Merhabalar, 10+ yıllık emektar Beko F106-203 FHD LCD TV sanırım miadını doldurdu. Bu süre boyunca sıfır arıza verdi sağolsun, son 1 yıla kadar da UPS'e bağlayarak en azından voltaj dalgalanmalarının önüne geçeyim dedim. Yakın zamana kadar sadece bir kanalda yeşillikler görülürken, şimdi tüm kanallarda bu görüntü var, TV box bağladım onda da aynı, yani uydu bağlantısıyla ilgili değil. Tamir ettirmektense yenilemeyi düşünüyorum. Aşağıdaki kullanıcı profiline uygun tavsiyelerinizi paylaşabilir misiniz? Teşekkürler.
- Standart kullanıcı, film-dizi vb. Maç, oyun olmayacak ancak görüntünün de mümkünse iyi olması
- TV salonda olacak ve azami 10° açıyla izlenecek
- İzleme mesafesi 4-6 m arasında olacak
- Asgari 55" LED UHD ve 100 Hz tazeleme değerine sahip akıllı cihaz (TZ95 Plus Android TV box var ama onu da nadir kullanıyorum, açması Kodi ayarları fln derken uğraşmak istemiyorum
)
- Standart uydu anteni ile yayın ama arada internet üzerinden YouTube vb. de izlenebilir
- Mümkünse uzun ömürlü ve sorunsuz bir cihaz olması, tabi ki servisin de ilgili olması
- Bütçe 6000 TL ve üstü olabilir tabi aradaki farka değecek özellikler varsa, biraz araştırınca OLED fiyatına LED'ler de var. OLED anladığım kadarı ile şu ana dek en iyi görüntüyü veriyor ama pixel yanması vs. gibi sıkıntıları da varmış, ve de LED'ten daha kısa ömürlüymüş