Benerivo Çevrimdışı

Benerivo 

Aktif Üye
20 May 2018
201
43
Herkese selamlar, altta katta küçük odam için netflix, YouTube ve Xbox için bir tv bakıyorum. LG 50UN 8100 Teknosa’da 4600 civarı. Kullanan ya da hakkında fikri olan var mıdır ?
Adem Helvacı Adem Helvacı bilginiz var ise yardımcı olabilir misiniz ?

M Çevrimdışı

MrChip

Yeni Üye
29 May 2021
1
40
Kıymetli dostlar merhabalar. Forumu yeni keşfettim, henüz kayıt oldum. Burada TV konusunda çok değerli bilgi birikimine sahip üstatlar var zannediyonum. Zaman konusunda biraz sıkıntım ve acelem olduğu için sorumu peşinen sorup bir yandan da geriye dönük paylaşılmış bilgilendirmeleri gözden geçirerek benzer ihtiyaçları olanlara verilen yanıtlardan bilgilenmeye çalışacağım.

-30 Mayıs 2021 itibariyle ~6.500 TL maksimum bütçe ile,
-4K ya da UHD çözünürlüğe sahip,
-55’’-65’’ arası ebatlarda bir televizyon ihtiyacım var.
-Kullanacağım mahal 3 metre duvar yüksekliğine,
-20 m2 lik dikdörtgen hacimli,
-Tv ile oturum alanı uzaklığı 4mt.
-Cihaz, aydınlık/karanlık kontrolü iyi olan ortamda ve sadece doksan derecelik açıyla karşıdan bakılarak kullanılacak.
-Kullanım senaryomda yerel(antenden alınan) veya Digitürk,Tivibu,Dsmart vb tv kutularıyla erişilen kanalların hiç yeri yok.
-Kullanım yoğunluğum;
- %60 Netflix, BluTV, AppleTV+, Amazon v.b dijital içeriklerden yüksek çözünürlük ve kaliteli güncel ses destekli film,dizi, spor içeriklerinin kullanımı,
- %30 yoğunlukta PS4-PS5 cihazıyla oyun,
- %10 olarak da- geçici olarak iyi bir PC monitörü edinene kadar- bilgisayarımı bağlayıp geniş ekranda tasarım vb işlerimde ekran görevi görecek.
- Tv gün içerisinde maksimum 2-3 saat olarak her gün aktif kullanılacak.
-HDR+ ,Dolby VİSİON ve ATMOS özelliklerini, IPS ya da Qled /Oled panellere belirlediğim bütçe yetiyorsa bunları kullanmak isterim.
-Android kutularından veya Apple TV takabilirim, o yüzden Smart veya Android sistemli olmasından ziyade renkleri kaliteli, canlı verebilen ve donanımı hızlı ve uzun ömürlü, servisiyle iyi geçinebileceğim bir cihaz olabilir diye düz düşünüyorum.

İhtiyaçlarımla ne kadar örtüştüklerinden emin olmamakla birlikte çevremden önerilenler arasında şu iki modele biraz bakındım:
55” için 5.250TL bandında;
- TCL 55C715
- Philips 55PUS7805

Karşılaştırma yapabilmek için iki modelin de ne resmi web sayfalarından ne de telefonla Türkiye’deki resmî servis yetkililerinden bu cihazların,
-panel üreticilerini,
-anakart modellerini,
-yazılımlı panel hızlarını,
-kontrast değerlerini,
-tepki sürelerini,
-parlaklık nit değerlerini öğrenemedim.

Web sayfalarındaki teknik dökümantasyonlarda, önemli olduklarını düşündüğüm bu teknik detaylara nedense yer verilmemiş, servis veren teknik elemanlar da ürünlerden bihaber...

Bu modelleri almış, deneyimlemiş, kullanmakta olan arkadaşların tavsiyelerini ve forumdaki tecrübeli üstadlarımın bilgi ve yönlendirmelerini rica ediyorum, saygılarımla.
Adem Helvacı Adem Helvacı

Son düzenleme:
TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
Kıymetli dostlar merhabalar. Forumu yeni keşfettim, henüz kayıt oldum. Burada TV konusunda çok değerli bilgi birikimine sahip üstatlar var zannediyonum. Zaman konusunda biraz sıkıntım ve acelem olduğu için sorumu peşinen sorup bir yandan da geriye dönük paylaşılmış bilgilendirmeleri gözden geçirerek benzer ihtiyaçları olanlara verilen yanıtlardan bilgilenmeye çalışacağım.

