W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,935
Vestel ve Grundig ucuzsa diğer Samsung LG Sony Philips tcl gibi markalardan o zaman alına bilir.

Y Çevrimdışı

ywz81

Yeni Üye
6 May 2018
14
43
Selamlar. İhtiyar yakınlarım için televizyon bakıyorum. Görüntü ve ses kalitesi dışında hiç bir ekstraya ihtiyaç yok. Evde internet yok. Televizyonun genişliği en fazla 110 cm olabilir. İnce, biraz uzun diktörgen şeklinde bir odaya konulacak. Televizyonun tam karşısında pencere var. Dolayısı ile yansıma sorunu var. Oda ince uzun olduğu için çaprazdaki kanepeden de izlenecek. Açı sorunu da var yani. 40 - 50 inch arası, servis bakımından da rahat ettirecek tavsiyelerinizi bekliyorum. Bütçe 10 bine kadar çıkabilir ama ne kadar az o kadar iyi tabii ki. Teşekkürler. İyi geceler.

M Çevrimdışı

Mertturker

Yeni Üye
18 Kas 2021
7
26
Selamlar.

Daha önce sizin tavsiyelerinizle tcl marka bir tv almıştım. Bir arkadaşım da benden tavsiye istiyor size danışmak istedim iki model arasinda tavsiyeniz varmi veya yakin fiyatlara başka bir tavsiyeniz olurmu boyut olarak 65 de olur paneli saglikli görüntüsü renkleri kaliteli olsun yeterli aile kullanimi için.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,771
40
Ve aleyküm selam.

C745'in 65'' olanı bazen 30.000 civarına düşebiliyor, böyle bir fiyat yakalarsanız 65C745 alın. 745 olmazsa bir de 645 modeline bakın.

Bunlar da olmazsa ikisi arasından CU7100 modelini seçerdim. Teknik özellik olarak CU7100 ve P735 birbirine çok yakın olsa da Samsung'un hareket işlemesi daha iyi olabilir. TCL kesinVA panel, Samsung ADS de çıkabilir. Bu televizyonların sıkıntı yaratabilecek yönü belki parlaklık olabilir. Aydınlık odada biraz karanlık kalabilirler.

P735'in teknik özellikleri;
75_P735_trim.jpg

75_P735.jpg

K Çevrimdışı

Kenobi

Yeni Üye
3 Eki 2022
23
34
Teknosadan 55p735 almıştım kurulumu yapıldı teknosa iade alır mı bilmiyorum ama 65R858UR hepsiburada 13800 e mi ne indi uğraşılıp geçmeye değer mi? Hangi tv daha iyidir sizce?

Son düzenleme:
Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,771
40
Selamlar. İhtiyar yakınlarım için televizyon bakıyorum. Görüntü ve ses kalitesi dışında hiç bir ekstraya ihtiyaç yok. Evde internet yok. Televizyonun genişliği en fazla 110 cm olabilir. İnce, biraz uzun diktörgen şeklinde bir odaya konulacak. Televizyonun tam karşısında pencere var. Dolayısı ile yansıma sorunu var. Oda ince uzun olduğu için çaprazdaki kanepeden de izlenecek. Açı sorunu da var yani. 40 - 50 inch arası, servis bakımından da rahat ettirecek tavsiyelerinizi bekliyorum. Bütçe 10 bine kadar çıkabilir ama ne kadar az o kadar iyi tabii ki. Teşekkürler. İyi geceler.
Normalde Vestel 43U9700 önerebilirdim. HKC veya Innolux VA panel ile geliyor, ikisinde de 12 adet COF mevcut. Fakat açı sorunundan bahsetmişsiniz.

LG IPS panel ile gelen 43Q9900 bakabilirsiniz, yalnız bunda 6 COF var.

Yansıma konusunda 100% memnun kalacağınız bir model bilmiyorum. Bunu yapabilecek televizyonun ya yüksek anti-glare kaplaması olması gerekli ya da parlaklığının yüksek olması gerek. 55'' altında çok kaliteli tv modelleri yok. Bu bağlamda, çok parlak televizyon bulma şansınız da zayıf. Yansıma yaparsa perdeleri çekerler artık.

