Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Henüz düşünme aşamasındayım hocam.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim hocam. İlk başta 9200'ü kesin alırız diyordum ama fiyat olarak Regal'in bu televizyonunu görünce ve kağıt üzerinde yazanlara bakınca buna yönelmiştik. İşin teknik kısmına pek vakıf olmadığımızdan verdiğiniz bilgiler faydalı oldu. Acaba, şunu da alabilirsiniz diye önerebileceğiniz başka marka/modeller var mı?

Bu tarz sohbetler olunca ister istemez MU7000 NU7100 türevlerine gözüm kayıyor ancak kısa garanti ve yüksek fiyatları nedeniyle eğer imkan var ise yine de 3 yıl garantili ve daha ekonomik olan VESTEL ve türevleri daha makul diye düşünüyorum. LG zaten hiç bir şekilde öneri listeme giremiyor Türkiye pazarına bakış açıları nedeniyle. ARÇELİK deseniz TV konusunda başarısız bulduğum bir markadır, PHILIPS SONY keza yüksek fiyatları nedeniyle olumsuz bakıyorum. Yine 9200 oldukça makul bir model, daha ekonomik bir ürün bakalım derseniz araştırırım elbette :ok

B Çevrimdışı

Beckman

Yeni Üye
10 Mar 2019
5
Bu tarz sohbetler olunca ister istemez MU7000 NU7100 türevlerine gözüm kayıyor ancak kısa garanti ve yüksek fiyatları nedeniyle eğer imkan var ise yine de 3 yıl garantili ve daha ekonomik olan VESTEL ve türevleri daha makul diye düşünüyorum. LG zaten hiç bir şekilde öneri listeme giremiyor Türkiye pazarına bakış açıları nedeniyle. ARÇELİK deseniz TV konusunda başarısız bulduğum bir markadır, PHILIPS SONY keza yüksek fiyatları nedeniyle olumsuz bakıyorum. Yine 9200 oldukça makul bir model, daha ekonomik bir ürün bakalım derseniz araştırırım elbette :ok
9200 aklımızda hocam ama bu modelin internette daha uygun fiyatlı olanların da 2 yıl garanti ve ücretli kurulum durumu olması muallakta bıraktı bizi. Sizin için sorun olmazsa biraz daha ekonomik, 49" cihaz önerilerizi bekliyorum.

M Çevrimdışı

mylove33

Yeni Üye
9 Mar 2019
17
40
Adem Helvacı Ado bey benim sorum gözden kaçtı sanırım. anneme tv alacağım 43 inç te karar kıldık. 43nu7100 2200 tl fiyat bulduk birde 43ud8360 vestel var sizin görüşlerinizi almak istiyorum hangi tv almalıyım başka model ve marka önerileriniz nelerdir.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Adem Helvacı Ado bey benim sorum gözden kaçtı sanırım. anneme tv alacağım 43 inç te karar kıldık. 43nu7100 2200 tl fiyat bulduk birde 43ud8360 vestel var sizin görüşlerinizi almak istiyorum hangi tv almalıyım başka model ve marka önerileriniz nelerdir.

8360 ı severim lakin 7100 ile kıyaslamam büyük hata olur, eğer ekonomik ölçüler elverişli ise öncelikli tavsiyem 7100 olur yalnız burada asıl etken sizin izleme açınızdır zira iki tv arasındaki en belirgin fark burada yatar. 7100 ne kadar da kaliteli bir tv olsa da, eğer yan açılardan izleyecekseniz tadını alamazsınız ve hatta bazı durumlarda tv izlemek zehir olur bu açı farkı nedeniyle :ok

F Çevrimdışı

Frenzy 

Süper Üye
11 Mar 2019
520
41
Arkadaşlar, vestel tvlerde dimming olayı ve 100 hz panel mevcut mu? Konuda baya birşeyler okudum. Hdr, dolby vision, quantum renk vs.. pek çok detay gördüm ama hiç local veya micro dimming ve 100 hertz panele denk gelmedim. Yanlış mıyım?

B Çevrimdışı

beyzabetül

Aktif Üye
24 Tem 2018
472
arkadaş yeni 2018 model vestel tv almış.49 inc.fazla inceleyemedim.görüntüsü fena değil.benim sj800 ye yakın.ama kullanımı arayüzü çok karışık sinir bozucu

M Çevrimdışı

mehmet1907

Yeni Üye
7 Şub 2019
45
Merhabalar Ado,
Regal 55r6020u televizyonun paneli ıps mı yoksa va mı?
Televizyonun 4k performansı, görüntü kalitesi, smart özelliği nasıl, kanal geçişleri nasıldır?
kısaca bu televizyonu önerir misin?
ado ve fikoloji, Regal 55r6020u bu tv önerirmisin.
TV anakartı, paneli, smartı, görüntü kalitesi vb. özellikleri hakkıda bilgi verebilir misin?

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
sağol ado, bütçe 3 bin tl.
az bütçeyle iyi bir tv almak istiyorum.
sence regal 55r6020u alınır mı?
bilgi verirsen çok sevinirim.

TU6020 ve R6020 arasında teknik özellik bakımından zerre kadar fark yok lakin Regalde karma panel var, yani hem IPS hem de VA panel teknbolojisi ile üretilmiş.

Telefunken ise şu an için sadece IPS panel ile üretilmiş.

Eğer açı duyarlı bir kullanıcıysanız, VA panel gelme riski nedeniyle REGAL tercih etmemeniz gerekir diye düşünüyorum.

Açı duyarlılığına dair bir sorununuz yok ise sıkıntı yok :ok

''Alınır mı?'' sorusunun cevabı biraz karışık zira hangi kıstasa göre cevap verebileceğim biraz muamma. :alala

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
arkadaş yeni 2018 model vestel tv almış.49 inc.fazla inceleyemedim.görüntüsü fena değil.benim sj800 ye yakın.ama kullanımı arayüzü çok karışık sinir bozucu

LG den VESTEL e geçip karışık demeniz şaşırtıcı zira ben de şu LG ve PHILIPS menülerine bir türlü adapte olamıyorum nedense? :alala

Demek ki alışılagelmiş kullanım stili sonrası bu adaptasyon sorunu sadece VESTEL den üst markalara geçişte değil, Onlardan VESTEL e geçişte de olabiliyormuş.

Tam olarak nedir mesela sizi en çok rahatsız eden? Bana göre üretim dünyasında en kullanıcı dostu arayüze sahip üretimler VESTEL markasında aslında. Çok önerdiğim SAMSUNG dahi bana bazen karışık gelebiliyor :alala

Geri
Üst Alt