Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
Teknik olarak yok.Öyleyse bu TV'yi almamda bir sakınca yok sanırım ?
Teknik olarak yok.Öyleyse bu TV'yi almamda bir sakınca yok sanırım ?
Estağfurullah kardeşim ne el öpmesi yapmayın lütfen böyle şeyler.Eyvallah Adem hocam. Ellerinden öperim?
Adem hocam anlayamıyorum şifreli mi konuşuyorsunuz? biraz açar mısınız lütfen.Teknik olarak yok.
Teşekkürler Adem Bey. Peki 8000-9000 civarı en az 55 inç önerebileceğiniz tv var mı? Futbol maçlarını ve geceleri filmi çok fazla izliyorum. Smart özelliği de çok fazla olmasa da benim için önemli.Şimdi istediği kadar nano olsun, bunun ıps olduğunu unutmamak lazım öncelikle.
nano ya kadar LG den ürün önerdiğim dahi görülmemiştir IPS panel sevmeme rağmen lakin kusurlarını da kabul ederek seviyorum ben.
Şu an size yazdığım mesajı monitör olarak kullandığım 49'' lG den yazıyrum, Dark Mod aktif ve sizin o videoyu izlememe gerek olmadan dahi zaten her gün bu sorunu gözümle görüyorum
Kaldı ki Q90 abi daha ne olsun
Kendi amatör çekimlerimdeki VA 7 yıllık panel ile IPS 6 aylık paneli karşılaştırmama rağmen ıps ..ıçıp kalmıştı biliyorsunuz. Yani bundan 10 sene sonra IPS daha iyi yerlerde olabilir ancak sanmayalım ki VA olduğu yerde duracak, o açık hiç bir zaman kapanmaz.
Haaaa VA yerine MVA PVA SVA SPVA XVA ne VA yaparsa yapsın onlar da IPS in avantajlarını yakalayamıyor o ayrı konu.
QD panellerin üstünde bu kadar durmamın nedeni, açığı kapatamasalar da , açı konusunda çok ivme aldılar QD paneller sayesinde.
Hocam Panasonic TV'de ki İntelligent Frame Creation özelliğini kullandığımı söylemiştim ve ben bu özelliğe bayılıyorum. Şimdi Philips 50PUS7505 isimli TV'yi almayı düşünüyorum bu TV'de İntelligent Frame Creation gibi bir özellik var mı? Oyun oynuyorum ve çok fark ediyor. Bilginiz varsa yardımcı olursanız çok mutlu olurum.Ben cevap vereyim kullanıyorum ve bence onun seviyesine ulaşan yazılım günümüzde bile çok yok
E sizin tv tartışmasız Q70R (Stok sorunu bitince tabi)Teşekkürler Adem Bey. Peki 8000-9000 civarı en az 55 inç önerebileceğiniz tv var mı? Futbol maçlarını ve geceleri filmi çok fazla izliyorum. Smart özelliği de çok fazla olmasa da benim için önemli.
İsim olarak birçok atraksyon özellik sunacak olsalar da size, satın alacağınız hiç bir tv de eski televizyonunuzdaki performansı bulamayacaksınız baştan bu konuda anlaşalım sizinle, yoksa üzülürsünüz cidden. :(Hocam Panasonic TV'de ki İntelligent Frame Creation özelliğini kullandığımı söylemiştim ve ben bu özelliğe bayılıyorum. Şimdi Philips 50PUS7505 isimli TV'yi almayı düşünüyorum bu TV'de İntelligent Frame Creation gibi bir özellik var mı? Oyun oynuyorum ve çok fark ediyor. Bilginiz varsa yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Teşekkürler. Ancak dediğiniz gibi 2019 model R serisi hiç bir yerde yok. Sizce tekrar stoklara girer mi? Beklemeli miyim?E sizin tv tartışmasız Q70R (Stok sorunu bitince tabi)
Aslında Q60R her şekilde işinizi görür ama madem bütçe müsait bari full array led olsun dedim
Yani bu teknoloji Philips'te var. Görüntüde ki titreşimi temizleyip akıcı bir görsellik sunabilir umarım. TV'nin özellikleri kağıt üzerinde iyi duruyor yani bir sorun göremedim. Mağazaya gidip kendim göreceğim görüntü kalitesini beğenirsem alırım zaten umarım tatmin eder.İsim olarak birçok atraksyon özellik sunacak olsalar da size, satın alacağınız hiç bir tv de eski televizyonunuzdaki performansı bulamayacaksınız baştan bu konuda anlaşalım sizinle, yoksa üzülürsünüz cidden. :(
bahsettiğiniz konu için günümüz üretimleri SMR NMR UMR vs gibi değişik isimler verseler de hepsi aynı sistemi yani FRR özelliğini kullanıyor. Yazılım mühendislikleri ne derece başarılı ise sonuç ta ancak o kadar iyi olabiliyor. Phılıps bu teknolojiye sanırım PPI ismini veriyordu.
