O Çevrimdışı

oguztasd

Yeni Üye
21 May 2021
2
32
LG 70UN71006LA: VA panel direk led

SAMSUNG 70TU7100:VA panel edge led

özellik bakımında eşit cihazlar edgeled panellerin kontrast oranı direkt ledlere göre düşük kararı siz verin
diğer 2 model otomatik elendiği için mi bu 2liyi karşılaştırdınız :) Eğer öyleyse doğrudan bahsettiğiniz 2'li üzerinden değerlendirmeye yoğunlaşacağım

T Çevrimdışı

Tansel

Yeni Üye
21 May 2021
3
42
LG 70UN71006LA: VA panel direk led

SAMSUNG 70TU7100:VA panel edge led

özellik bakımında eşit cihazlar edgeled panellerin kontrast oranı direkt ledlere göre düşük kararı siz verin
Üstad selam bir üstteki mesajıma yardımcı olur musun ? listeye TCL yi ekleyebiliriz.

Tv yi film dizi ve google play store oyunları için düşünüyorum daha çok.

E Çevrimdışı

eegoo

Yeni Üye
20 May 2021
13
34
Araştır araştır hepsinde bir kusur bir sıkıntı var. Artık öyle bir noktaya geldim ki Smartmış android miş markaymış umrumda değil.
Tek istediğim paneli ve panel aydınlatması ve dimming performansı iyi bir 55 inç tv almak.Şöyle ağız tadıyda maç izletecek siyahları güzel verecek bulutlanmasız edge litsiz Panel yok. En son dandik vestellerden ucuza kapatıp geçicem az kaldı.

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
Üstad selam bir üstteki mesajıma yardımcı olur musun ? listeye TCL yi ekleyebiliriz.

Tv yi film dizi ve google play store oyunları için düşünüyorum daha çok.

M Çevrimdışı

membranoz

Aktif Üye
16 Ağu 2018
50
44
Adem Helvacı Adem Helvacı Adem bey merhaba. Daha önce tavsiyeleriniz üzerine 2 tv aldım ve çok şükür sıkıntı yaşamadım. Sizden öneri almadan tv alma işine pek girmek istemiyorum doğrusu.. Şimdi bir tavsiye daha istiyorum sizden mümkünse. Arçelik A75 A 870 G modeli . Bu tv yi düşünüyorum nasip olursa. Salonun genişliği yaklaşık 3x6 metre gibi , yani şu an için 3-4-5 metre mesafelerden izlenecek. daha çok 3 metre diyelim.. Yaklaşık 20-30 derece yanlardan diyebilirim izleme açısı olarak. Daha çok film ve belgesel gibi şeyler .. Bundan önceki televizyonum 65 inch ti ve iyiydi aslında bu salon için ama bu sefer 75 inch olsun istiyorum.
1- Öncelikle bahsettiğim Arçelik modelini önerirmisiniz?
2-Önerirseniz alacağım maksimum fiyat aralığı ne olmalı bu televizyon için ? Şimdiden teşekkürler.

M Çevrimdışı

Mustafa91

Yeni Üye
18 May 2021
8
34
Merhaba arkadaşlar. 2 TV adasında çok ince çizgilerde takılı kaldım tavsiye istemeye geldim. Profilim :film dizi belgesel, oyun oynuyorum gecikmenin önemli olduğu oyunlar değil. 4k önemli ses görüntü önemli. Siyahlar konusunda IPS veya Va ayırmıyorum.
En önemli önceliğim Netflix ve 4k muhabbeti.

