Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,737
40
9F2773FC-EE10-4A8B-BB3F-139C1FE10B32.jpg

Hocam bu ayarı mı kastediyosunuz kapattım direkt bi de parazit azaltma var onu da kapatmalı mıyım
Eğer düzelmezse bulanıklık azaltma seçeneğini devreye sokun. Ekranı biraz siyah yapar fakat hareket bulanıklığını giderir. Düzelmezse izlediğiniz yayından kaynaklanıyor olabilir, yayın bitrate düşük olabilir.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,737
40
Dlg ne demek hocam?t8b için de 144hz yazıyor
TCL'in DLG yazan modellerinde çözünürlüğü düşürüp ekran yenileme hızını yükseltiyor. Mesela TV 4K'da maksimum 60 hz verebiliyorsa çözünürlüğü 1440p'ye düşürerek ekran tazeleme hızını 120'ye çıkarıyor. Yani bir yerden kırpıp diğer yere veriyor gibi.

T7B= C655
T8B= C745

diye biliyorum. İkisinden biri alınacaksa mümkün mertebe T8B olmalı, imkan varsa C755 daha iyi olur.

DLG'nin açılımını internette araştırırsınız.

E Çevrimdışı

ed22300

Yeni Üye
22 Ocak 2018
19
hocam karar vermek çok zor ile arasında ne gibi fark var iki tv arasında epey fiyat farkı var
normal tv izleyicisiyim arada film seyrediyorum. tv box um var
hagisini alsam diğerini almadığım için pişman olurmuyum teşekkürler

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,904
hocam karar vermek çok zor ile arasında ne gibi fark var iki tv arasında epey fiyat farkı var
normal tv izleyicisiyim arada film seyrediyorum. tv box um var
hagisini alsam diğerini almadığım için pişman olurmuyum teşekkürler
Bunlar aynı TV oled modelleri benzer olur. O kadar fiyat farkı olmamalı,
S90D
Oled809
C4
Bravia 8
Z90A
Bunların hepsi birbirleriyle benzer, oled

H Çevrimdışı

halil82ist

Yeni Üye
20 Kas 2024
3
42
C755 modelini çok tavsiye ediyorsunuz .daha uygun fiyatlı birde p755 modeli var . ekran tazeleme hızı farklı hdmi girişinde o benim için önemli değil ama panel kalitesinde bir fark var mıdır ?

T Çevrimdışı

thorn

Yeni Üye
9 Kas 2024
3
32
50-55" Samsung televizyon önerebilir misiniz?
Tercihlerim:
Oled olmaması
100+ hz
Fiyat max 40-45k

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
İyi forumlar.

S Çevrimdışı

serhad16

Yeni Üye
3 Kas 2023
13
52
50-55" Samsung televizyon önerebilir misiniz?
Tercihlerim:
Oled olmaması
100+ hz
Fiyat max 40-45k

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
İyi forumlar.

Oled istemiyorsanız Samsung tarafında 55QN90D zaten 4k miniled olarak en üst ürün.
samsung.com/tr'de 55.000 TL fiyatı var. Uygulamasından alırsanız %5 indirim var.
Ayrıca 6.750 TL de paracard var.
Yani indirimlerle 45.500 TL'ye geliyor ürün.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,737
40
C755 modelini çok tavsiye ediyorsunuz .daha uygun fiyatlı birde p755 modeli var . ekran tazeleme hızı farklı hdmi girişinde o benim için önemli değil ama panel kalitesinde bir fark var mıdır ?
İkisinin birbiri ile alakası yok, C755 diğerinden çok üstün bir cihaz. Bir tanesi Oled'e en yakın siyahları veren yerel karartma teknolojisine sahip diğeri ise sıradan direct led. İsimlerin benzerliği kafaları karıştırmasın, biri Passat diğeri Palio.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,737
40
Genellikle C755 önerdiğimizi fark etmişsinizdir. Bunun sebebi ise piyasadaki en uygun fiyatlı FALD yani Full Array Local Dimming özellikli televizyon olması. Yarın başka bir marka eşdeğer özelliklerde ürün çıkarırsa onu da öneririz.

FALD ne kadar fark ediyor derseniz işte bu kadar fark ediyor,

Local Dimming yani Bölgesel Karartma kapalı iken fotoğrafladığım,
Local_Off.jpg

Local_Off_2.jpg

Yerel Karartma Yüksek ayarda fotoğrafladığım,
Local_One7fdda73a135edbb.jpg

Canlı izlediğinizde sonuç daha da iyi, fotoğrafa veya videoya 100% gerçeklik ile yansıtabilmek zor,
Videosu

Bazen şu tarz sorular geliyor, işte 10.000 TL'ye X marka tv varken neden 3 kat daha fazla verip diğerini alayım diye. Bütçe yetiyorsa Oled alınmalı kabul ama çeşitli nedenlerden ötürü Oled alınamıyorsa FALD özellikli doğru bir model seçimi özellikle siyah kalitesinde neredeyse Oled'e yakın bir farklılık yaratıyor. Ve bu ekrana alıştığınızda sıradan kenar aydınlatmalı televizyonlar gözünüze kötü gelmeye başlıyor.

NOT: Sadece normal tv kanalları izleyecekler için veya görüntü konusuna çok önem vermeyenler için illa FALD cihaz almaya gerek yok, ortalama bir cihaz kendilerine yetecektir. Ama HDR, 4K film izleyeceğim, ışık sızması, bulutlanma gibi şeylere katlanamıyorum diyorsan alacağın tv minimum FALD led olmalı. Bu konuda da şu an fiyat/performans ürünü C755.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt