Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
ilgi ve alakanizdan dolayı çok tesekkür ederim. cok memnun oldum. ben biraz teknoloji ozurlüyüm. tvde cok gerideyim ve hala evlendigim gunden bu yana eşimle aldigım 19 senelik 55 ekran tüplü vestel tv kullaniyorum. tv bozulmadı ama senin gozler bozuldu dercesine bana televizyonum nispet yapiyor??

bana kalsa hala abim beraber mutlu mesut yaşıyacagiz. çocuklar büyüyünce onlarinda hakkı var mahrum etmek istemiyorum.

hele bu konuda bilmedigim bir alanda senin yorumuna çok ama çok ihtiyacim var.

ben tv arastirması yaparken ihtiyacimı gidersin diyorum oğlum baba pugmu pusmu bir oyun varmiş onlardan oynatanlardan olsun diyor

kızım baba zom varya ebadan giriyoruz ondan olsun diyor

esim amn ne yapacaklar evdeki 55 tüplü tv yide kaldir izlemeyelim diyor bende ykrgun yorgun onlara bakiyorum malum ulkemizde gecim hergecen gün cok zorlaşiyor ekonomik
birkere alayım diyorum.

sizden bu konunun hakimi ve uzmanı olarak

kafam çok karışık
bana bir yol gosterin
butçem taksitle 5 6 belki 7 bi civarı bana tavsiye edeceginiz az sorunlu bir tv onerirmisiniz markanın hic onemi yok.

LG 55UN81006LB samsung 55q60r veya baskası lutfen yardimcı olun ??​

Aman abim lütfen, Uzman hakim Duayen vs diye yazmayın hiç birisi değiliz.

Sizlerden teknik anlamda birkaç şey fazla biliyoruz diye elimizden geldiğince teknik görüş paylaşıyoruz o kadar. ?

En başta şunu yazayım, ne alırsan al, 20 bin de versen 2 bin de versen takriben 4-6 sene arası yani ortalama 5 sene sonra yeni tv ye ihtiyaç duyacaksın zira günümüz üretimleri kabaca bu mantıkla üretiliyor.

kendisi bozulmasa da teknolojisinin bir kısmı çalışmamaya başlayacak ve aynen bu gün yazdığın cümleleri 5 yıl sonra da ''çalışıyor aslında ama...'' diye başlayıp yazmaya devam edeceksin.

Gönlümün bir kısmı sana ''madem bir Q60R alabilecek durumdasın o halde daha neyi araştırıyorsun ki?'' diye sormak isterken diğer yandan çocuklar, vereceğin büyük para, tv nin 2 yıl garantili olması ve sonra tüm riskin sende kalacak olması gibi nedenlerle bir ''ACABA_'' demiyorum desem yalan olur.

55Q60R ciddi anlamda bize rüştünü ispat etmiş ve birçok noktada da kurtarıcı rolü üstlenmiş modeldir lakin ucuz bir tv değil.

Düşün ki onu alabildiğin paraya 65UD9800 alabiliyorsun ki kendi sınıfında dehşet bir tv dir.

Lakin cesaret edemiyorum. Yani şimdi Samsungun mühendisliğini bırakayım, Quantumdot paneli bırakayım? 100hz donanımsal yenileme hızını bırakayım? Tizen işletim sistemini bırakayım ve gidip vestel mi alayım yani?

Samsung 5 sene çalışacak da Vestel 10 sene mi çalışacak? hayır

Eee o zaman?

Sen doğru yolu bulmuşsun zaten. Git Q60R ni al, mutlu mesut yaşa çoluk çocuğunla :)

Bedirhan08 Çevrimdışı

Bedirhan08 

Aktif Üye
5 Ara 2020
102
Selamlar. 50 inç ve 4K özellikte TV arıyorum. Kullanım alanım PS4, Youtube ve Netflix olacak. Bütçe maksimum 4000 TL daha üstüne çıkamam. Uzun yıllar kullanacağım için kaliteli bir şey istiyorum. Görüntü kalitesi çok çok önemli ve oyunlarda gecikme çok rahatsız etmez ise uygundur zaten single player hikayeli oyunlar oynuyorum. Önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum :)

B Çevrimdışı

bekir79

Yeni Üye
6 Ara 2020
10
45
Aman abim lütfen, Uzman hakim Duayen vs diye yazmayın hiç birisi değiliz.

Sizlerden teknik anlamda birkaç şey fazla biliyoruz diye elimizden geldiğince teknik görüş paylaşıyoruz o kadar. ?

En başta şunu yazayım, ne alırsan al, 20 bin de versen 2 bin de versen takriben 4-6 sene arası yani ortalama 5 sene sonra yeni tv ye ihtiyaç duyacaksın zira günümüz üretimleri kabaca bu mantıkla üretiliyor.

kendisi bozulmasa da teknolojisinin bir kısmı çalışmamaya başlayacak ve aynen bu gün yazdığın cümleleri 5 yıl sonra da ''çalışıyor aslında ama...'' diye başlayıp yazmaya devam edeceksin.

Gönlümün bir kısmı sana ''madem bir Q60R alabilecek durumdasın o halde daha neyi araştırıyorsun ki?'' diye sormak isterken diğer yandan çocuklar, vereceğin büyük para, tv nin 2 yıl garantili olması ve sonra tüm riskin sende kalacak olması gibi nedenlerle bir ''ACABA_'' demiyorum desem yalan olur.

55Q60R ciddi anlamda bize rüştünü ispat etmiş ve birçok noktada da kurtarıcı rolü üstlenmiş modeldir lakin ucuz bir tv değil.

Düşün ki onu alabildiğin paraya 65UD9800 alabiliyorsun ki kendi sınıfında dehşet bir tv dir.

Lakin cesaret edemiyorum. Yani şimdi Samsungun mühendisliğini bırakayım, Quantumdot paneli bırakayım? 100hz donanımsal yenileme hızını bırakayım? Tizen işletim sistemini bırakayım ve gidip vestel mi alayım yani?

Samsung 5 sene çalışacak da Vestel 10 sene mi çalışacak? hayır

Eee o zaman?

Sen doğru yolu bulmuşsun zaten. Git Q60R ni al, mutlu mesut yaşa çoluk çocuğunla :)
abim varolasin baş tacısın cevap vermen beni onurlandirdı cok tesekkür ederim??

Halacson Çevrimdışı

Halacson

Yeni Üye
4 Ara 2020
3
34
Selamlar. Forumun son 30 sayfasını okudum ve gördüğüm kadarıyla alt marka ucuz TV'ler önerilmiyor. Ürüne destek veren ve garantisi süresi 3 yıl olan markalar öneriliyor. Bir de şu anda indirim dönemi ve stok sıkıntısı olduğu için fiyatlar yüksek, birkaç hafta beklemek gerekiyor. Dövizde ciddi bir dalgalanma olmazsa yılbaşına doğru uygun fiyat bulunabilir. Ancak yine de panel kalitesi ve üretim süreci gibi teknik detaylara hakim olmadığım için Adem Helvacı Adem Helvacı hocam ve diğer bilgili arkadaşlardan tavsiye almak istedim.

Validenin yaklaşık 20 m2'lik odasına bir televizyon alacağız ve 2-3 metre gibi bir mesafeden izlenecek. Akıllı olması önemli değil, hatta olmasa daha iyi çünkü Mi TV Stick siparişi verdim. Kendisi zaten normal TV kanalı izler. Ben de belgesel, maç izlerim veya kırk yılda bir emülatör üzerinden oyun oynarım belki. Veya YouTube ve Amazon Prime üzerinden birkaç şey izleriz.

Başta Axen, Awox, Onvo, Morio, Hi-Level vs. alt markalara baktım. Fiyat avantajı gerçekten çok bariz. Şu anda 2850 TL fiyatla 55 inç 4K çözünürlüklü Android sistemli akıllı TV satılıyor Hepsiburada sitesinde. Ve bu TVlerin de çoğunda Samsung marka panel kullanılıyormuş. Ancak forumu okudukça soğudum gibi oldu. Samsung marka her panel iyi midir, ömrü ne kadardır bilmiyorum. Ayrıca bu cihazlarda Android TV değil düz Android kullanılıyor. Yani pek de optimize olduğu söylenemez ve streaming servisleri lisanslı olmuyor. Bir de genelinde TV kanallarının silinmesi gibi garip hatalar varmış ki bir TV için asıl amacını eksik yapmak pek kabul edilemez geliyor.

Bugün A101'de 3000 liraya satılacak Toshiba 49LL2A63DT modelini gördüm ve araştırdım ancak Adem hocamın videosunu izleyince ondan da vazgeçtim.

Velhasıl, aradığım TVnin özellikleri şöyle:
* Maksimum 3000 TL olsun ama 2000 civarına olursa daha iyi
* 40-50 inç arası olabilir
* Full HD yeterli ama 4K neden olmasın
* IPS panel olursa tadından yenmez
* Akıllı olmasına gerek yok, FHD olursa Mi TV Stick var, 4K olursa da Mi TV Box alırım ama akıllı ile normal arasında da fiyat farkı yok gibi
* İnsan tabi 10 sene dayansın istiyor ama uzun ömür beklememem gerektiğini biliyorum Adem hocam, bu yüzden kullandığımız süre içinde üzmesin yeter :kiskis

Şimdiden teşekkürler.

