M Çevrimdışı

membranoz

Aktif Üye
16 Ağu 2018
50
44
Adem Helvacı Adem Helvacı Adem bey merhaba. Daha önce tavsiyeleriniz üzerine 2 tv aldım ve çok şükür sıkıntı yaşamadım. Sizden öneri almadan tv alma işine pek girmek istemiyorum doğrusu.. Şimdi bir tavsiye daha istiyorum sizden mümkünse. Arçelik A75 A 870 G modeli . Bu tv yi düşünüyorum nasip olursa. Salonun genişliği yaklaşık 3x6 metre gibi , yani şu an için 3-4-5 metre mesafelerden izlenecek. daha çok 3 metre diyelim.. Yaklaşık 20-30 derece yanlardan diyebilirim izleme açısı olarak. Daha çok film ve belgesel gibi şeyler .. Bundan önceki televizyonum 65 inch ti ve iyiydi aslında bu salon için ama bu sefer 75 inch olsun istiyorum.
1- Öncelikle bahsettiğim Arçelik modelini önerirmisiniz?
2-Önerirseniz alacağım maksimum fiyat aralığı ne olmalı bu televizyon için ? Şimdiden teşekkürler.
Adem Helvacı Adem Helvacı

E Çevrimdışı

eegoo

Yeni Üye
20 May 2021
13
34
her iki cihazda ıps panel direkt led 2020 model
sony de dolbyvision-hdr10-hlg
lg de hdr10pro-hlg

diğer özelliklerde lg daha zengin görünüyor.

2a27529fe9b3c6482.png

Fiyatlar eşitlendi. Burada artık avantaj olarak lg için amazonun satması. LG nin servisinin sıkıntılı olması sebebi ile amazonun güvencesi var.
Sony de bıdıbıdı firması tarafından satılıyor ama sony türkiye garantili.

D Çevrimdışı

DJouneyt

Yeni Üye
23 May 2021
2
122
Merhabalar, 10+ yıllık emektar Beko F106-203 FHD LCD TV sanırım miadını doldurdu. Bu süre boyunca sıfır arıza verdi sağolsun, son 1 yıla kadar da UPS'e bağlayarak en azından voltaj dalgalanmalarının önüne geçeyim dedim. Yakın zamana kadar sadece bir kanalda yeşillikler görülürken, şimdi tüm kanallarda bu görüntü var, TV box bağladım onda da aynı, yani uydu bağlantısıyla ilgili değil. Tamir ettirmektense yenilemeyi düşünüyorum. Aşağıdaki kullanıcı profiline uygun tavsiyelerinizi paylaşabilir misiniz? Teşekkürler.

- Standart kullanıcı, film-dizi vb. Maç, oyun olmayacak ancak görüntünün de mümkünse iyi olması
- TV salonda olacak ve azami 10° açıyla izlenecek
- İzleme mesafesi 4-6 m arasında olacak
- Asgari 55" LED UHD ve 100 Hz tazeleme değerine sahip akıllı cihaz (TZ95 Plus Android TV box var ama onu da nadir kullanıyorum, açması Kodi ayarları fln derken uğraşmak istemiyorum
s1.gif
)
- Standart uydu anteni ile yayın ama arada internet üzerinden YouTube vb. de izlenebilir
- Mümkünse uzun ömürlü ve sorunsuz bir cihaz olması, tabi ki servisin de ilgili olması
- Bütçe 6000 TL ve üstü olabilir tabi aradaki farka değecek özellikler varsa, biraz araştırınca OLED fiyatına LED'ler de var. OLED anladığım kadarı ile şu ana dek en iyi görüntüyü veriyor ama pixel yanması vs. gibi sıkıntıları da varmış, ve de LED'ten daha kısa ömürlüymüş

IMG_20210523_172904.jpg

A Çevrimdışı

alpagoz

Yeni Üye
13 Haz 2020
11
35
Merhaba en az 65inç televizyon arıyorum. evde maç izlenecek digiturk dsmart izlenecek. vestel üretimi yan markalardan bakıyorum. bütçem kısıtlı 4700den başlıyor alt markalar ama hangisi vestel üretiminde bilmiyorum. sunny, yumatu gibi işçiliği vasat kalitesiz bir tv istemiyorum. f/p uydu alıcılı smart 4k 65 inç üzeri bi tv ne önerirsiniz?

şurdan bakıyorum

E Çevrimdışı

elturco8

Yeni Üye
1 May 2021
44
37
Arkadaşlar merhaba, 58 pus 8505 aldım.

Tv teslim aşamasında ile servis çağırıp kurulum aşamasında dikkat etmem gereken hususlar ve test ettirmem gereken aşamalar nedir.

