F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Tek sorun 4k 60 fps videolardaki yırtılma sanırım. Ama bana yolladığınız konuda onu şöyle açıklamışlar: Videonun frekansı ile tvnin frekansı uymadığı durumlarda bu yırtılma olayı oluyormuş. Her 4k 60 fps video da olmuyormuş. Bu konu hakkında ne söylersiniz ? Siz 4k 60 fps video izlerken yırtılma oldu mu ?
Özellikle şu FPS bu FPS bakmadım hdr demo videolarına baktım

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Vatanda Vestel 55ua9600 4500 liraya satılıyor.Normal kullanıcı için yeterlimi ? Şu an ki kullandığım tv LG 42lb670v ips panel.
Yanlış hatırlamıyorsam 55ua9600 tv VA yapıda yani açı duyarlı. Normal kullanıcı için yeterli eğer ua9800 e çıkamaz isen alabilirsiniz

B Çevrimdışı
31 Ocak 2019
45
28
Vestel karma panel kullanır modele bağlı IPS, VA yada LG boe Samsung, hkc,panda, chot,sakai ayırmaz hangi boyutta hangi firmadan ucuza panel almış ise onu kullanır.
Hocam bunu biliyorum evet ama bu 43ua9600 de ips panel kullanılmış demişsiniz, adem bey de öyle söylemiş. Ben şunu merak ediyorum. Bu 43ua9600 ips panelde maç izlesem va panel zevki alamaz mıyım ? Arada bu kadar göze çarpan ghosting vs farkı olur mu ? Siz incelerken maç izlediniz mi ya da va ile arasında büyük bir fark var mı ?

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Hocam bunu biliyorum evet ama bu 43ua9600 de ips panel kullanılmış demişsiniz, adem bey de öyle söylemiş. Ben şunu merak ediyorum. Bu 43ua9600 ips panelde maç izlesem va panel zevki alamaz mıyım ? Arada bu kadar göze çarpan ghosting vs farkı olur mu ? Siz incelerken maç izlediniz mi ya da va ile arasında büyük bir fark var mı ?
Panel teknolojisi çok farklı bir katagori Adem bey daha bilgi sahibidir. Ben futbol izlemeye vakti olmayan ilgisiz biriyim bunu hiç denemiyorum. Her kişinin göz zevki farklıdır bana güzel gelen sana kötü gelebilir yada bunun tam tersi, p.tesi yasaklar kalkıyor bu model de bayilerde olan bir ürün çıplak gözle gidip bizzat inceleyin. İçine sinerse alın.

B Çevrimdışı
31 Ocak 2019
45
28
Panel teknolojisi çok farklı bir katagori Adem bey daha bilgi sahibidir. Ben futbol izlemeye vakti olmayan ilgisiz biriyim bunu hiç denemiyorum. Her kişinin göz zevki farklıdır bana güzel gelen sana kötü gelebilir yada bunun tam tersi, p.tesi yasaklar kalkıyor bu model de bayilerde olan bir ürün çıplak gözle gidip bizzat inceleyin. İçine sinerse alın.
Evet yapacak bir şey kalmadı. Mecburen gidip deneyeceğim. Verdiğiniz bilgiler için zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

L Çevrimdışı

LynXMaSTeR 

Aktif Üye
16 Ocak 2020
145
43" 4K bi smart tv almayı düşünüyorum, philips pus7805 modeli hoşuma gitti amblight falan hoş görünüyor, ancak paneli MVA diye geçiyor internette, normal VA panellerden farkı nedir acaba bunun? Genelde açılı olarak izleyecekler sanırım, IPS panel daha iyi olur gibi ama bu MVA nın ne olduğunu bilmediğim için hangisi daha iyi olur tavsiyenizi almaya geldim. Ayrıca bu tv nin ayarında LG marka öneriniz var mıdır?
Özellikle kumandadan ses ile yazı yazma özelliği LG de gördüm, philipste var mıdır bilmiyorum, bu özellikte olursa çok iyi olur. Anne ve babaya alacağım için klavye ile yazmaktansa sesle yazdırmaları daha kolay olur.
Ayrıca ses çözücü olarak Dolby Atmos, Dolby Audio, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, DTS, DTS-HD gibi kavramlardan hangisi iyidir, hangisi yeterlidir?
Normal bi izleyici için hangisi yeterlidir?
Bi de philips android tv, baktığım lg ler smart tv, android olup olmamasının avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Son olarak bütçe olarak 3-4 bin TL civarında ayırabilirim, baktığımda zaten çoğu 43" model de bu aralıkta sanırım. Yani ne kadar ucuz o kadar iyi, ancak yukarıda belirttiğim özellikler öncelikli olursa iyi olur tabi. Gerekirse bütçenin 200-300 üzerine çıkabilirim eğer değecekse.
Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