1. TV Regal 55r752u mb130e anakart var .1.5 GB ram IPS panel markasını öğrenemedim henüz.4hdmi 2 USB var. Smart TV. Speaker box yok. Real vision pro yok düz versiyon var.memc yok. Micro Dimming yok. Sitede dled yazmıyor sadece LED yazıyor yani edge LED olması muhtemel. Netflix lisansını yazılım menüsünde göremedim. L3 l2 veya l1 gibi ibareler yok .Tek artısı anakartı ve ips panel olması ve siyahlarının beni aşırı rahatsız etmemesi ( bu siyahlar konusunda iade ettiğim ips bir telefon var yani duyarsız değilim.)
Fiyatı 3870tl. Aldım bunu amazondan. İade hakkım var iade sorunu yaşamam çok çok düşük ihtimal. İade her an elimde tuttuğum bir seçenek

2. TV regal 55r754u
Mb230 anakartı var.1.25gb ram Forumda incelemesi var. 1usb 2 HDMI var. Netflix lisansı l3 forumdaki arkadaşın incelemesinde görmüştüm yazılım menüsünde. Eksi olanlar bunlar. Artıları speaker box var, micro Dimming var Real vision pro var. Direct LED.memc var .
Panel bunda da ips diye biliyorum.
Şu an alırsam 3580tl ye gelecek bana.
Kısaca yazılımsal olarak her türlü 55r754u götürüyor işi ama anakart stabilitesi diğerinden iyi değil forumdan araştırdığım kadarıyla. Ayrıca bu TV elimde değil gelse ulen o kadar yazılım var benim düz 752 daha iyiymiş demekten korkuyorum.. ve Hepsiburada dan bir satıcıda satılıyor alırsam iade kısmında uğraştırır biraz öyle yada böyle iade aldırırım ama uğraştırır. Kullandınız der çünkü

Son olarak fiyat bütçe satıcı ve siteler kapsamından dolayısıyls başka marka TV model vs düşünmüyorum. 3 daha koyamam maalesef almış olduğum 752u Max bütçe idi.
Birde resim ekliyorum 752u nun yazılımsal bilgileri belki Bilgi veren çıkar l3 l1 konusunda
F fikoloji hocam sevap yerine geçecek destansı sorum bu diğer mesaj önceden yazdığım idi :))
IMG_20210522_151552.jpg

Son düzenleme:
D Çevrimdışı

delice71

Yeni Üye
17 May 2021
16
35
Merhaba regal 43RH0EF adlı ürünü amazon üzerinden xiaomi mi tv stick ile birlikte almayı planlıyorum. 2100+300 toplamda 2400 e gelecek. Tv nin panel ve anakart bilgilerini paylaşabilir misiniz. Genellikle uydu kanallarını izliyoruz. Karşıdan 90derece acı ile izliyoruz. Ayda 1 belki maç izleriz. Evde günlük kullanımda daha çok akşamları tv izliyoruz. Mi stick ile az da olsa İnternete girip youtube veya netflixten video da izleriz. Bu fiyatlara alınabilecek başka tv varsa önerinizi bekliyorum. Yardımlarınızı rica ediyorum. Teşekkürler

M Çevrimdışı

Mehmet19

Yeni Üye
20 May 2021
6
27
Şimdi ben bu tv işlerinden pek anlamıyorum da ben tv nin yanında box almayı düşünüyorum box aldığım zaman anakartın bir önemi kalıyor mu tv yi normal tv kanalları ve Netflix için kullanmayı düşünüyorum maç izlemeyi oyun konsolu bağlamayı düşünmüyorum

D Çevrimdışı

delice71

Yeni Üye
17 May 2021
16
35
Şimdi ben bu tv işlerinden pek anlamıyorum da ben tv nin yanında box almayı düşünüyorum box aldığım zaman anakartın bir önemi kalıyor mu tv yi normal tv kanalları ve Netflix için kullanmayı düşünüyorum maç izlemeyi oyun konsolu bağlamayı düşünmüyorum
Mi box ve mi stick, İnternet bağlantısı olmayan veya İnternet bağlantısı gorece daha yavaş olan tv ler için harici bir İnternete bağlanma cihazdır. Harici olarak kendi işlemcisi arayüzü ve kumandası vardır. Mi box, mi stick e göre daha pahalı daha yüksek çözünürlüklü görüntü sağlayan ve işlemcisi bir tik daha iyi bir cihazdır. Ancak teknik detaylara daha fazla hakim değil. Internette okuduğum yorumlardan bir derleme şeklinde görüş belirttim