Lütfen bilgi verebilir misiniz. Teşekkürler.

B Çevrimdışı

Barbo

Yeni Üye
24 May 2021
2
35
Öncelikle herkese selamlar ismim Barbaros forumda yeniyim. İnternet üzerinde çoğu konuda ama şuan ilgim olan TV deneyim ve bilgi konusunda çok kaynak bulamadığım için buraya yazmak istedim. Kısmetse temmuz sonunda düğünüm var. Çok şükür çoğu işi hallettik ama bir erkek olarak benim için en önemli konulardan biri tv konusunda kararsızım. QLED OLED Nano teknolojilerine TN VA IPS panellere fps oyuncusu olduğum için hakimim lakin tv çeşitliliği fazla olduğundan deneyime ve öneriye ihtiyacım var.

Öncelikle oturma odası için 45-50 inçlik netflix prime video uygulamaları olan çokta pahalı olmayan full hd bir tv önerisine ihtiyacım olacak. Bu talep için marka vestel beko grundig dahi olabilir.

Ayrıca daha önemli olan eğlence odası için min 55 inçlik hdmi 2.1 desteği olan (ps5 için) tavsiyeye ihtiyacım var. Televizyona karşıdan bakılacak herhangi bir açı olmayacak. Aydınlatma tavandan değil ledler ile pc masası altı figur standlarında falan olacak yada arkadan güneş vurma sorunu olmayacak. Bunda uygulama yüklenebilir olması benim için önemli twitch gibi uygulama kurabilmeliyim. Home theater sistem alana kadar sesi idare etse yeter ama tabi dolby desteğine ihtiyacım olacak. PS5 ve film izlemek için kullanacağım. Aslında bu talebim için birkaç sony modeli baktım. Direct led kullanıyor. Direct led öneriliyor mu ? 55X81J modelini buldum yeni seri sanırım ama hdmi 2.1 göremedim bilginiz var mı konu hakkında ?

Bütçeden bahsetmem gerekirse oturma odası için 3000-4000 arası bütçe düşünüyorum. Diğeri içinde 10-12bin bütçe ayırabilirim.

Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

E Çevrimdışı

ersin11

Yeni Üye
7 Şub 2020
20
37

Selamlar ufak hatırlatma yapayım istedim revizyonlu 55ud9300 tv'im kaza sonucu panel krıldı ücretli değişim talebimle 5 aydır vestel fabrika ile görüşüyorm bana revizyonlu ürün alıcam fiyat farkıyla bu sefer Toshiba alıcam en son bugün revizyonlu az geldiği için sıfır ürün söyledi görüştüğüm bayan buda belki olabilir bugün sunduğu güzel gibi geldi bana yarına fiyat bilgisi istiycek seri no yok şimdilik
KISACA...
ALINIRMI toshiba 55ul3b63dt
F fikoloji Adem Helvacı Adem Helvacı abilerim

A Çevrimdışı

alpagoz

Yeni Üye
13 Haz 2020
11
35
Televizyon tavsiyelerinde Konu açmak yasak tek konu altından ilerliyor Ama kimse kimseye yardımcı olmuyor sürekli konuya mesaj yazılıyor Ben de günlerdir aynı mesajı yazıyorum ama hiçbir cevap yok Ben anlamadım bu işi en azından yeni başlık açalım oradan cevap verirsin bilen bilmeyenler yardımcı olur buradan yazdığımız mesajlar boşa gidiyor Hiç cevap alamıyoruz bir sorun var cevap bulamıyoruz

E Çevrimdışı

ersin11

Yeni Üye
7 Şub 2020
20
37
Televizyon tavsiyelerinde Konu açmak yasak tek konu altından ilerliyor Ama kimse kimseye yardımcı olmuyor sürekli konuya mesaj yazılıyor Ben de günlerdir aynı mesajı yazıyorum ama hiçbir cevap yok Ben anlamadım bu işi en azından yeni başlık açalım oradan cevap verirsin bilen bilmeyenler yardımcı olur buradan yazdığımız mesajlar boşa gidiyor Hiç cevap alamıyoruz bir sorun var cevap bulamıyoruz
Bayadır giremiyordum nereye yazıyoruz peki

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633

Selamlar ufak hatırlatma yapayım istedim revizyonlu 55ud9300 tv'im kaza sonucu panel krıldı ücretli değişim talebimle 5 aydır vestel fabrika ile görüşüyorm bana revizyonlu ürün alıcam fiyat farkıyla bu sefer Toshiba alıcam en son bugün revizyonlu az geldiği için sıfır ürün söyledi görüştüğüm bayan buda belki olabilir bugün sunduğu güzel gibi geldi bana yarına fiyat bilgisi istiycek seri no yok şimdilik
KISACA...
ALINIRMI toshiba 55ul3b63dt
F fikoloji Adem Helvacı Adem Helvacı abilerim
Televizyon Tavsiye Ana Konu <<--- tıkla fiyat makul ise Ortalama bir TV alınabilir

