bilyorum mert söylemiştin.. şansımı denemek istedim belki ışık sızmasız bir panel denk gelir diye..haklısın kardeşim... senin cihazı alacaktım sanada yazmıştım ama fiyat 5.200 den aşağı tık inmedi..çok bekledim senin aldığın rakanları 4.600 leri görmesini..olmadı kardeşim … ado hoca ikimizide kovmasaydı forumdan beraber alırdık aynı cihazı..ado hoca bizi kovduğu arada foruma biz giremezken sen kapmışsın sony i...nedesen haklısın kardeşim ado yaktı beni vardır bir hayır napalım kardeşim.. kargo cihazı aldı gitii nasıl oluyor mesajmı yollayacak media market bana..sen bu iyade işlerini biliyorsun...6 taksit alıdım 6 aydamı yatıyor para...insanlar neden macera ararlar ki oysa önce ki insanların yaptığı hatalardan ders alsalar ve aynı hataları yapmasalar daha iyi olmaz mı? demek ki olmuyor bir musibet bin nasihattan evladır sevgili dostum önceki yazdıklarımı okursan bu aldığın markayı bende almıştım daha eve basmam istersen oledini 1000 liraya versin onlar aslını ispat edemedi ki. ha bide şu pro motorun tvsiyeleri çekik korelilerin tvleri. bak sana son kez yazıyorum başına gelenede üzüldüm. git benim aldığım tv yi al ne seninki kadar ışık sızması bulursun nede renk sorunu ha bide test eden şu hocan varya benim markayı yok kasıyo yok küsüyo olayı ne kadar 4k ne kadar şu bu la kafanı takma alt tarafı tv alacan dünyanın sonu değil . GİT BENİM ALDIĞIMI AL KAFAN AĞRIMAZ BEN KEFİLİM
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
kargo paketi aldı gitii ...panelde kırık varmı bir sorun varmı bakmadan...ben paketledim sadece...mesela yolda bu cihaz kırılsa bir şey olsa panele..sen kırdın deseler ne olur..media market neden kendi adamlarını yollayıp iyice hasar varmı diye bakmadan alıyor cihazı anlamış değilim..hadi ben kırık paneli yolladım mesela..yada onlar yolda taşırken paneli kırdı yada..böyle bir durumda nasıl olur anlamak mümkün değil..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
film izlerken siyah bant oluyor sinamaskop filmlerde..o alltaki bantta sol köşede vardı epeyde dikkat çekiyordu..evde 10 senelik sansung var o bantlar hala daha simsiyah aşağıdaki ve yukarıdaki siyah bantlar.. ee ilk günden yeni televizyonda bu sorunun olması can sıkıyor haliyle..5000 tlde az para değil.. herkes verdiği paranın karşılığını almak ister..Bana gelen 4 Grundig televizyonun;
1.'sinde ölü piksel ve oldukça fazla ışık sızması vardı (Grundig Rio 49 CLX 7745 AP-VA Paneldi sanırım değişti)
2.'sinde ışık sızması ve yanılmıyorsam bulutlanma vardı (Rio-VA değişti)
3.'de yan kısımlarda ışık sızması vardı ve karanlıkta film izlerken kenarlardan belli oluyordu kaldı ve oğlum kırdı. (Rio-VA kırıldı)
4. ücretli değişimle gelen bir televizyondu (Grundig Roma 49 GCU 7905a-IPS) sol üst köşede ışık sızması vardı. İzlerken göze batmıyordu ya da detaylıca baktığımda sorun çıkarmıyordu kaldı. Tabii fotoğraflarda daha bariz görünmekle birlikte en iyi görüntüyü veren de bu televizyondu. Değiştirmedim ve şu an için memnunuz.
Bugün teyzeme Hi-Level 49UHL650 aldık. Servis geldi kurulum yaptı. LG IPS panel var ve onda da sol üst köşede sızma mevcut. Teyzeme dedim böyle böyle bir durum var istersen değiştirelim ama gelen de üç aşağı beş yukarı böyle olacak. Kalsın dedi. Servis çalışanı da sorun etmedi değişim babında ama gelenin de çok farklı olmayacağı konusunda hem fikir olduk.
Özetle benim gördüğüm led panellerde mutlaka ışık sızması oluyor, film izlerken siyah bantta göze batmıyorsa çok da sorun değil ama yok rahatsız ediyorsa değişim/iade yoluna gitmekte fayda var. Gerçekçi bir yaklaşımla birlikte bu ürünleri alırken bu faktörleri göz önünde bulundurup hazırlıklı olmak gerek. Evet o kadar para verdiğimiz panellerde kimse hata çıksın istemez ama dolar kuruna bakarsak evlerimizdeki televizyonlar ortalama 500-600 dolarlık aletler bu yüzden çok beklenti içine girmek mantıksız. Grundig'ten memnunum, özellikle servis hizmeti gerçekten üst düzey ama kampanya bekleyip kampanyadan almak daha mantıklı. Keza Hi-Level üzerinden değerlendirirsek Vestel grubu da oldukça güzel günlük kullanım için gani gani yeterli. Sadece günlük kullanıcı ve aileler IPS tercih ederlerse daha memnun kalırlar görüşündeyim. Bununla birlikte çok da para vermeye gerek yok diye düşünüyorum televizyonlar için.
Son düzenleme: