Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
kamersah' Alıntı:Artık yüzsüzlüğü ele alıp aynı mesajı bu konu altına da yazıyorum kusuruma bakmayın. Televizyon tavsiyesi ana konusunun bu olduğunu görünce buraya yazmak daha uygun olur diye düşündüm. Diğer konudan mesajımı silmek istedim ama nasıl yapılacağını bulamadım. Tekrar kusuruma bakmayın. Bu aradaZiyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.tv ye doğru eğilimim artmakta ancak bazı kullanıcıların ses kalitesi düşüklüğü, smart ve kanal geçişlerinin yavaşlığı ile görüntü keskinliğinin zayıf olması gibi şikayetleri olmuş.
Uzman görüşünüze ihtiyacım var. Forumda aynı içerikte sürekli mesaj yazarak kirlilik yapmak istemiyorum ama dediğim gibi yardımlarınıza ihtiyacım var. 1 Haftadır tv bakıyoum ve kafam allak bullak. Bütçe düşük olunca haliyle seçenekler de kısıtlı oluyor. Birde bu vestel tv lerde garanti süresi 3 yıl değil mi? Neden heryerde 2 yıl diyor? + kurulum ücreti?
Bu forumu bulmam benim için çok iyi oldu doğrusu. Benim gibi kafası oldukça karışmış birisi için güzel bir rehber ve ilgili arkadaşlar. Daha ne olsun .
Öncelikle kullanıcı profilimi belirteyim. Aslında çok fazla tv izleyen birisi değilim. 2011 yılında aldığım 40 inc lcd vestel tv iyi kötü işimi görürken çocukların hışmına uğrayıp telef oldu.Çok uzun süredir tv yok evde.
Yeni ev alacağımızdan eve uygun birşey olsun düşüncesi ile pc ile idare ettik. Ancak şuan itibari ile tv almak mecburiyet haline geldi. Yeni evin oturma odası yaklaşık 20 m2. 48-50 inç aralığında bir tv düşünüyorum. Ebatlar yeterli olur mu bilmem.
Teknoloji ile aram iyi sayılır. Almak istediğim tv mutlaka smart olmalı. Tv den ziyade youtube, net üzerinden film, dizi izleyen birisiyim. Daha önce tivibu kullandım ve yine almak istiyorum.Telefonumu ekrana yansıtabileceğim dahili wifi olan bir tv düşünüyorum. Alacağım tv için android tv box alarak aynı zamanda android tv özelliğine sahip olmayı planlıyorum. Tabi bu kadar özellik isterken bütçemin de yüksek olması gerekir ama ne yazık ki bütçem düşük. 1700-2000 tl aralığı diyelim. Kafam oldukça karışık carrefour, bim, a101, gg,hb gibi sitelerde bir sürü tv var, kampanyalar var. Sizler ne önerirsiniz acaba? Seçenek sun arasında değerlendirelim diyeceksiniz büyük olasılıkla şimdilik aşağıdaki modelleri gördüm. Bunlar dışında önerilere de açığım. Servis,yazılım, malzeme kalitesi, elektrik tüketimi önemli tabiiki:
FİNLUX 49FU610
Vestel 50FD7300[/url]
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
VESTEL markalı ürünler yetkili bayilerde satılırsa ücretsiz nakliye+ücretsiz montaj+3 yıl garanti statüsünde satılır.
Aynı VESTEL markalı ürün yetkisiz satış noktalarında (Spotçu) bu özelliklerden haiz, sadece evinize teslim olarak satılır ki onu da mecbur kaldıkları için yapıyorlar )
Bakınız ben genelde forumda şunu yazarım, VESTEL YETKİLİ BAYİLERİNDEN ÜRÜN ALMAYIN, almayın çünkü hemen hepsi, şımarık, sonradan görme, burnu havada tiplerdir.
Siz mağazadan girdiğinizde şıpıdak terlik ve kapri pantolonları ile sizi karşılayıp burunlarından kıl aldırmaz tavır ile X model TV yi size 3.000TL ye satmak ister, aynı mağazanın aslında kendisine ait olan ama aleni lanse etmediği internet satış noktasında ise aynı tv yi size 2.300TL den satabilmek için 40 takla atarlar.