-30 Mayıs 2021 itibariyle ~6.500 TL maksimum bütçe ile,
-4K ya da UHD çözünürlüğe sahip,
-55’’-65’’ arası ebatlarda bir televizyon ihtiyacım var.
-Kullanacağım mahal 3 metre duvar yüksekliğine,
-20 m2 lik dikdörtgen hacimli,
-Tv ile oturum alanı uzaklığı 4mt.
-Cihaz, aydınlık/karanlık kontrolü iyi olan ortamda ve sadece doksan derecelik açıyla karşıdan bakılarak kullanılacak.
-Kullanım senaryomda yerel(antenden alınan) veya Digitürk,Tivibu,Dsmart vb tv kutularıyla erişilen kanalların hiç yeri yok.
-Kullanım yoğunluğum;
- %60 Netflix, BluTV, AppleTV+, Amazon v.b dijital içeriklerden yüksek çözünürlük ve kaliteli güncel ses destekli film,dizi, spor içeriklerinin kullanımı,
- %30 yoğunlukta PS4-PS5 cihazıyla oyun,
- %10 olarak da- geçici olarak iyi bir PC monitörü edinene kadar- bilgisayarımı bağlayıp geniş ekranda tasarım vb işlerimde ekran görevi görecek.
- Tv gün içerisinde maksimum 2-3 saat olarak her gün aktif kullanılacak.
-HDR+ ,Dolby VİSİON ve ATMOS özelliklerini, IPS ya da Qled /Oled panellere belirlediğim bütçe yetiyorsa bunları kullanmak isterim.
-Android kutularından veya Apple TV takabilirim, o yüzden Smart veya Android sistemli olmasından ziyade renkleri kaliteli, canlı verebilen ve donanımı hızlı ve uzun ömürlü, servisiyle iyi geçinebileceğim bir cihaz olabilir diye düz düşünüyorum.

İhtiyaçlarımla ne kadar örtüştüklerinden emin olmamakla birlikte çevremden önerilenler arasında şu iki modele biraz bakındım:
55” için 5.250TL bandında;
- TCL 55C715
- Philips 55PUS7805

Karşılaştırma yapabilmek için iki modelin de ne resmi web sayfalarından ne de telefonla Türkiye’deki resmî servis yetkililerinden bu cihazların anakart, bit derinlikleri,panel donanım ve yazılım hızları,kontrast oranları,tepki süreleri, ppi değerleri gibi öğrenmek istediğim teknik detaylarla ilgili bilgilere maalesef ulaşamadım.Web sayfalarındaki teknik dökümantasyonlarda, önemli olduklarını düşündüğüm bu teknik detaylara nedense yer verilmemiş.

Deneyimli ve bilgili üstadlarımın bilgi ve yönlendirmelerini rica ediyorum, saygılarımla.

A Çevrimdışı

Ali MY

Yeni Üye
30 May 2021
2
43
İyi günler arkadaşlar. Adem hocam Vestel 65q9900 model TV için bir yorumunda 'AUO panel olsaydı insanların bu TV yi almaları için bulunduğum ilçe meydanında davul çaldırırdım' demişti. Bende TV de AUO panel mi aramayılım. Hangi firmalar bu tip panel kullanıyor diye merak ettim.
Bir de Şöyle bir sorum daha olacak. Tavsiye değil fikriniz ne olurdu onu merak ediyorum.
9-10 bin TL limitiniz var. Yaklaşık 4-5metre tam karsıdan ve daha çok günde yaklaşık 10 saat uydudan ulusal yayınları izlemek için, haftada 1 netten film izlemek için ve yaklaşık10 yıla kadar da dayanmasını dilediğiniz bir TV arıyor olsaydınız tercihiniz ne olurdu.
Bilgili arkadaşlar ve üstadlar
Tavsiye değil fikriniz, tercihiniz ne olurdu ?

Teknolojik ürünler konusunda maalesef yetersizim. Konu da malumunuz çok detaylı :(
Herkese Saygılarımla...

