Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
Tüm forum sakinlerine selamlar, ben de 2 ay içerisinde evlenecek birisi olarak hiç bilmediğim bir alan olan televizyon alanında sizden tavsiye almak istiyorum.
Öncelikle evinde 10 yıldır televizyon olmayan her şeyini pc ve telefondan halleden birisi olduğumu söyleyeyim. Nişanlımın tv alışkanlığı olduğu için eve tv almayı düşünüyoruz.
İlk olarak fiziksel şartlardan bahsedeyim; televizyonu koyacağımız oda küçük dikdörtgenimsi bir oda olacak. Televizyon için ayrılan uzun duvardaki yere koyacağız. Koltuk veya kanepe de tam bu duvarın karşısına gelecek (genellikle oradan tv seyredilir). Koltuk tv mesafesi 2 metre arası olacak diye tahmin ediyorum. Bir koltuk da diğerine 90 derece dik olarak gelecek şekilde duracak.(2li koltuk) oradan bakan kişi televizyonu yandan görmüş olacak ama oraya oturup tv izleyecegimizi düşünmüyorum.
Yazılımsal özellikler olarak ben netflix 4k paketi kullanan ve gündemi genellikle youtube kanallarından takip eden birisiyim. Nişanlım da ben de genellikle tv başında belgesel izliyoruz. Bunun için de digitürk veya dsmart gibi yerlerden içerisinde belgesel kanalları olan bir paket almayı düşünüyoruz. Çok nadir de olsa ara sıra NBA maçlarına bakarım diye düşünüyorum. Onun dışında spor ile alakalı pek bir kullanımımız olmayacak. Play Station gibi şeyler de kullanmayı düşünmüyoruz hiç alakamız olmadı.
Donanımsal olarak 43-50" arası bir tv düşünüyorum. Nişanlımın evindeki televizyon 40" bir Samsung. O televizyon da bana güzel geliyor mağazada baktığım adını hiç bilmediğim televizyonlar da güzel geliyor. Açıkcası pek anlayamıyorum çünkü tv tecrübem yok
Fiyat olarak 3.000 tl'den fazla vermek istemiyorum. 10 yıldır televizyonu olmayan birisi için bu para bile çok geliyor inanın bana
Evdeki beyaz eşyaları Grundig aldığım için televizyonu da Arçelik-Beko-Grundig grubundan almayı düşünüyorum. Tabi ki bu sadece bir düşünce, forumdaki değerli arkadaşların tavsiyeleri ile bilinçli bir alışveriş yapmak istiyorum.
Genel olarak toparlarsak;
Bütçe: 3.000 tl
Boyut: 43-50"
Özellikler: Smart TV, Netflix 4K, Youtube, Wifi
Fiziksel Ortam: Küçük dikdörtgen oda mesafe 2 metre
Diğer: Digitürk veya Dsmart belgesel paketi
Not: Foruma Adem Bey'in youtube kanalından denk geldim ve yaptığı iş gerçekten saygı duyulacak ve zor bir iş. Ona da kişisel olarak olmasa da bu başlık üzerinden emekleri için teşekkür ediyorum.
Tekrar Selamlar;
Sakin kafa ile okumak istedim, gayet detaylı ve açıklayıcı yazmışsınız çok teşekkür ediyorum.
Hi bir markaya karşı körü körüne bir bağlılığımız olmamakla birlikte, aynı şekilde hiç bir markaya karşı da düşmanlığım yoktur onu belirtmek isterim ki birazdan yazacaklarım yanlış anlaşılmasın
ARÇELİK grubu üretimi beyaz eşya ne almak isterseniz ben size ''Gözünüzü kapatıp alabilirsiniz'' derim.
Lakin CRT dünyasının aksine, LCD dünyasında ARÇELİK BEKO ALTUS GRUNDİG markaları aynen SONY markası gibi sırf üretmiş olmak için ve sırf mağazalarında ürün yok dememek için üretilmiş ürünlerdir benim gözümde.
Yalnız burada SONY mühendislik ve kalitesine de saygısızlık yapmak istemem sadece satış politikası anlamında bu şekilde kıyasladım, yoksa elbette ki denk markalar değiller.
Yine de takım bozulmasın diye düşünürseniz elbette ki size uygun bir ARÇELİK üretimi tv bulurum hiç sorun olmaz.
Buna paralel sizin kullanıcı profilinize uygun ve de izleme mesafeniz,İzleme açınız, Kullanım şekliniz ile doğru orantılı olarak, Bütçeyi de düşünerek mümkünse 43'' üstüne çıkmayacağımız kalite bir marka veya Daha büyük olsun derseniz bütçeyi yine aşmayacak olan lakin çok tanınmamış markalardan büyük ekran yüksek özellik tercih edebiliriz karar sizin tabi nihayetinde.
Ben size incelemeniz için birkaç model yazacağım, siz bunları inceleyerek düşüncelerinizi belirtin, sonra ben size daha çok detay vereceğim olur mu?
TOSHİBA 43L2863 (Biliyorum 4K değil)
PHILIPS 43PUS6502
PHILIPS 43PUS7303
SAMSUNG 43NU7400
VESTEL 49UD8500
AWOX U5600STR