Uzun geldiyse daha kısa yazayım Adem Helvacı Adem Helvacı hocam :kiskis

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Selamlar. 50 inç ve 4K özellikte TV arıyorum. Kullanım alanım PS4, Youtube ve Netflix olacak. Bütçe maksimum 4000 TL daha üstüne çıkamam. Uzun yıllar kullanacağım için kaliteli bir şey istiyorum. Görüntü kalitesi çok çok önemli ve oyunlarda gecikme çok rahatsız etmez ise uygundur zaten single player hikayeli oyunlar oynuyorum. Önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum :)
talepler ve bütçe örtüşmüyor ne yazık ki.

Zaten uzun ömür konusunu hiç bir zaman kıstas olarak kabul etmiyorum ben onu baştan yazayım.

Beklentilerinizi karşılayacak 50'' ve üstü tv ler için min 5500 bantlarından başlamak gerekiyor.

4000tl ye elbette ebat anlamında istediğiniz tv bulunur ancak kusur kabul töreni yapmak gerekiyor peşin peşin :(

Bedirhan08 Çevrimdışı

Bedirhan08 

Aktif Üye
5 Ara 2020
102
talepler ve bütçe örtüşmüyor ne yazık ki.

Zaten uzun ömür konusunu hiç bir zaman kıstas olarak kabul etmiyorum ben onu baştan yazayım.

Beklentilerinizi karşılayacak 50'' ve üstü tv ler için min 5500 bantlarından başlamak gerekiyor.

4000tl ye elbette ebat anlamında istediğiniz tv bulunur ancak kusur kabul töreni yapmak gerekiyor peşin peşin :(
Philips 50PUS7505 buldum hocam nasıldır? Beklentilerimi karşılar mı?

M Çevrimdışı

mayyk22

Yeni Üye
3 Ara 2020
19
39
Hocam Youtube da Q70 ile Lg nano tv lerin karşılaştırmasını izledim. Özellikle siyah temalı filmlerde altyazılar çıktığında Nano da inanılmaz bir beyazlık çıkıyor altyazı etrafında. Ama Q70 de o aydınlanma yok. Bu çok kafamı karıştırdı. Maç dışında geceleri film de çok izleyen biriyim. Nanocell tatmin eder mi sizce ? Adem Helvacı [IMG alt="Adem Helvacı"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/0/363.jpg?1602502248[/IMG] Adem Helvacı Adem Helvacı

Hocam bir de nanocell de aşağıdaki videodaki 4.34 - 4.44 arası altyazılarda olan sıkıntı yaşar mıyım? Bana göre hoş bi görüntü değil.

LG Nanocell vs Samsung QLED (2020) TV Comparison: Which is Better? - YouTube

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Hocam Youtube da Q70 ile Lg nano tv lerin karşılaştırmasını izledim. Özellikle siyah temalı filmlerde altyazılar çıktığında Nano da inanılmaz bir beyazlık çıkıyor altyazı etrafında. Ama Q70 de o aydınlanma yok. Bu çok kafamı karıştırdı. Maç dışında geceleri film de çok izleyen biriyim. Nanocell tatmin eder mi sizce ? Adem Helvacı [IMG alt="Adem Helvacı"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/0/363.jpg?1602502248[/IMG] Adem Helvacı Adem Helvacı

Hocam bir de nanocell de aşağıdaki videodaki 4.34 - 4.44 arası altyazılarda olan sıkıntı yaşar mıyım? Bana göre hoş bi görüntü değil.

LG Nanocell vs Samsung QLED (2020) TV Comparison: Which is Better? - YouTube
Şimdi istediği kadar nano olsun, bunun ıps olduğunu unutmamak lazım öncelikle.

nano ya kadar LG den ürün önerdiğim dahi görülmemiştir IPS panel sevmeme rağmen lakin kusurlarını da kabul ederek seviyorum ben.

Şu an size yazdığım mesajı monitör olarak kullandığım 49'' lG den yazıyrum, Dark Mod aktif ve sizin o videoyu izlememe gerek olmadan dahi zaten her gün bu sorunu gözümle görüyorum :)

Kaldı ki Q90 abi daha ne olsun :kiskis

Kendi amatör çekimlerimdeki VA 7 yıllık panel ile IPS 6 aylık paneli karşılaştırmama rağmen ıps ..ıçıp kalmıştı biliyorsunuz. Yani bundan 10 sene sonra IPS daha iyi yerlerde olabilir ancak sanmayalım ki VA olduğu yerde duracak, o açık hiç bir zaman kapanmaz.

Haaaa VA yerine MVA PVA SVA SPVA XVA ne VA yaparsa yapsın onlar da IPS in avantajlarını yakalayamıyor o ayrı konu.

QD panellerin üstünde bu kadar durmamın nedeni, açığı kapatamasalar da , açı konusunda çok ivme aldılar QD paneller sayesinde.

Geri
Üst Alt