M Çevrimdışı

Mustafa91

Yeni Üye
18 May 2021
8
34
Sadece film TV için kullanacaksanız. Netflix dışında film izlemeyecekseniz. TV kanalları için ve maç için normal tvnin kendi yazılımını kullanacaksanız. Bence box almanın anlamı yok. Box dediğimiz ekransız ve sim kartsız bir android telefon gibi. Tek ekstrası uydu alıcısı olması. Peki neden box alıyor insanlar
1. Android TV si olmadığı için ip tv uygulaması veya film izleme (korsan) uygulama yada legal birçok uygulama kurmak için.
2. Android Oyun indirip oynamak için.
3. Tvsinde Netflix yoksa veya smart hiç yoksa veya Netflix lisanslı değilse yüksek kalite film izleyebilmek için

Buna ek olaraktan alt yazı video formatı sorunu çıkaran tvlerin yazılımları önemli oluyor.
4. Canı sıkılan kafası atan bu ne biçim Smart donuyor menülerde takılıyor vs dedikleri için.
Sizin film vs derken tek dikkat etmeniz gereken panel markası anakart dolayısıyla görüntü iyileştirme teknolojileri diye düşünüyorum. Hdr+ , Dolby özelikleri panel tipi gibi şeyler daha önemli sizin için. Bende araştırma aşamasındayım aylardır Regal TV aldım marka olarak arkasında değilim ama panel iyi çıktı Netflix vs de donma yok. Görüntü gölgeler karanlıklsr hoşuma gitti mesela. İçindeki yazılım beni idare eder ekstrem işler yapmaya meyilli biriyim ama bu sene içinde değil onun zamanı geldiğinde box alacağım.

M Çevrimdışı

Mehmet19

Yeni Üye
20 May 2021
6
27
Şimdi ben bu dördü arasında kaldım
-Toshiba 50ul3b63dt de panda panel demiş en son Adem abi ama şuan nedir bilmiyorum ve panda panel almayı pek düşünmüyorum
-Toshiba 50ua3a63dt ise panda ve hkc panelmiş bildiğim kadarı ile hkc daha iyi ama android tvye gerek yok eğer arada panel olarak fark yoksa boşa ekstra para vermeyeyim
-Lg ler hakkında hiçbir fikrim yok panel ve anakartlar nasıldır bilmiyorum
bu arada regal 50u752u 50r753u 50r754u ve bunların 55 inci de olur
Siz hangisini önerirsiniz veya başka bir tv öneriniz varmı amazon ve hepsiburada da indirim varken alayım diyorum ve aradaki fark gereksiz dediğiniz var mı
panelin ips veya va olması farketmez öyle çok köşeden bakma gibi bir durum söz konusu değil oyun konsolu falan da bağlamayacağım normal tv kanalları ve netflix için kullanmayı düşünüyorum

E Çevrimdışı

eegoo

Yeni Üye
20 May 2021
13
34
ade39d5770cc162b5.png

SONY 55XH8196 - 7.500 tl
LG 55UN81006LB - 6.500 tl
bütce olarak lg daha uygun ama bu model ile ilgili pek bilgi yok forumda. kullanan arkadaş var mı tavsiye eder misiniz?

Son düzenleme:
TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
ade39d5770cc162b5.png

SONY 55XH8196 - 7.500 tl
LG 55UN81006LB - 6.500 tl
bütce olarak lg daha uygun ama bu model ile ilgili pek bilgi yok forumda. kullanan arkadaş var mı tavsiye eder misiniz?
her iki cihazda ıps panel direkt led 2020 model
sony de dolbyvision-hdr10-hlg
lg de hdr10pro-hlg

diğer özelliklerde lg daha zengin görünüyor.

Geri
Üst Alt