"Philips" ler için;şikayet/memnuniyetsizlik ve benzer her türlü şikayetler diyeyim buna
1-bazı malum forumlar ki kim olduklarını hepiniz bilirsiniz ve oraya bakarsanız zaten Philips küllüm ÇÖP dür!
2-siz bana Pio harici şikayet edilmeyen tek bir MARKA yazarmısınız acaba?? eski veya yeni markalar hiç farketmez?
3-Philips özeline gelirsem,bir zamanlar bir forumda bir serisi için bile ÇÖP denirdi!
ama bu TV Sharp panelli 9xx serisi FALD paneldi ama herifler daha doğrusu bazı kazmalar buna bile laf ederlerdi!
kaldıki bu panel 2008/10 gibi yıllarda en iyi paneller arasındaydı ve Sony ile Samsung dan bu seri daha bile iyiydi!
4-Servis sıkıntısı ayrı bir şeydir! Distibütör ayrı bir alemdir v.s ama HEPSİ aynen böyledir! belki Arçelik/Vestel gruplarını
ben biraz daha iyi ve bu sizlerin bahsettiği markalardan iyi veya çok daha iyi buluyorum!
5-Pioneer alırsın(daha doğrusu almıştın) bir tek bu meret de sorun v.s SIFIR dır! 10/12 yıl kafadan zaten gider!
sonra bir 5 sene daha gider ve gidiyor şu anda zaten,en son model 2009 dur bu bile 11 sene oldu daha eskileri
saymıyorum bile....
Gidin kafanıza göre bir TV alın geçin izleyin,sorun çıkarmı derseniz;o zaten sankim Allahın emri gibi çıkmasa zaten
ciddi şaşarım yaw
Kafanıza göre derken,bir de cebinize göre hareket edeceksiniz! cep hikaye ise markete gidip peynir veya pirinç alır
gibi yapıp bir tane de TV alacaksınız,sorunlar zaten illaki çıkacaktır,hele teknik bilginiz varsa ister markete gidin ister
en kral mağazaya gidin yine aynı ortak sıkıntılar çıkacaktır!
Philips ler kötü değil tam tersine iyidir! zaten şikayet edenlerin ortak bir noktası da şudur bunun için;
genelde "görüntü kalitesinden" hemen hiç şikayet gelmez! Update sıkıntısı da genel de hiç çıkmaz!
kısaca panel işini yapar,zaten işi de görüntü işlemektir! diğer ıvır-zıvır işler zaten onun işi de pek değildir!
Servis sıkıntılıdır(hangisi değil?) TV ler kalitesiz(malzeme olarak)bana göre hepsi ciddi kalitesiz!
Philips üreticisi(TPV) hiç merak etmeyin çoğu serilerinde SONY ve Samsung dan daha kaliteli malzeme kullanıyor!
zaten TPV nin kendisi ANA üreticidir yaw! örmeğin Sony toplar ve kısmen iyi yerden toplar desem bile TPV de en az
onun kadar iyi veya daha iyi üretiyor elemanları hiç merak etmeyin!
Sony/Samsung servislere hele bir girin bakalım nasıl bir savaş olduğunu göreceksiniz
++
geriye şu kalıyor beyler işin özeti olarak;TV işinin her safhası markadan da bağımsız olarak "bitmiştir"!
para-pul filan geçmez ne OLED de ne de LCD denen nesli tükenmiş paneller de,yani olan mallar
bunlar ve ne servisler ne de distribütör veya üretici v.s hiç kimsenin yapacağı bir şey yoktur!
bu mallar ile alacağınız aynen bunlardır,yok şu marka yok bu marka,ben hepsinin içine edeyim!
sonra forumlara girip yok oymuş yok buymuş diye şikayet etmeyin,zira üzülen yine siz olursunuz!
bugün USA ve UK gibi dünyanın en ileri gitmiş tüketici bilinci ve kanunları olan bu iki ülkede bile
bu TV ler insanların başlarını aynen böyle ağrıtmaktadır,ben arada öyle şeyler okuyorum ki sonra
Türkiye daha iyiymiş diye gülüyorum! inannın aynen böyle hele Sony ve özellikle Samsung dillere destan
öyle abuk işler yapıyorlarki tüketici filan hikayer kalıyor USA gibi bir ülkede bile,insanlar yılmış resmen!
siz yinede Türkiye ye Dua edin yaw
ama ben işin başında en çok "malların dandikliğinden" şikayetçiyim,zaten sorun da buradan başlıyor
yazılım filan en son işin kertesi yaw,adam aklı zarar panelin içine ne varsa tıkmış,abi senin ne işin var
3-kuruşluk ANDROİD(ki çoğu işler de illegaldir neyseki hukuki boşluklar sağolsun!)ile uğraşıyorsun
vede zaten bunu bile beceremiyorsun,gidip dandik bunun için ara elemanlar koyuyorsun oradan bile çarpıyorsun!
bırakın bu işleri zaten Çin li avuç içi kadar BOX ile hepsini senden çok daha iyi yapıyor!
inat ediyorlar bazı şeyler için onuda beceremiyorlar yaw,TV mi aldın dert aldın oluyor sonuçta
++
kötünün iyisi OLED lerdir,gerisi LCD olarak sadece hikayedir!
ama neyi alsan bilin ki hepsi de potansiyel sıkıntı&risk dir!