C Çevrimdışı

Conqueror1453

Yeni Üye
29 Ocak 2021
4
41
Samsung 50 tu 8500 ve samsun 49 Q60R modelleriyle ilgili panel bilgisi verebilirmisiniz rica etsem özellikle merak ettiğim ips mi va mı edge led mi direct led mi tabi diğer özellikleriylede ilgili bilgi verirseniz çok sevinirim

B Çevrimdışı
31 Ocak 2019
45
28
43" 4K bi smart tv almayı düşünüyorum, philips pus7805 modeli hoşuma gitti amblight falan hoş görünüyor, ancak paneli MVA diye geçiyor internette, normal VA panellerden farkı nedir acaba bunun? Genelde açılı olarak izleyecekler sanırım, IPS panel daha iyi olur gibi ama bu MVA nın ne olduğunu bilmediğim için hangisi daha iyi olur tavsiyenizi almaya geldim. Ayrıca bu tv nin ayarında LG marka öneriniz var mıdır?
Özellikle kumandadan ses ile yazı yazma özelliği LG de gördüm, philipste var mıdır bilmiyorum, bu özellikte olursa çok iyi olur. Anne ve babaya alacağım için klavye ile yazmaktansa sesle yazdırmaları daha kolay olur.
Ayrıca ses çözücü olarak Dolby Atmos, Dolby Audio, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, DTS, DTS-HD gibi kavramlardan hangisi iyidir, hangisi yeterlidir?
Bi de philips android tv, baktığım lg ler smart tv, android olup olmamasının avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Son olarak bütçe olarak 3-4 bin TL civarında ayırabilirim, baktığımda zaten çoğu 43" model de bu aralıkta sanırım. Yani ne kadar ucuz o kadar iyi, ancak yukarıda belirttiğim özellikler öncelikli olursa iyi olur tabi. Gerekirse bütçenin 200-300 üzerine çıkabilirim eğer değecekse.
Bende 4k 43 inç tv arıyorum. Bulursan haberleşelim :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tekrar merhaba F fikoloji TEKNOwest TEKNOwest Şöyle bir düşününce android tv yerine normal bi smart tv de satın alabileceğimi düşündüm. Tabi eğer aradaki farka değecekse. Ben araştırmalarım sonucunda vestel 43ua9600 android tv almaya karar verdim. Ancak farklı alternatifleri de değerlendiriyorum. Seçeneklerim arasına , , ve var. Sadece tv de maç ve dizi izleyeceğimi söylersem bu tvlerden hangisini önerirsiniz ? Bu tvlerin panelleri va mıdır ips midir hangisi daha iyidir/kötüdür ? Vereceğiniz bilgiler benim için çok önemli. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

alpagoz

Yeni Üye
13 Haz 2020
11
35
Merhaba en az 65inç televizyon arıyorum. evde maç izlenecek digiturk dsmart izlenecek. vestel üretimi yan markalardan bakıyorum. bütçem kısıtlı 4700den başlıyor alt markalar ama hangisi vestel üretiminde bilmiyorum. sunny, yumatu gibi işçiliği vasat kalitesiz bir tv istemiyorum. f/p uydu alıcılı smart 4k 65 inç üzeri bi tv ne önerirsiniz?

şurdan bakıyorum

L Çevrimdışı

LynXMaSTeR 

Aktif Üye
16 Ocak 2020
145
Adem Helvacı Adem Helvacı F fikoloji Sota Sota Umut Barış Umut Barış
üstadlarım, Philips 43PUS7805 ve LG 43UN74006LB
bu iki tv için incelemeniz var mıdır? merakla yorumlarınızı bekliyorum bu iki tv için.
önümüzdeki hafta içinde almam gerekiyor, durum biraz acil :)
teşekkürler.

Geri
Üst Alt