hocam pml9008 65 tvde akıllı tvniz kritik güncellemesi vardır uyarısı veriyor. ama güncellemede en son sürüm diyor. bu sorunu nasıl giderebilirim?
senin panelin s/w ID si TPN238 xxxxxx dir devamın da son çıkan f/w ise .201 dir(Eylül ayı)
menü den ilgili sayfasını bul ve bak bakalım .201 görecekmisin?
not;TPV nin şu anda iki tip genel f/w dosyası vardır+eski serileri içinde farklı vardır ama bunlara takılma
en son iki farklı yapı var TPV de TitanOS ile GoogleTV veya Android+GoogleTV gibi(örneğin bendeki bu dur)
seninki ise TITAN OS dir,şimdi buna ait bir güncelleme varsa onu kendisi yükler,buna takılma gerçi ben Box
kullandığım için böyle ıvır zıvır panel güncellemelerine hiç bakmıyorum ve kapatıyorum
arada zırt pırt uyarı verir bunun için o zaman da kapat gitsin
"TPV update"; örneğin sende Auto-update özelliği ON ve normal de çalışıyorsa o kendisi yapar/yapacaktır
yukarıda yazdım gir bak version kaç diye örneğin .201 ise panel güncel demek dir!
Titan OS olmayıp da örneğin GoogleTV/AndroidTV v.s ise örneğin bazı serilerde Auto-update özelliği çalışmayabilir!
bende 8808 var ve bu özelliği çalışmıyor! ancak bu benim işime geliyor zira bir süre sonra kendim manual s/w update yapıyorum
GoogleTV ile arada uyarı verir ama kapatırım,bunlara takılmayın siz sadece normal update menüsüne girin bakın
not;TPV dünyanın 6 farklı bölgesinde(Ülke)+Çin de üretim yapıyor bunların Android/Google v.s yazılımları+ülke
bazlı çalışmaları farklıdır örneğin TR/EU için 12 ve 60 kodları vardır gibi çok değişik yazılım uygulamaları vardır
++
TPV manual(Flash belleğe atılmak suretiyle) yazılım güncellemesi hem zor yapılıyor hem de çoğu kere
yapılamıyor diğer üreticiler gibi değildir TPV!!
sakın flash bellekle güncelleme yapmayın,ayrıca bunu yaparsanız çoğunlukla geçmiş güncelleme data ları siliniyor
ve geri getirelemiyor veya sıkıntı olursa bu sefer Servisler MB değişimi yapıyor Garanti dışına çıkartarak! bir sürü para isterler!
+++
Bir başka arkadaş bana 9308 sormuş bir diğeri DM den yine bunu sormuş+bir kaç soran daha oldu
Philips PML serisi ve sadece VA olan paneli örneğin 9308 modeli,şu an da TR de bulunan tüm marka/model
arasında en iyi TV dir!! tekrar yazıyorum sadece 9308,örneğin 2002/21 model VA PML den bahsetmiyorum!
benim sıralamam şöyledir(bir arkadaş sıralama yap demiş
1-9308
2-9009
3-9008(ancak burada çekincem vardır,panel ADS-İPS varyant dır! siyah+contrast biraz sıkıntılı ama normal IPS den bir tık daha iyidir
asıl sıntısı ise baclit sistemi kötü bu da size ciddi ışık kaçırma,homojenite sorunu v.s çıkarır,herifler "abi bunlar normal" derler
ancak doğru renk üretimi piyasanın kesinlikle en iyisidir! ancak bu TV yi sadece uzman/pro v.s adamlara tavsiye ederim!!
normal kullanıcıya yaramaz
"LCD" olarak başka hiç bir marka/model v.s tavsiyem olmaz bana göre hepsi vasat/kötü hatta çok kötü
hele de fiyatlarına bakınca hepten kötü! o zaman gidin yerli montaj TV alın
Sıralamam da şunlarda vardı ama sonra direk eledim bunları
-TCL den 755/T8B veya eski seri P ler C ler den 745 v.s bunlar ciddi vasat hatta nokta atışı yerlerine bakınca bana göre ciddi kötü paneller
2022/23/34 lerden bahsediyorum bunlar için
-TCL 9x serisi OK dir ancak ciddi pahalı yerine direk OLED alın
-TCL 8x serisi yine OK dir(855 den bahsediyorum sadece,daha eski modelleri yine yaramaz)
855 için bir de uyarı yapayım,fiyatı yine bana göre pahalı ve ben almam zira bu herifler Ana üretici ama malları TR de aşırı
pahalı satıyor,onun için almam! Avrupada dan yazan bazı arkadaşlar oldu;kardeşim gidin direk alın!
