En çok şuna bayılıyorum; "SMR" si yok 1000 yok 2000 yok 1500 filan
aslında ne olduğunu biliyorum ama hiç bir boka yaramadığınıda çok iyi biliyorum
geçmişte LGE çıkardı bunu,"yersen" ayağına sonra herkes buna döndü,abuk rakamlar döndü
bu işte yani şimdi ...abi ben de SMR si 200 lük var kurtarmazmı... diye sorsam çoğu insan kurtarmaz diyecektir
iyi de benim iki panelde "TN" paneller hatta CRT gibi acaip çok hızlı desem ne olacak şimdi? böyle SMR si filan da yok
gerçi birisinde 200 diğerinde 800 gibi "marketing" türü rakamlar var ama bunlar zaten hikaye ama mal ortada CRT/TN ile
yarışan panel bunlar,yani adam Ferrari ama tek rakibi F16 gibi desem yeridir
valla ben artık bu işler de üreticilerin marketing-tool dediğimiz sallama bilgilerine çok bayılıyorum,ülen nereden uyduruyorsunuz
bunları,yani bana göre bu lafları üretmek TV yi üretmek den çok daha zor yaw,ama işin garibi de insanlar bunları çok fena "yemekteler"
herifler işi gerçekten çok sıkı biliyorlar
şimdi malı "harbi değerler" ile satsalar kimse bunları almaz! dolayısıyla "slogan" şart
yaw koca Amerikanın başkanı bile "slogan" ile seçim kazandı bu dünyada "Make America In Great Again" işte budur
patladı gitti ve herif Başkan oldu
Bir diğer yalnış da şudur 50/100Hz,bakın HIZ la ile genel her türlü motion işlemlerinde bunun hiç bir önemi yoktur!
Öyle olsa benim evdeki iki Tosh dan birisi 50Hz/8bit(8+2)/LGD-IPS paneldir ama CRT gibi süper hızlı işlem yapıyor
3D si de daha da süper! ki eskiden bir ara buna bakardık panel 2D de süper ama 3D de çuvallıyordu(polemik
olmasın diye marka vermiyorum buna, zaten 3D de kalmadı herifler bu konuda çok fena çuvalladıkları için 3D yi
bitirdiler) hoş 2D yi de beceremiyorlar artık!
50Hz falsolarını normalde 48/50 üzerinde görürsünüz! ama şimdiki 50 ler her ebat da falso yapıyor!
Ben teknik ayrıntısına girmiyorum,basit pratik anlatımla motorun HIZ iyi değil diyorum,yani bastınmı gitmiyor araba
ama KM göstergesin de 240 yazıyor ama sen taş patlasın 100/120 basabiliyorsun daha fazlasını motor yemiyor ve yüksek
hızlara çıkamıyor ama göstergeye bakarsan 240 yazıyor veya 280 gibi filan
Panel fiyatları ciddi ucuzladı Çin de ama uyanık üreticiler KAR marjları düştüğü için ne kadar kısarsak o kadar marjımız
yükselir ayağına 50Hz üretiyorlar yakında 25Hz çıkarsa hiç şaşırmam sadece gülerim
100Hz panelleri adeta bir lütuf gibi HiEnd dedikleri absürt rakamlı TV takıyorlar yaw
Not;panel 100Hz hatta 200Hz de olsa o dediğim en üst seviye "motionhandling" başarısına çıkamaz!!
hatta bir ara Samsung S_PVA olarak sanıırm 2009/2008 veya 2010 gibi yıllarda bir defalık 200Hz lik panel üretti
Samsung/Sony nin en üst serilerine taktılar ama bunu da beceremediler,ertesi yıl hemen iptal ettiler 200Hz leri
hiç çaktırmadan yaptılar bunuda çünkü söyleyecek lafları yoktu
Toshiba ise AUO/Tawain zamanında bu paneli özel olarak ürettirdi onlara 240Hz lik panel olarak taktılar ama satış
rakamları ciddi maliyet den dolayı düşünce malı satamadılar! manyak bir panel di sonra 120Hz lik(AUO)çıkardılar
bu da patladı ama mal çok pahalı olunca buda satılmadı
Toshiba 240Hz için özel bir motor geliştirmişti ki hala bu motorun patenti elindedir,işin tuhafı ise bunun ilk çıkış yeri
daha doğrusu bulucusu ise SONY idi ama Sony bunu üretecek beceri de değildi çünkü ana üretici değildi kendisi ve
proje olarak elinde kaldı,sonra Tosh a verdi bunu ama Tosh bunu yapmayı fazlasıyla becermiştir!
İsmi "BroadBandEngine" idi(Sony nin bugünkü motor altyapısı da işte budur ancak fazla bir başarıda göstermemiştir
ana üretici olmadığı için)
böyle slogan laflar SMR ler veya gördüğünüz Hertz işi hileli oynamalar ile v.s panel motoru geliştirilemezki
eskiden de zaten bunları bir iki tane çok özel "capon" ustalar dediğimiz bir kaç ana üretici beceriyordu,diğer
üreticilere de bunlar satıyordu! birisi Sharp dır bunun ama işin "motor" kısmı(komple S/W+H/W kısmı olarak)
ise Toshiba dan soruluyor! Pioneer bile çok sonra devreye girmiştir özellikle resim "işleme sanatı" olarak!
A dan Z ye ise bir tek komple ana üretici Tosh vardı!(kısmen panel kısmı hariç ki onuda zaten Sharp üretiyordu)
Adamlar kendileri ile rekabet adına birbirilerine girdiler,hepsi telef oldu,iş şimdi çakal Çin lilere kaldı yaw
(Sony/Samsung da dahil buna,hepsi Çin malı çünkü)
Rekabet yok,konu hk.hiç bir gelişme yok,olanlar ise göz boyama taktikleri!
Paran "mok" gibi olsa bile sizde;öyle bir panel yok! yani bu işte para mara geçmiyor
Forumda yazan bir adam da zaten mok gibi parası olanlar değildir,bunlar buralara takılmazlar!
tavsiyem F/P veya gözünüze hitap eden bir panele fazla para vermeden almak olacaktır
yok illa Sony diyorsa bu adam zaten foruma girmesine de gerek hiç yoktur!
Samsun da dan şaşma diyen adam da hiç foruma filan girmesin
OLED isteyen adam gelirse,onada gereken cevabı veririm Oled konusu ayrıdır,salt bir TV olarak görmek olası
risk faktörlerine göre farklı bir durumdur,bana göre bir tek para buna verilir gerisi osuruk benim için
"marka" diye Samsung/Sony benim için son 5/6 yıldır bir kriter değildir artık!
OLED OK dir ama oldukça pahalıdır,yerli Vestel OLED OK değildir! Arçelik OLED ise oturur konuşuruz ama fazla
bir notum da yoktur bunun için! herifler sankim çok iyi LCD üretiyorlar da sıra gelmiş OLED lere!
Manzaranın bugünkü geldiği yer itibarıyla zaten BIM/A101/Şok filan derken bu mallar et/sebze filan gibi
market tezgahlarına düşmüş yaw! alın ucuz bir şey kafaya fazla takmayın,bir iki sene sonrasına Allah kerim