Tsk ederim.. bu parazit azaltma ve mpeg parazit azaltma diye seçenek var bunlari maximum ve de kapalı yaparak görüntüye özellikle uydu içeriğini duzeltirmi diye denedim.. hiç bisey anlamadim bi fark yok gibi bisey? Bu arada benim panel ips .. va olsa yan açıda duramazdim

siyah renk dışında renklerde degisme yok denecek kadar az.. panele tikladim renk dağılması yapmiyo.. zaten siyah detay seviyesinin azlığı da ips olduğunu ediyo.. ama panelin en güzel yanı çok doygun ve canli renkler verebilmesi..
Mpeg(NR) ve Arte red. bunları OFF yap!
bunlar daha çok örneğin ext.Receiver bağlarsın o zaman iş görür ama her cihazda yine iş görmez!
eski DVD ler vardı o zaman iş görür(şayet DVDPlayer takılıysa)
Bluray de iş görür(720/1080/2160 da)
yaw bunlar 30 senelik işler,herifler çoğu eski ama güğnümüzde geçerli olmayan bilakis duruma göre
bozan bu boktan ayarları koyuyorlar ısrarla!
aslında müşteri menüyü açınca vay be amma ayar var v.s v.s desin diye yani işin "marketing" tarafıdır!
ben onun için bu ayarların neredeyse hepsini OFf yapıyorum
++
TPV de zaten eskiden beri hatta çok çok eskiden beri insanlar resim kalitesinden neredeyse hiç şikayet etmezlerdi!
sorun bu heriflerin Servis/MH ve çoğu soruna "abi normaldir" tavrıyla yaklaştıkları için sıkıntı bundan kaynaklanıyor
Peki bugün nasıl dersen;bana göre yaklaşık aynı veya bir tık iyileşme vardır hepsi o
ancak PML serisi /miniLED sıkıntıları bitmedi!
hoş tüm miniLED ler aynı bok
Ancak "vividçiler" veya absürt renleri sevenler veya suluboya efektleri dediğimiz v.s veya çok canlı hiç natural olmayan
aşırı parlak v.s sevenler için "Philips" olmaz almayın ltf!
"siyah detayı" VA da olsa bundan sadece bir tık iyidir hepsi o
OLED değil bu meretler
veya eskinin baba Pio/Pany PDP poanelleri ise hiç değildir!
Contrast ortalama 2400/2600:1 olur VA larda HiEnd lerin bile en üstlerinde(sadece 9 larda Samsung/Sony)
max. 3000 olur ama ama ortalamada bunu da zor tutturur,zira 3000:1 bir VA panel için müthiş iyidir yaw
biz bunları ANSI değer üzerinden bakarız,Dynamic veya sallama on/off dan ilk başta ölçümlerde değil!
Genel de hatta tamamı prof. bu işleri NET ortamından yayın yapanlar yok 4000bin ANSI var yok 6000ANSI var
bak bunlar küllüm "yalandır"!
Bunlar ilk kalkış okunan max.değerlerdir ve adına "DYNAMIC" diyoruz yani ucu açık
panel baclit FALD ise yine Dynamic çok yükselir ANSI çok az oynar ama bunu da abartı yaparak yok 15bin filan diye üreticiler vardır
biz bugün için stabil ve resim kalitesi de iyi olan bir VA panelş için 2600:1 ortalamaya oldukça iyi diyoruz hepsi budur
LCD yaw bunlar AUO/CSOT/CMO dan 2.sınıf/3.sınıf paneller!
2000:1 CR si olan bir VA panele bile "iyi" diyoruz
Not;bir ara Toshiba da AUO dan AMOY panel vardı işte bu panel gerçek VA-14.000:1 ANSI si vardı
ama felaket pahalı olduğu için kimse alıp takamadı! sadece Tosh bir seride kullandı ama onlarda TV yi satmak da
zorlandılar,elde kaldı gibi oldu zararına USA pazarına vermişlerdi!
Bir de Sharp da vardı gerçek 14/15bin:1 CR si olan panel 2012 model sadece USA/China/Canada market için
bu paneller o zaman PDP panellerden daha yüksek contrast üretiyordu!
yaw üreticiler nerede ucuz dandik malzeme var onu kullanıyorlar özellikle günümüzde
zaten OLED de çıktıktan sonra kim bakar eski nesil LCD leri için yüksek maliyetli panellere??
Herşey kağıt üzerinde yazan değerler olsaydı bu VA paneller uçardı yaw
++