Samsung en üst serisi 90/95 ler direk çizin üstlerini=yerine 855 alın o zaman madem o kadar para bayılacaksınız!
Samy nin 8/9 serileri direk eleyin sadece MARKA ya para verirsiniz
++
bazı arkadaşlar kağıt üstü verilerdne bahsetmişler yakın geçmişte
kısaca
-"FALD" denen ve HiEnd denip de Samy/TCL örneğinden yola çıkarsam;bunların hiç birisi bildiğimiz eski yapıdaki
yani harbi FALD filan değildir,zaten harbi fald olsa kasası öyle olmaz!
not;bu paneller Direct-LED baclit yapıda dır sadece,alt model de DL derler üst model de FALD derler ama her ikisi de
aynıdır!
Gelelim "Dimming" konusuna,bu da bildiğimiz yapıda olmayıp bilmem kaç bin tane kaç yüz tane v.s denerek dimming
yapıyor.... külliyen yalan dır bu tanım,zira baclit de öyle ne bir yapı var ne de uygun teknik donanım+yazılımı vardır
sonuç;kötü bir homojetine(hala çıkabiliyor)düzensiz renk sıcaklığı dağılımı+DSE effectleri(kısmi)+Blooming efektleri!!
"beyaz" patlamaları ve aslında çok kötü beyazlar+baclit luminansı kesinlikle kontrol edemeyip paneli adeta beyazla yıkıyor
örneğin TCL bu anlamda en kötüsü!! Samy de başka sıkıntısı var
teknik olarak başka sıkıntıları da vardır "FALD" denen bu panellerin,ama ismi FALD olunca hepsi sıçıyor teknik anlamda
ama fiyatları tavanda yapıyor!
sonuç;şu kadar noktadan dimming yapıyor örneğin 480 bölge veya 1532 bölge veya abuk subuk yüksek rakamlar...
Beyler sakın bunlara inanmayın,kim dolduruşa getiroyrsa sallayın geçin bu bilgileri ki bunlar bilgi falan değil
sadece "marketing" numaraları
şayet dedikleri gibi olsaydı bu QLED/miniLED cart curt panelleri tıpkı OLED ler gibi olurdu yaw!
alakası yoktur,örneğin TCL de "DLG" palavrası gibi(geçmiş msg larımda bunu bir kaç kere anlattım,tamamen marketing
sakın takılmayın "DLG" ye tıpku FALD gibi
-QLED için de detalı bilgi vermiştim nasıl yiyorlar insanları diye
-LGE artık LCD işini bıraktı ama 2024/23/22 modelleri de yaramaz!! sadec e 20/21 9x serisi OK dir hala
tamemen OLED TV üretiyor!
-TR de OLED için bence tek adres LGE dir,Samy/yerli çakma oledler yaramaz,TPV OK ama TR de bunu da aman aman tavsiye etmiyorum
-Forumlarda negatif bir hava estiriliyor OLED ler için ama bunlar da küllüm yalan/yalnış işler
yani marketing devreye giriyor örneğin QD paneller için!
-NIT değerleri bin kere yazdım örneğin TCL içiN=verdikleri değerlerin siz %30/50 düşüğünü anlayın gari!!!
çok net yazıyorum kafadan %30/40 düşğünü göz önüne alın!
örneğin 550/600nit veren panele herifler 1300 nit diye kağıt/katalog bilgisi vermişler yaw
2000/2300 olan modelleri,siz 1200/1300 alacaksınız
ANCAK burada ana sorun şudur;içerik DV/HDR olsun=ayarlar zaten otomatik olarak yükseliyor!
ne renk kalıyor(doğru olarak) ama beyazlar patlıyor araba farı gibi+beyaz daki detaylar rezalet oluyor
özellikle TCL de,Samy kısmen hallici iyi diyeyim+keskinlik resil oluyor+renk ayarı kesinlikle tutmuyor
DVision/HDR veya hele de içeriğin bit-rate değeri çok yüksek ise=teknik olarak çok kötü bir manzara çıkıyor
özellikle panelin auto sistemi devrede ise!
HDR/DV de normal de adam gibi bit-rate değeri 80mb ve üstü olmalıdır ama bulabilene aşkolsun!(UHD Bluray ler hariç)
iyi de bu min.80 /90mb olmalıdır ve 120/130mb lere kadar çıkmalıdır! dosya boyutu da 120/150Gb olmalıdır
iyi de bunlar nerede peki?? sadece özel Sinemalarda ve HD Bluray cihazlarında bunlar var
örneğin NetFlix HDR/DV v.s var ama bit-rate hikaye yaw 12/14mb ülen bunun adı ne zaman HDR/DV oldu be!
