W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,482
Zor değil ama satış işinde olan arkadaşlar çok bilgisiz bunun paneli ne diye sorunca boş boş yüzüme bakıyorlar ya da ips diyip geçiyor va desem boş boş bakıyor.İps ekranda böyle bir şey olduğunu bilsem almadan önce öğrenir ondan sonra satın alırdım qn70 ile bu model arasında kalıp size sormuştum siz de marka olarak hangisine yakınsanız onu alın diyince sizin bilginize de güvenince alıp geçtim lg olanı bilmiyorum belki samsung da ips panel bu kadar önemli ise ikisini de öğreneyim eğer ikisi de ips ise başka bir şey alayım.
Va panel. Media daki arkadaşlarım var 65 inç leri tüm şubelerde va panelmis

A Çevrimdışı

atlas07 

Aktif Üye
7 Kas 2021
135
39
Va panel. Media daki arkadaşlarım var 65 inç leri tüm şubelerde va panelmis
üstat siz yazdıktan sonra 1 saattir lg müşteri hizmetlerini ve medimarket müşteri hizmetlerini arayıp bilgi almaya çalıştım ama nafile mini led diyeni mi dersiniz lcd diyeni mi .Ne kadar güvenilir bilmiyorum ama chatgpt ye sordum ips dedi rthing de qned85 incelemesi buldum ipc demiş iptal edeyim diyorken hızır gibi yetiştiniz sağolun ben gene de kontrol edeyim gelince sizin dediğiniz yöntem ile başkaca neyini kontrol edebilirim sanırım internet alışverişi olunca iade de sorun olmuyor süresi içerisinde

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,482
Servis geldiğinde kurulum biter bitmez. Piksel kontrolü iste. Elinde flash vardır. Takar yapar. Yoksa, YouTube da var. Perdeleri kapat. Işık olmasın, ışık tv nin kusurlarını gizler. En iyi loş ortamda da tv kendini belli eder. Işık sizma vb

M Çevrimdışı

Maviplanet

Yeni Üye
31 Ağu 2017
52
Evet doğru.
Oledlerde yanma olur. Zaten o site yakmak icin test yapıyor. Statik görüntülerle saatlerce çalıştırıyor.
Sizin burada oled i kullanma sekliniz önemli. Onlar yakmak için uğraşır. Kullanım şekli çok önemli hep haber kanalları. Saatlerce fifa tarzı oyunlar kullanırsanız. Yanma mutlaka olur.
Bu kullanma şeklindeki kullanıcı lcd almalı. Yada daha ucuz lcd de olur. Bir haber kanalları izleyen bir kişi. Görüntünün kontrast, siyahı, hızı vb özellikleri nekadar arar. Yada içerik neye ihtiyacı var ki, yapay isiklandirilmis ortamda.
Film , diziler izliyorsunuz. Aşırı Statik görüntü olan oyunlar oynamiyorsaniz. Oled de Yanma riski çok daha geç olur. Yıllarca kullanırsınız.
Birde çoğu televizyon izleyen kişi tv lerini akşam izlerler. Bu da oled çalışma şekline uygun.
Sizde akşamları izliyorsaniz endişelenmeye gerek yok bence.
Sabahtan akşama kadar tv i açıksa. Lcd almak bu kullanıcılar için daha doğru tercih olur
qn85modeli de full array mı?

55inch olanı geçen hafta almıştım. 3 gün evvel kuruldu. ölü piksel testi ni hem servisle hemde az önce karanlıkta denedim ölü piksele rastlamadım.
android yazılım olmadığı için kullanımı biraz farklı. yada kullanımı düz mantık diyelim.

görüntü kalitesi olarak 5 sene evvelki sony tvimle pek bi fark gözliyemedim desem yeridir.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,482
qn85modeli de full array mı?

55inch olanı geçen hafta almıştım. 3 gün evvel kuruldu. ölü piksel testi ni hem servisle hemde az önce karanlıkta denedim ölü piksele rastlamadım.
android yazılım olmadığı için kullanımı biraz farklı. yada kullanımı düz mantık diyelim.

görüntü kalitesi olarak 5 sene evvelki sony tvimle pek bi fark gözliyemedim desem yeridir.
Fullarray evet. Adını miniled olarak değiştirip. Pazarliyorlar.
Eski Sony xh9xxx seriydi sizin. Evet Aynı. Tek fark altyazi gibi parlak objelerin etrafında daha az hallo etkisi olur.