Hocam beni anlayışla karşılayın teknik bilgim olmadığı için "genel bir uydu alıcısı sorunu yok" derken? Ne demek istediniz Benim kullandığım uydu alıcı gelişmiş özellikte ve yıllardır kullanıyorum salonunda LG TV var onda bir sorun yapmadı benim bundan önceki LG TV sende hiç bir sorun olmadı taki bu uydu alıcımı Vestel TV ye takana kadar ayrıca 2 adet farklı model kullandım dediğim gibi 9600 ve 9800 bunun üzerine servis 2 kere farklı marka uydu alıcısı getirdi onlara denedi onlarda aynı sorunu verdi . Basit mantık benim uydu alıcım da bir sorun yok çünkü onların getirdiği uydu alıcılarda aynı sorunu verdiDoğrudur açmışsınızdır, görmemişimdir o nedenle herhangi bir yorum yazmamışımdır, kaldı ki oldukça irdelediğim mevzulardır bunlar, görsem ihmal etmem.
Lakin görüldüğü üzere kavram kargaşaları oluşuyor bu tarz durumlara açıklık getirmezsek, mesela sizin X dediğiniz sahaya Y olarak yansıyabiliyor aynen bu örnekte olduğu gibi.
Mesela sizin anlatımınızdan hareketle 9600 ve 9800 serilerinin TAMAMINDA sanki bir genel uydu alıcısı sorunu veya UYUMSUZLUK varmış gibi düşünüyor insanlar.
Halbuki anlattığınız kadarıyla harici 2 adet uydu alıcısı ile tv ler denenmiş ve UYDU ile ilgili değil SES ile ilgili sorununuz devam etmiş doğru anladıysam.
Şimdi sizlerin de bildiği üzere Bir yayın, kaynağında encode edilir, transfer edilir, alıcı taraf bunu decode eder ve tv nin işleyebileceği hale getirir, bu sürece send&receive denir zaten bu yüzden bir tarafa sender, diğerine receiver denir. Tv bunu işler ve son kullanıcıya yayın olarak sunar vs vs.
Burada decode edecek olan aslında TV Tuneridir. Anladığım kadarıyla sizin TV Tunerin decode sorunu olduğunu düşünmüş ve denemek için HARİCİ uydu alıcı getirmişler ancak sorun devam etmiş.
Bu koşullarda decode yetkisini tv den alıp harici bir aygıta vermenize rağmen sorunun devam ettiği gayet açık sanırım.
Yani uydudan gelen yayını çözecek olan unsur burada artık tv olmuyor, harici kaynak oluyor. Bu durum ses codec ile ilgili de olabilir, görüntü codec ile ilgili de olabilir, her ne olmuş ise burada bir çözümleme sorunu var mantığı ile hareket etmiş gelen ekip, ancak aynı sorun harici aygıtta da yapıyorsa bu durumda bunun bir TUNER sorunu olmadığı ortaya çıkar ve çıkmış.
Bu da demektir ki 9600 ve 9800 lerin GENEL olarak kabul edilebilir bir UYDU ALICISI sorunu yok.
Kaldı ki sorun var ise de ''bize ne'' deriz yani ben bu yazıyı yazarken sanki vesteli savunuyor gibi de olmak istemem, Bizim için vestelde sorun olması da olmaması da zerre kadar önemsiz durumdur zira biz NÖTR olan tarafız. Bizim derdimiz burada iyi ile kötüyü ayırt edebilmesi adına genel analizlerin sonucunu ve teknik bilgileri paylaşmak.
Ancak VAR olan sorunun YOK denmesine olduğu kadar,YOK olana soruna da VAR ve GENEL denmesi de kabul edebileceğimiz bir durum olmaz takdir edersiniz.
Bu koşullarda seri numaranızı istememin nedeni de, konuya müdahale eden ekibin teknik görüşünün ne olduğunu, bizim bakış açımıza göre gerçekten bir sorun olduğumu yoksa müdahale eden ekibin BECERİKSİZ olduğu mu konusunu merak etmemizden kaynaklanıyor.
Siz yine LG televizyonunuzu alın, güle güle kullanın bunda sorun yok lakin lütfen forumda tv araştıranlara konunun uzmanı gibi bu modellerde genel sorun olduğuna dair çıkarım yapılabilecek ifadelerde bulunmayın.
Teşekkür ederim.
55 inc olurunu zorlasak iyi olur uhd konusuna gelince normal kanallarda bı önemi yok ama iş Netflix you tube gibi platformlara gelince farkını burada belli ediyor uhd olması da iyi olur ama limitimiz yeter mi onu bilemiyorumİlla UHD olsun demezseniz bütçenizin alt limitimi bile geçmeden 49" ıps smart tv önerebilirim. Olmuşken 55 olsun dersen şartları zorlarım.