not;bahsettiğim içerikleri Sony/Samsung/LGE/Philips in sadece en üst serileri o da hafif sapma ile oynatabiliyor
bunları da UHD-Bluray ile test ediyorum oradan biliyorum,yani NetFlix açıp da abi HDR süper demiyorum
13/14mb bitrate demek=iyi bir 1080p demekdir! hatta 1080p olup da örneğin bit-rate 15/20mb olursa tadından
yiyemezsiniz ki çoğu insan buna zaten 4k diyecek dir kafadan!
yani paneli aldım ve UHD bir panel ve her bir şeyi süper izlerim diyorsanız böyle teknik yapıda bir panel
çok çok az vardır ki yine de size adam gibi en iyisi olsun diyorsanız UHD-Bluray gerekecek dir ki bu da kaç kişide var artık?
dünya kadar palavra marketing çakallığı hem üreticilerin kataloglarında hem de bu işlerden zerre anlamayan bir alay
forumlarda ahkam kesen insanlardan sözüm ona bilgi diye bir alay zırvalık okuyorunuz
Arada test için XBox ve PS5 ile Bluray filmleri(oyunlar hariç-oyunda her türlü sapma v.s olur veya olabilir ama bizler için
pro bir kriter değildir işin Gaming kısmı)
Marka adı vermiyorum ama çoğu paneller 1080p de bile çuvallamaya başlıyor yaw!
DV/HDR de falsolar çok daha fazla
örneğin bit-rate çok yüksek ise 50/60 den fazla gibiyse aynı filmin 1080p sini açıyorum herşey çok daha doğal ve güzel
iyi de ben bu paneli UHD diye aldım yaw diyorsunuz! ülen bu ne biçim UHD panel diyorsunuz
burada ana espri Bit-rate değeri+Dosya boyutu işin kırılma yeri tam burası ama nedense bunlar bahsedilmiyor
yok şu kadar NIT yok bu kadar karartma bölgesi yok panel FALD "imiş"
++
2008/9-2015 tam FALD paneller zamanıydı! harbi FALD bunlardı,Samsung/Toshiba/Sony/Philips/LGE/Sharp ı saymıyorum
o bu işin mucidi idi yaw!
2018/20 den itibaren o gerçek FALD yapısı baclitler bitti yerine hesap da bilmem kaç yüz noktadan dimming yapısı çıktı
ama aslında o kadar bölge yok,çünkü olması zaten imkansız dır,eski PDP ler ve OLED ler aynen böyledir,LCD ler de
asla böyle bir yapı teknik olarak zaten olamaz!
Direct-LED=şu anda tüm paneller budur+Dimming i adam gibi yapan tek üretici de LGE ve TPV dir
LGE 2024 itibarıyla LCD işini bıraktı,geriye bir tek TPV kaldı ve TPV DL+Dimming konusunda açık ara en iyisi(teknik olarak)
ancak IPS/ADS kullanılan panellerinde ise durum pek öyle değil,VA ları bu konuda kesinlikle en iyisi
MiniLED sayısı+bölge yapısı v.s sakın sizi altatmasın!
not;örneğin bölge sayısı arttıkça hem genel sistem zorlaşıyor(ağırlaşıyor)bölgeler arası geçişlerde ciddi sapma oluyor ve sistem
bu sefer kafasına göre dimming yapıyor!! bu da size blooming+ghost efektleri+glove efektleri+dse v.s olarak özellikle
film ler de ortaya çıkıyor,normal Stüdyo çekimlerinde bunu anlamak çoğu insan için zordur
ayrıca panelin sıcaklık ölçümleri kötü çıkıyor ülen nasıl bu panel FALD diyorsun!
not;buna önlem olarak şunu yapıyor üreticiler "bölge sayısını" düşürüyorlar,kısa vadede bu iş görür
örneğin 2022 model de 530 bölge varken 2023 de bu sayı 420 ye düşebiliyor hatta daha da aza iniyor
bir sonraki sene yine artabiliyor sonra düşüyor v.s yani aslında teknik olarak işi çözemedikleri için
bölge sayısıyla oynuyorlar,ya da yine marketing sebebiyle işte bu sene bilmem kaç bir tane bölgeye
çıktı da oluyor
TCL bu konuda süper valla! herifler nit/cluster v.s de öyle güzel marketing oynamaları yapıyorki....
bunların katalog verilerini kesinlikle göz önüne almayınız!
++
tavsiyem iyi para verecek kişiler için kesinlikle OLED leri zorlayın,yaw zaten iyi parayı LED e veren adama ben bir tuhaf bakarım
TR için direk LGE bakın,alternatif MARKA OLED tavsiye etmiyorum,yerli Grundig/Vestel Oled uzak durun
Oled teknik destekleri için direk mail den bana ulaşın forumları bunun için kullanmıyorum++