Son düzenleme:
O Çevrimdışı

ONOFF

Aktif Üye
21 Şub 2019
141
3 haziran 2021 a101 kataloğunda 58UL2063DT tv geleceğini görüyorum fiyatı 4.499 tl
F fikoloji By_Trol By_Trol ürün parasına göre nasıl acaba.
toshiba ürünlerinde genellikle hangi panel tipi kullanılıyor ve hangi marka panel kullanılıyor.
teknik özellikleri sizce nasıl parasına göre ve piyasa şartlarına göre alınır mı.

ayrıca MB230 şasi ürünlerin görüntü kalitesi diğerlerine göre kötü mü iyi mi bilgi verirseniz sevinirim.
neredeyse sanırım aynı paraya bime 65 inç dijitsu geliyor az da para değil şimdi size bir danışayım dedim
TEKNOwest TEKNOwest yorumunu rica edebilir miyim?

E Çevrimdışı

elturco8

Yeni Üye
1 May 2021
44
37
Philips 58pus8505 almıştım. Sanırım ayaklığı oynatırken Panele değince üzerinde ufak ufak lekeler oldu. Nasıl geçebilir bunlar acaba. Bilmeden etmeden bez vurmak falan istemedim. Yardımcı olabilecek var mı acaba.

Polish_20210531_032656840.jpg

E Çevrimdışı

elturco8

Yeni Üye
1 May 2021
44
37

Merhaba , Philips 58pus8505 de kodi kullanırken 4k içeriklerde titreme, dalgalanma fps kaybı gibi performans yetersizliği oluyor. Özellikle turkvod ve seyırturk eklentilerinde. Web tarayıcı kullanırkende yine aynı.

Sadece youtube ve netflix 4k içeriklerde bir sıkıntı yaşamıyorum. Sizce uygulamalarda mı sıkıntı var yoksa tv mi kaldırmıyor özellikle kodi 4k içerikleri? .

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
Philips 58pus8505 almıştım. Sanırım ayaklığı oynatırken Panele değince üzerinde ufak ufak lekeler oldu. Nasıl geçebilir bunlar acaba. Bilmeden etmeden bez vurmak falan istemedim. Yardımcı olabilecek var mı acaba.

Polish_20210531_032656840.jpg
görüntüde bir sıkıntı varmı? yoksa ekran temizleme seti ile çok bastırmadan deneyiniz

B Çevrimdışı

Brkbrkyrk

Yeni Üye
31 May 2021
1
30
Merhaba,49xh8096 aldım 5200tl ye.Bu tvnin motion performansı nasıldır?5000-5500 civarında daha iyisi var mıdır ?Tesekkur ederim.

4 Çevrimdışı

4601Hkn

Yeni Üye
22 Ocak 2021
23
44
merhaba arkadaşlar.
1- 2 Mayıs ta sipariş ettiğimiz tvmiz (50UN7400) 7 mayıs ta teslim edildi. bu tarihte tv yi eve bırakıp yasaklar başlamadan izin alıp memlekete gittik. Dönüşte 18 mayısta kurulum için servisi çağırdık. Kurulum yapıldı ve garanti başlangıcı olarak kurulum tarihi değil de fatura kesim tarihinin geçerli olduğunu söyledi LG servisi.
2- Size danışacağım diğer konu tvnin Lg logosunun olduğu alt yatay kenarda kasa ile ekranın birleştiği kenar boyunca -------- şeklinde kesik kesik beyaz ışık var. Resimleri akşam çektim ekliyorum.

20210528_023426.jpg
20210528_023805.jpg
20210528_023812.jpg

Tam bilgim yok ama panelin arka ışığı olduğunu sanıyorum. Bu durum normal mi? Servisi aramadan size danışayım dedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Adem abi ve diğer arkadaşlar iyi günler.50un7400 tv aldık. Daha önce forumdaki arkadaşlara danışmıştım. Servise durumu bildirdik ve geldi. Panelle kasa arasındaki boşluğun ve görünen bu ışıkların normal olduğunu (bence değil) belirtti ve üstelik 70 tl servis ücreti istedi. Bu bir arıza veya sorun değilmiş. Adem abinin belirttiği LG müşteri hizmetleri kalite ve farkını bizde yaşadık... Forumda 50un 7400 tv kullanan arkadaş var mı? Yorum ve yardımlarınızı bekliyorum. Adem Helvacı Adem Helvacı, .@TEKNOwest, F fikoloji, ve diğer arkadaşlar selamlar...

S Çevrimdışı

SlackerX

Yeni Üye
1 Haz 2021
2
Selamlar. 4 bin tl ye kadar 49 inç ve üzeri 4k smart tv önerisinde bulunursanız sevinirim. Aradığım özellikler wifi, smart tv, ve şart değil ama android işletim sistemi.

Geri
Üst Alt