Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 52
Selamlar;Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
ilk secenege sizin baska bir arkadasa tavsiye ettiginiz NU8000'i koydum, diger iki secenek ise QLED.
Anladigim kadari ile Q serisi 6'dan baslayip 9'a kadar gidiyor. Ama bir iyilestirme varmi bilmiyorum. Q9 almak Q6 almaktan iyimidir ne kadar avantajlidir?
Q9 almak icin 75'ten 65"'e inmek sizce dogrumudur?
Bu yazdigim TV'lerin panel Hz ve diger degerleri iyimidir? ve son olarak sizce bunlardan biri mi yoksa benzer fiyat araliginda bana tavsiye edebileceginiz baska bir TV varmidir?
Benim mantalitem her zaman kullanıcı profiline uygun ürün olduğu için, anlamsız yere Q9 almanın da bir mantıklı açıklaması yoktur benim gözümde.
Haaa ''evimde bulunsun bende para bol'' diyen bir yiğit çıkarsa bir gün, neden olmasın )
Şimdi doğal olarak kodlama mantığına göre gidersek elbette ki en yüksek özellikler 65Q9 da mevcut.
NUU8000 in bu klasmanda geri kalması gayet normal. Herşeyden evvel FRC ile güçlendirilmiş bir paneli var lakin diğer modeller direkt 10Bit panele sahip.
Buna keza Q serilerindeki QUANTUM DOT teknolojisi çok çok çok ciddi anlamda panel teknolojisinde gerçekten eşi benzeri zor bulunan özelliktir ve SAMSUNG markasına özeldir. LG nin kendine has OLED i neyse bunu da öyle düşünebiliriz. NU8000 de bunu bulamayız tabii ki.
Bu ürünlerin tamamında (NU8 dahil) donanımsal 100hz panel zaten standart. Buna keza, Buna rağmen yine de FRR değerleri oldukça yüksek ki belli bir hz den sonrası artık dinamik kontrast oranında olduğu gibi sanki bir anlam taşımamaya başlayacak gibi zira her zaman yazdığım gibi teknoloji ne kadar ileri olursa olsun, geri kalan bir insanoğlu var. Aynen arabaların fren sistemi ne kadar gelişmiş olursa olsun, Gözün görüp algılama, algı sonrası harekete geçme komutu, komut sonrası kas hareketleri vs derken görme / idrak etme / karar verme / uygulama arasında geçen sürede araba zaten ölüme doğru iddialı bir şekilde hareket etmeye devam etmektedir. İşte bizim de bu FRR değeri ne kadar yükselirse yükselsin, ne kadarını algılayabiliyor olduğumuz önemli ki bunu test/tespit eden bir teknoloji tüketiciler olarak bizim elimizde yok. O anlamda bu modellerin hiç birisini FRR değerine göre kıyaslamayacağım zira hepsi zaten belli bir çıtayı aşmış durumda.
Önemli olan şu ki Q6 ile Q9 arasında özellik farkı olsa da, panel farkı yoktur. Bu nedenle birisinin 75, diğerinin 65 olması nedeniyle onları da ben kıyaslamak istemiyorum zira kullanıcı olarak sizin karar vermeniz gereken bir durum bu.
75NU8000 ile 75Q6 arasında seçim yapmak gerekirse, Özellik olarak birbirinden çok farkları yok (belli oranda FRR değeri dışında)
Yalnız Quantum Dot panel için 4.000TL ve üstü bir fark vermeye ben yine de gerek yok gibi görüyorum.
Sizin düşünceleriniz nedir aslında onu öğrensek?