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Baktığınız marka ve fiyat çok uyuşma olmuyor. O fiyata mecbur axen sunny awox olur
Ama hem servis hem ara yüz hem performans her gün çile yaşarsın

B Çevrimdışı

Barbo

Yeni Üye
24 May 2021
2
35
Öncelikle herkese selamlar ismim Barbaros forumda yeniyim. İnternet üzerinde çoğu konuda ama şuan ilgim olan TV deneyim ve bilgi konusunda çok kaynak bulamadığım için buraya yazmak istedim. Kısmetse temmuz sonunda düğünüm var. Çok şükür çoğu işi hallettik ama bir erkek olarak benim için en önemli konulardan biri tv konusunda kararsızım. QLED OLED Nano teknolojilerine TN VA IPS panellere fps oyuncusu olduğum için hakimim lakin tv çeşitliliği fazla olduğundan deneyime ve öneriye ihtiyacım var.

Öncelikle oturma odası için 45-50 inçlik netflix prime video uygulamaları olan çokta pahalı olmayan full hd bir tv önerisine ihtiyacım olacak. Bu talep için marka vestel beko grundig dahi olabilir.

Ayrıca daha önemli olan eğlence odası için min 55 inçlik hdmi 2.1 desteği olan (ps5 için) tavsiyeye ihtiyacım var. Televizyona karşıdan bakılacak herhangi bir açı olmayacak. Aydınlatma tavandan değil ledler ile pc masası altı figur standlarında falan olacak yada arkadan güneş vurma sorunu olmayacak. Bunda uygulama yüklenebilir olması benim için önemli twitch gibi uygulama kurabilmeliyim. Home theater sistem alana kadar sesi idare etse yeter ama tabi dolby desteğine ihtiyacım olacak. PS5 ve film izlemek için kullanacağım. Aslında bu talebim için birkaç sony modeli baktım. Direct led kullanıyor. Direct led öneriliyor mu ? 55X81J modelini buldum yeni seri sanırım ama hdmi 2.1 göremedim bilginiz var mı konu hakkında ?

Bütçeden bahsetmem gerekirse oturma odası için 3000-4000 arası bütçe düşünüyorum. Diğeri içinde 10-12bin bütçe ayırabilirim.

Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
F fikoloji Adem Helvacı Adem Helvacı

A Çevrimdışı

alpagoz

Yeni Üye
13 Haz 2020
11
35
Baktığınız marka ve fiyat çok uyuşma olmuyor. O fiyata mecbur axen sunny awox olur
Ama hem servis hem ara yüz hem performans her gün çile yaşarsın
teşekkür ederim almayacağım onlardan toshiba telefunken saba regal var 5500 civarına onlardan alacağım sanırım. onlar da sorunlumudur

C Çevrimdışı

cemelk

Yeni Üye
21 May 2021
10
40
Merhaba Ben 12 sene önce Sony LCD 102 ekran bir TV almıştım ozamanlar Bimeks diye bir firma vardı 2012 de bir tane daha sonra aldım Kdl-32ex520 Bu iki cihazda şu an halen daha çalışıyor herhangi bir sıkıntıları yok 2015 yılında LG 49ub850v Model webos kullanan Bir cihazda aldım lakin bu cihaz bu ay önüne perde gibi bir ekran kararması titreme işte dikey ya da yatay çizgiler daha çok yatay çizgiler dikeyde de renklerde dikey kayması oluşuyor hayatımda ilk defa Sonyden çok memnun kaldığımı fark ettim cihazı LG cihazını servisini aradım cihazı aldılar panel arızası olduğunu söylediler yeni panele değiştirecekti3000 tl civarında fiyat verdiler sonra panel tamirine gönderelim dediler 1500 yapariz dediler aradan 1gun sonra tekrar arayip tamir olur ama eskisi gubi olmaz bazi cizgiler kalir dediler ama fiyati 900 tl ye indirdiler o kadar pisman oldum ki lanet olsun yaptirip koye felan yollarim dedim ne yapayim bunlari anlatmamin sebebi icimdeki pişmanlık paylasmak istemem vede

sizden ricam ben bir sony tv alicam yeni modellere hakim degilim ama panelin gercek hrz en az 100 olan bir model olmasi yonunde butcem 8 bin civari ekranda en az 55 olmasi lazım okudugunuz ve yardim larınız a simdiden teşekkürler

Geri
Üst Alt