Philips ler de OLED olarak gayet iyidir
Philips LCD olarak da bence fena değildir ama iyi hiç değildir!
2020 model olanlar ki ben de 50/8505 kullanıyorum,gördüğüm kadarıyla gerek yazılım gerekse de
"resim katı" kalitesi olarak 2019 dahil hepsinden bir iki tık daha iyidir!
TPV den ya giriş seviye FHD/UHD alacaksınız ya da 8505 alacaksınız,9x dahil(bu zaten 8 ile aynıdır
ama hile ile üst seri diye lanse ediliyor) arada başkası yok,IPS olanları da bence hikaye gibi!
VA ları da özellikle 8505 de AÇI sorunludur,berbat bir katman kullanılarak açı yı gebertmişler yaw
ben bu yüzden satıyorum benim paneli! hediyesi 5 kağıtdır her zaman yazdığım üzere,kargosuna da karışmam
Monitör olarak kullanıyorum aynı zamanda ve hayatımda gördüğüm en dar açılı panel budur doğrusu tebrik ediyorum TPV yi!!
onun haricinde aslında ciddi memnunum resim kaltesinden özellikle Samsung/Sony den naturellik konusunda çok çok
daha iyi! "Default" ayarlar ile kullanıyorum! yabancı forumlardan izlediğim kadarıyla içine etmişler "calibration" yaptım diyenler!
hepsini tek tek denedim hepsi de kötü! bir kaç basit ayarı yaptım+bir sürü gereksiz menüleri de OFF yaptım harika resim
alıyorum panelden!
Not;son upgrade ilede sanırım video katında biraz iyileştirme yapmışlar gibi geldi bana resim kalitesi biraz daha iyi olmuştur
Nisan da bugüne kadar 2 tane update geldi ve bu üçüncü yazılım oluyor üzerindeki,bir de bazılarının pek göremediği
bir sorun vardı(banding-effect/clipping)bunu da biraz gidermişler ama panel "çakma10bit" olduğu için!!! ebatında
buna göre büyük olması sebebiyle(50 bile büyük kalıyor bu durum için!)ancak fazla rahatsızlık vermiyor....
Adamlar yazılım konusunda iyiler sayılır,bana göre tek ana sorun AÇI dır ama uzak mesafeden örneğin 5/15dereceler
pek sıkıntı yapmıyor yinede ancak 20 den sonra kimilerine göre fazla bozuluyor! kişiden kişiye açı değişir!
Not,"mağazaya gittim" 8505 leri beğenmedim diyen varsa,panel de 50/58 ise(VA) örneğin çok büyük ihtimalle
bahsettiğim durum için panele uygun yerden bakmadığı için bu kişiler açı sorunu sebebiyle paneli
flu/sisli v.s görüp hiç beğenmedim diyorlar ama bu yalnış bir değerlendirme,tam aksine uygun şekilde
bakarsanız ne kadar doğru resim olduğunu görürsünüz ama içindeki kendi demosu filan biraz hikaye!
malum mağazalarda ya tepe çakıyorlar ya da normal bir TV sehpası üzerine koyuyorlar ki bunlarda
alçakdır ve siz yukarıdan açılı bakarsanız o zaman bazı paneller çok kötü görünürler! üst den bakılmaz
VA lar ama altdan da bakılmaz! TPV "Promotör" denen bilgisiz kazmaları eleman olarak kullanıyor!
malıda zaten bundan dolayı satamıyorlar gerektiği kadar!
doğru izleme yapılamıyor mağazalarda zira panelleri doğru konuşlandırmıyorlar yaw
ben şimdi tam karşıdan Kathrein Receiver ile gün boyu sadece 720HD izliyorum bu bile yetiyor bana!
Dahilisini sorsanız,valla hiç bilmiyorum diyeceğim zira denemedim bile ama iyi olacağınıda sanmıyorum!
MediaPlayer desteği bana göre fena değil ama kullandığı elemanlar bu işi için düşük seviye!
BOX veya PC ile hallediyorum gerisini zaten
kısada her bir şeyini panel kendisi yapsın derseniz,valla o iş biraz sakat,herkes bence kendi işini yapmalıdır
Monitör olarak ise pek kullanamıyorum zira Desktop hemen yanda ve ben de orada oturduğum için boynum
ağrıyor yaw?
sırf bu yüzden satmak istiyorum,yoksa netice de 50Hz lik hesap da 10bitlik(8+FRC)panelin vereceği de zaten budur
ki bana göre yinede bu şartlarda iyi değil de çok iyi diyebiliyorum!
++
"Ambilight" hiç kullanmadım! sevmiyorum o işi hiç pavyon gibi yapıyor ortamı yaw
işlemciyi de biraz yoruyor LAG de artıyor bu arada