Diyeceksiniz ki 'Neden?''
Cevabı basit, internet ortamında satış tüm Türkiye ye hitap ediyor ve mağaza açmak kadar masraflı değil, personel çalıştırmak zorunda değil ve daha sayılabilecek 15 ayrı pozitif neden var.
''Kapatın kardeşim o zaman mağazalarınızı'' demeklazım ama onun da nedenleri var yapamıyor olmaları için.
Diyeceğim o ki, Spotçulardan 2 yıl garantili VESTEL leri almayınız
VESTEL Yetkili bayilerin mağazalarından VESTEL almayınız
İnternet ortamında işlem hacmi ve memnuniyet oranı yüksek yetkili satış noktaları var buralardan gönül rahatlığı ile alışveriş edebilirsiniz.
Bu yetkili bayiler bu insan küçümseyen saçma tavırlarından ne zaman kurtulur ise biz de o zaman sizlere eskiden olduğu gibi güvenle ''Gidip alabilirsiniz'' deriz.
Neyse ki bazı saçma bayilerden doğal yollardan kurtulabiliyoruz :jeo:
Model bazında yorum yapmayayım ancak 50FD7300 örneğinden hareket ile size şunu yazabilirim.
LCD televizyonlarda gün geçtikçe ilerleyen inceleştirme ve estetikleştirme çabaları nedeniyle hoparlörleri artık bütün markalar HİDDEN yani gizli yerleştiriyor, yani öne bakan bir hoparlör yapısı yok artık uzun zamandır. Size bakmak yerine yere bakan bir hoparlör otomatikman desibel kaybı yaşar, bu kayıp nedeniyle siz seviyeyi daha yükseltirsiniz, seviye yükseldikçe distortion artar, distortion arttıkça vibrasion artar bu da ortaya rahatsız edici ve tatmin etmeyen bir ses yapısı çıkartır.
İnceleşen tv lerde alan kalmaz, alan kalmayan yerde mambren yapıları vurgu yapamaz (Mambren hoparlör içerisinde bulunur) Bu nedenle üreticiler artık bazı üst seviye modellerde hoparlörleri minik de olsa kendi kabinleri içerisine alıyor, Arşivimden size aşağıdaki resimleri ekleyeyim. Bu resim MB100 anakartı bir televizyonumuza ait.
Gördüğünüz gibi sesi size bunlarla ulaştırmaya çalışıyor üreticiler.
Örnek olarak PHILIPS TV de yaptığımız incelemede hoparlörlerin açıkolduğunugörmüştük ancak ne VESTEL de her model kapalıdır, Ne de PHILIPS de her model açıktır diye bir kesin kanaat oluşmamalı.
Ses konusunda ben TÜM MARKALARI yetersiz bulurum ancak bu üreticinin teknolojik yetersizliğinden kaynaklanmamaktadır.
Smart konusunda VESTEL yetkilileri hiç bir zaman iddialı olmadılar ki eskiüyelerimiz bilir, Fabrikada yetkililer ile yaptığım toplantıda kendilerinin smart konusunda çok iddiaları olmadıklarını çok da üstüne düşmediklerini belirttmişlerdi.
Yine de bu toplantıdan sonra smart ile ilgili hatırı sayılır gelilşmeler olduğunu inkar edemem.
Renk canlılığı bizim bir tv de en üstünde durduğumuz konulardan birisidir.
Bunednele model kontrollerini çok fazla yapıyoruz forumda, bu nedenle düz SAMSUNG panlli tv lerde canlı inceleyerek OK verdiğimiz modeller dışında ''ALINABİLİR'' demeyi uygun görüyorum.
Ancak söz konusu SAMSUNG panel ise DB HDR WCG gibi unsurlardan en azından birisinin mutlaka olmasını istiyorum.
Yani evet, eğer titiz bir alıcı iseniz, tv alım süreci tqam bir işkencedir zira günü büyük bölümünü o tv ye bakarak geçiriyor ve en ufak kusuru bile görüyorsunuz.