M Çevrimdışı

Maviplanet

Yeni Üye
31 Ağu 2017
52
Fullarray evet. Adını miniled olarak değiştirip. Pazarliyorlar.
Eski Sony xh9xxx seriydi sizin. Evet Aynı. Tek fark altyazi gibi parlak objelerin etrafında daha az hallo etkisi olur.
vay be. 5 yıl geçti elin japonlarının kullandığı kaliteyi samsung daha ancak yakalıyabilmiş. 2 tv arasındaki bariz 2 farkı söyleyim, biri hoparlör ü bunun daha kuvvetli. özellikle sinema izlerken bariz belli oluyor. diğeri de işlemcisi çok kuvvetli. kanal geçişlerinde çok bariz fark var. bunda birde yapay zeka var ama ben pek alışamadım/beğenmedim. ben saha mat izlemeyi seviyorum; parlaklık düzeyi düşük ve sinema modu vari. ama yapay zeka görüntü kalitisini artırayım derken parlaklığıda aşırı açıyor oda gözümü yoruyor. ayrıca AI açınca seside artırıyor kafasına göre. ya ben kullanamadım yada bu bana göre uygun bir şey değil.

onun haricinde ışıkları kapatıp siyah sahneli şeyler izledim gayet yeterli geldi. zaten dediğim gibi diğer tv den pek de bir farkı yok. hatta onda parlaklık oran olarak az, orta çok, daha çok gibi seviyelere ayrılmış, istediğin zaman rakamsal değilde oransal atırıp azalta biliniyor ve daha kullanışlı geldi bana. bunda 0-50 arası değer var. qn80f alsa idim arasında ses kalite farkı dışında ben bir fark bulabilirmiydim bilemiyorum.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,482
vay be. 5 yıl geçti elin japonlarının kullandığı kaliteyi samsung daha ancak yakalıyabilmiş. 2 tv arasındaki bariz 2 farkı söyleyim, biri hoparlör ü bunun daha kuvvetli. özellikle sinema izlerken bariz belli oluyor. diğeri de işlemcisi çok kuvvetli. kanal geçişlerinde çok bariz fark var. bunda birde yapay zeka var ama ben pek alışamadım/beğenmedim. ben saha mat izlemeyi seviyorum; parlaklık düzeyi düşük ve sinema modu vari. ama yapay zeka görüntü kalitisini artırayım derken parlaklığıda aşırı açıyor oda gözümü yoruyor. ayrıca AI açınca seside artırıyor kafasına göre. ya ben kullanamadım yada bu bana göre uygun bir şey değil.

onun haricinde ışıkları kapatıp siyah sahneli şeyler izledim gayet yeterli geldi. zaten dediğim gibi diğer tv den pek de bir farkı yok. hatta onda parlaklık oran olarak az, orta çok, daha çok gibi seviyelere ayrılmış, istediğin zaman rakamsal değilde oransal atırıp azalta biliniyor ve daha kullanışlı geldi bana. bunda 0-50 arası değer var. qn80f alsa idim arasında ses kalite farkı dışında ben bir fark bulabilirmiydim bilemiyorum.
Aynen öyle. Aslında değişiklik öyle her sene yok. Bu satış yapmak için ballandirdiklari söylemler. YouTube cularada para verip , inceleme adı altında 3. Kişilerde reklamını yaptırırlar.
Lcd bu tv ler. Sorunları teknolojisi belli. Bundan 10-15 sene önce neyse. Gene aynı gideceği yeri yok . Bu kadar. Sadece markalar iyi para kazanıyor bundan. Maliyeti düşük.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,482
İşlemciler
Cpu

SmartSelect_20250919_193054_Chrome.jpg

Gpu

SmartSelect_20250919_193210_Chrome.jpg

eediz Çevrimdışı

eediz 

Aktif Üye
5 Mar 2020
370
Uzun süredir 75 inç televizyon bakıyorum Samsung Marka.

Neo qled şu model baya indirime girdi. Sizce nasıldır

Samsung 75QN70F 75'' 190 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Tizen Smart QLED TV

Şu alttaki modeli alacağıma 10.000 TL daha verip üstüne bunu alırım diye düşündüm

Samsung 75Q7F 75'' 190 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Tizen QLED TV

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,482
Uzun süredir 75 inç televizyon bakıyorum Samsung Marka.

Neo qled şu model baya indirime girdi. Sizce nasıldır

Samsung 75QN70F 75'' 190 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Tizen Smart QLED TV

Şu alttaki modeli alacağıma 10.000 TL daha verip üstüne bunu alırım diye düşündüm

Samsung 75Q7F 75'' 190 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Tizen QLED TV
Fiyat 75 bin diyor. Doğru mu

M Çevrimdışı

Maviplanet

Yeni Üye
31 Ağu 2017
52
Fiyat 75 bin diyor. Doğru mu
muhtemelen buraya mesaj attığında 65 bin civarı imiş. o tv nin bana kalırsa indirimli hali 60 bin bandıdır. daha fazla verdiğinde ilerde pişman etmez umarım. fiyata baktım, 56 lara kadar düşmüş. bence bi 5-10 gün sabredip uygun denk gelirse alınsa daha iyi.

Geri
Üst Alt