Hocalarım bir şey danışmak istiyorum. Bölgemdeki Teknosa da pahalı da olsa elden almak için TCL 43P735 model TV buldum. İnternette Displayspecifications sitesinden baktığımda panel CSOT gözüküyor ancak forumda CHOT olduğu söyleniyordu. Bu nedenle P635'e yönelmiştim. 43" için panel üreticisi için net bir şey tekrar etmeniz mümkün mü acaba? Bu gün iş çıkışı Teknosa'ya gittim, giderken telefondan özelliklerine bakayım temsilci beni yanıltmasın diye. Gerçi adam bana 55C645 (teşhir) daha alt segment sizin sorduğunuz P735 daha yeni daha üst segment diye lafa girince anladım ki manavdan farkı olmayan adamı Teknosa da satış görevlisi yapmışlar. Benim kafama takılan nokta 43" ten yukarı çıkamam bütçem el verse Samsung 43CU8000/8500 ya da LG 43UR81006 alacaktım ama bütçe için TLC'ye yöneldim. 43P735 ile 43P635 arasında kaldım. Konsolum yok. PC'im masa üstü yani bağlamam imkansız. Yan açı izlem olası, 50CU8500 (teşhir) ürününü gördüğümde yan açı performansı düşüktü. yanında TCL 50C645 de vardı ama TCL yan açıdan daha iyiydi. Neredeyse kayıp yok gibi diyebilirim (kendi izleme konumuma göre) ama karşıdan Samsung çok daha iyiydi. Bunlar alamayacağım fiyatta olduğu için ve P735 ve P635 kapalı kutu depoda olduğu için bakma şansım olmadı. Evkur hariç başka teknoloji dükkanı yok memlekette. Orada da ya market TV'si ya da en pahalı TVler var ve fiyatlar taksitle uçuk.
Aşağıya Bağlantı ve resim bırakıyorum. Acaba siteye mi yanlış girildi yoksa 43" için farklı panel mi kullanılıyor aydınlatırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Aynı olan yerleri almamaya çalıştım. Ürün depoda ve başka yerde olduğu için seri no vs. alma şansım olmadı. Zaten Oldum olası Teknosa çalışanına ya da ekibine güvenim 0. Sırf başka yer yok diye elden almak için gittiğim yer. Adama (Mağaza sorumlusu) satış sorumlusu arkadaşa 43" Samsung CU8500 modeli için stok sordum dedim; adam o yok ama CU7000 var dedi; Hocam o model eski en olmadı CU8000 varsa onun fiyatını öğreneyim dedim; Mağaza sorumlusu satış görevlisine " Zaten arada ingilizce dil farkı haricinde bir şey yok" diyerek adamı da etkilemeye çalışıyor. Adam (Satış görevlisi) ben TV leri incelerken aktardığım, araştırdığım bilgileri dinlerken sorumlu gelip sürekli araya giriyor. Lanet olsun böyle işçi çalıştıran tüm firmalara.
....
Aslında kafamda Vestel 43Q9700TT almak vardı ancak arıza yaşayan (panel arızası değil) bir arkadaşın yüklediği fotoğraflara baktığımda panelin yan açı performansının vasatın altında olduğunu gördükten sonra direkt sildim kafamdan.
Bunların dışında bir öneri yapacak biri varsa dinlemeye razıyım. IPS panel işimi kökten çözecek ancak HLG, MEMC, D.Vision, HDR10/+ vs. özellikli en kötü 60 derece yan açı verecek TCL 735 varken bu panelden kötü IPS almak da boşa para vermek olacak. Herkese iyi forumlar dilerim.
Hocam; FALD var, Dolby Vision IQ yazılımı var, 144 Hz var (Günlük kullanımda bile farkı ben görüyorum/ FPS, RTS oyun oynarım), işlemci daha etkin gözüküyor, yapay zeka algoritma işleyebiliyor, 7x Ekolayzır/ Dolby TrueHD, 4K 120Hz upscale yapabiliyor vs. kağıt üstünde farkı çok 745'in. Gündelik kullanımda çok fark etmese de şöyle düşünün 6 ay 645 6 ay 745 kullansanız farkı anca o zaman görürsünüz ve iyi ki 745 almışım diyebilirsiniz. Çünkü artık alınmış bir kere
Zaten Bu fiyat seviyesinde maalesef 5500 TL az bir fark olarak kalıyor. Vaat edilen özelliklere bu fark değer mi? O da sizin kullanım alışkanlığınıza bağlı. Siz Fifa'da çok anlamazsınız belki ancak Gamepass ya da Geforce Now üyeliğiniz varsa arada bir Doom gireyim ya da başka hızlı bir oyun girdiğinizde (yarış oyunu özellikle) farkı o zaman anlayabilirsiniz. Ben her koşulda size hayırlı olsun diyorum, güle güle kullanmak nasip olsun. Kesinlikle pişman olmayacaksınız.
Hocam ayrıca Vatan Bilgisayar'dan alacağım TV'nin belki 2 katı fiyata bilgisayar donanımları aldım ve deneyip iade ettim. Koşulsuz aldılar. Bence ürünü iade ederkenki yaklaşımınız da önemli. Sonuçta buraya sadece kusurlu ürün iade edilmiyor ve kusurlu iade eden müşterilerin hepsi mağdur olmuyor. Bu bir risk evet ama fiziksel mağazada da aynı durum oluyor. Karar sizin tabii ben olsam siparişi iptal etmezdim.