Merhabalar
Ben 2 aydır ps4 için TV ararken tasadüf bu platformu buldum ve nerdeyse her bölümünü okudum
İlk acemeliğimde ben LG sm8600 almıştım ve beni memnun ediceni düşündüm lakin öyle olmadı çünkü TVyi ne amaçla alıcanız çok önemli ben gece ve karanlıkta ışıksız oynamayı seven biriyim hatta TV izleme zevkim yoktur sadece film keyfim vardır onun içinde internetten indirip tvde izlerim.
LG iade edip ben 65u9500 tvyi almış bulunuyorum. ( bir kaç şikayeti var tvnin evet ama
teraspy beyin yazsını okuduktan sonra ha herra ya merra dedim ve gözümü karartıp aldım
Tabi benm en güzel şansım tanıdık olunca seri numarasını aratırıp VA panel olduğunu öğrendikten sonra seçimim daha kolay oldu.
Dün Kuruldu ve bütün testlerini yatprıdım ve bende her ayrıntısını inceledim.
Tvinin bana göre güzel yönleri :
- Pixel testi = Sıfır tertemiz
-Bulutlanma = Hiç yok
-Işık hüzmesi =Hiç yok
-ışık Sızması = Hiç yok
- Kanal geçişleri = ortalama 2-3 saniye gayet makul
- Tv canlılığı = Her göz zevkine göre değişir ama ben çok ayarını düşürerek izliyorum çünkü bana çok parlak ve canlı geldi
- Youtube = giriş oynatma bizim internet çok berbat olmasına rağmen çok hızlı
-Netflix = üye değilim ama puhuu tvyi denedim gayet hızlı ve net izleyebiliyorsunuz.
-Browser = Gece korku filmi açtım sinemadaymış gibi keyifle izledim.
-4k görüntü = bana göre çok can alıcıydı çok güzel görüntü veriyor.
Boyut = ben tvyiyi 3 bucuk 4 metre uzaklıktan izilyorum ve yandan 30 - 40 açıylada baktığımda görüntüde hiç bir sorun yok. bana gayet boyutu güzel geliyor malum yaşlılık gözler eskisi gibi değil
PS4 pro = Benim için en önemli kriter buydu . ilk olarak bunu test ettim canlılığı görüntüsü harika .
Bir çok farklı oyunda deneyimledim hepsindede ne fps ne ekran nede başka bir düşüklük yaşamadım .
Zaten çok profesyonel oyuncu değilseniz bu TV insanı tatmin ediyor çünkü ps4 de bütün oyunlar 60 hz gelmiyor en fazla 30hz-50hz ve verir üst seviye 4k oyunları vardır. 60hz veren hızlı oyunları genellikle Need for speed gibi oyunlardır. Online bile oynasınız onuda yeğenime test ettirdim apex , cod ve fortnite oyunlarda hiç bir kasma gerileme düşme şuanda yaşamadık.
Ben hikaye oyunu , pes ve mortal combat oynuyorum diyorsanız bu sizi hayli memnun eder. çünkü prof olmadığınız müddetce fark edemezsiniz zaten.
Zaten prof olanlar direk en iyisinden bir PC alıyorlar ve ps4 oynamıyorlar onlar PCde oynuyorlardır
Kötü yönüne gelince :
Kumanda : çok hafif ve dandik gibi duruyor ve sanki elimde ezilivericek zannediyorum.
Kanal ayarlama : bide bu bana sıkıntılı geldi kanalları ayarlamak için en fazla 10 tane seçip başa atabiliyrosun bunu toplu halde yapamıyor.
Fare olayı : Browser kullanırken ben bilmiyorum belki ayarlanabilir ama fare imleci kumandadan çoook yavaş ilerliyor
Browseri çok kullanan biriyseninz bu sizin canınızı sıkabilir.
Herzaman dediğim şey ELEKTRONİK ŞANS İŞİDİR sizdede bu tv bu kadar iyi çıkabilirde çıkmayabilirde ama ben şuanda kendimi şanslı hissediyorum inş. şuanki haliyle bir kaç yıl kullanabilirim.
Sormak istediğiniz yada tvde bakmammı istediğiniz bişey varsa yardımcı olmak isterim
F
fthgccgl
S
selcukklnc
Tvninin gece görüntüsünden bir kaç resim :