desem boş boş bakıyor.İps ekranda böyle bir şey olduğunu bilsem almadan önce öğrenir ondan sonra satın alırdım qn70 ile bu model arasında kalıp size sormuştum siz de marka olarak hangisine yakınsanız onu alın diyince sizin bilginize de güvenince alıp geçtim lg olanı bilmiyorum belki samsung da ips panel bu kadar önemli ise ikisini de öğreneyim eğer ikisi de ips ise başka bir şey alayım.
Va panel. Media daki arkadaşlarım var 65 inç leri tüm şubelerde va panelmis

A Çevrimdışı

atlas07 

Aktif Üye
7 Kas 2021
130
39
Va panel. Media daki arkadaşlarım var 65 inç leri tüm şubelerde va panelmis
üstat siz yazdıktan sonra 1 saattir lg müşteri hizmetlerini ve medimarket müşteri hizmetlerini arayıp bilgi almaya çalıştım ama nafile mini led diyeni mi dersiniz lcd diyeni mi .Ne kadar güvenilir bilmiyorum ama chatgpt ye sordum ips dedi rthing de qned85 incelemesi buldum ipc demiş iptal edeyim diyorken hızır gibi yetiştiniz sağolun ben gene de kontrol edeyim gelince sizin dediğiniz yöntem ile başkaca neyini kontrol edebilirim sanırım internet alışverişi olunca iade de sorun olmuyor süresi içerisinde

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,352
Servis geldiğinde kurulum biter bitmez. Piksel kontrolü iste. Elinde flash vardır. Takar yapar. Yoksa, YouTube da var. Perdeleri kapat. Işık olmasın, ışık tv nin kusurlarını gizler. En iyi loş ortamda da tv kendini belli eder. Işık sizma vb

M Çevrimdışı

Maviplanet

Yeni Üye
31 Ağu 2017
47
Evet doğru.
Oledlerde yanma olur. Zaten o site yakmak icin test yapıyor. Statik görüntülerle saatlerce çalıştırıyor.
Sizin burada oled i kullanma sekliniz önemli. Onlar yakmak için uğraşır. Kullanım şekli çok önemli hep haber kanalları. Saatlerce fifa tarzı oyunlar kullanırsanız. Yanma mutlaka olur.
Bu kullanma şeklindeki kullanıcı lcd almalı. Yada daha ucuz lcd de olur. Bir haber kanalları izleyen bir kişi. Görüntünün kontrast, siyahı, hızı vb özellikleri nekadar arar. Yada içerik neye ihtiyacı var ki, yapay isiklandirilmis ortamda.
Film , diziler izliyorsunuz. Aşırı Statik görüntü olan oyunlar oynamiyorsaniz. Oled de Yanma riski çok daha geç olur. Yıllarca kullanırsınız.
Birde çoğu televizyon izleyen kişi tv lerini akşam izlerler. Bu da oled çalışma şekline uygun.
Sizde akşamları izliyorsaniz endişelenmeye gerek yok bence.
Sabahtan akşama kadar tv i açıksa. Lcd almak bu kullanıcılar için daha doğru tercih olur
qn85modeli de full array mı?

55inch olanı geçen hafta almıştım. 3 gün evvel kuruldu. ölü piksel testi ni hem servisle hemde az önce karanlıkta denedim ölü piksele rastlamadım.
android yazılım olmadığı için kullanımı biraz farklı. yada kullanımı düz mantık diyelim.

görüntü kalitesi olarak 5 sene evvelki sony tvimle pek bi fark gözliyemedim desem yeridir.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,352
qn85modeli de full array mı?

55inch olanı geçen hafta almıştım. 3 gün evvel kuruldu. ölü piksel testi ni hem servisle hemde az önce karanlıkta denedim ölü piksele rastlamadım.
android yazılım olmadığı için kullanımı biraz farklı. yada kullanımı düz mantık diyelim.

görüntü kalitesi olarak 5 sene evvelki sony tvimle pek bi fark gözliyemedim desem yeridir.
Fullarray evet. Adını miniled olarak değiştirip. Pazarliyorlar.
Eski Sony xh9xxx seriydi sizin. Evet Aynı. Tek fark altyazi gibi parlak objelerin etrafında daha az hallo etkisi olur.

Geri
Üst Alt