Samsung da alsanız görüntü kalitesi benzer olur, parlaklık daha da kötü olabilir. Bu paralara CU8000 vb. modeller satılıyor, parlaklığı 300 nit'i bile görmüyor. Vestel 400 civarı parlaklık verir diye tahmin ediyorum.

* Samsung LS03B yansıma yapmaz ancak 55'' altında satılmıyor ve çok pahalı

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
İlla 75 olacak demiyorsa 75 yerine daha ufak ama daha iyi seri alsın.
75 65 gibi büyük panellerde görüntü hataları daha kolay fark ediliyor.
İzleme mesafesi kaç metre o da önemli.
İçerik 4K izlenecekse mesafe azalabilir ama 4k altı içeriklerde iş ürünün mühendisliğine kalır.

S Çevrimdışı

serhad16

Yeni Üye
3 Kas 2023
13
53
Merhaba, 55" bir TV almak istiyorum.
Yardımcı olabileceklerin görüşlerini rica ediyorum ve şimdiden teşekkür ederim.

- Temel olarak kabloTV ve Uydu seyredilecek, nadiren platformlardan 4k film seyredilir.
- Oyun oynanmayacak.
- Hareketli görüntülerde mümkün olduğunca kesintisiz bir görüntü olsun istiyorum.
- Çok kesin bir renk doğruluğu çok önemli değil.
- Seyretme pozisyonunda bir miktar açı var.
- Mümkün olduğunca hızlı kanal geçişi ve menu fonksiyonları tercihim.
- Bütçem 30.000 TL

Geçmiş deneyimimde uzun yıllar ana TV olarak Panasonic plazma kullandım, memnun kaldım.
Ayrıca mutfakta LG-32LW5500 model bir IPS ekran kullandım, ondan da memnun kaldım.

heamvivma Çevrimdışı

heamvivma 

Aktif Üye
21 May 2020
457
34
Merhaba. Daha önce bir modelde karar kılmıştım ama almışken Android olsun istiyorum. O yüzden şuan 3 model belirledim. Fiyatları aşağı yukarı aynı. Ekran kalitesi, malzeme kalitesi ve kullanılabilirlik açısından hangisini önerirsiniz?

U Çevrimdışı

umut14444

Yeni Üye
18 Kas 2023
5
42
Merhaba,
Apple tv 4k ile kullanmak için smart değil panel özellikleri iyi 55-58-65” tv arıyorum. Mümkünse vestel veya arçelik üretimi olsun çünkü bulunduğum bölgede kargolar sıkıntılı
Bütçe 17000 civarı , not: smart olmayan yok diyorsanız sesle kontrol olsun , bu arada evde vestel 50watt soundbar da var onu da bağlamayı düşünüyorum
Grundig alınca vestel gibi eve servis mi getiriyor tv yi?
Teşekkür ederim saygılar sunarım

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,771
40
Merhaba, 55" bir TV almak istiyorum.
Yardımcı olabileceklerin görüşlerini rica ediyorum ve şimdiden teşekkür ederim.

- Temel olarak kabloTV ve Uydu seyredilecek, nadiren platformlardan 4k film seyredilir.
- Oyun oynanmayacak.
- Hareketli görüntülerde mümkün olduğunca kesintisiz bir görüntü olsun istiyorum.
- Çok kesin bir renk doğruluğu çok önemli değil.
- Seyretme pozisyonunda bir miktar açı var.
- Mümkün olduğunca hızlı kanal geçişi ve menu fonksiyonları tercihim.
- Bütçem 30.000 TL

Geçmiş deneyimimde uzun yıllar ana TV olarak Panasonic plazma kullandım, memnun kaldım.
Ayrıca mutfakta LG-32LW5500 model bir IPS ekran kullandım, ondan da memnun kaldım.
Beklentiniz yüksek değil, 4K içerik de tüketilmeyecek. Bu nedenle pahalı bir tv almanıza gerek olmadığını düşünüyorum. Alın ucuz yollu bir şey gitsin derim.
Örnek veriyorum, illa bunu alın demiyorum sadece örnek veriyorum;
- ONVO 55F950
- Vestel 55QA9700

Yok ben illa marka bir şey almak istiyorum, daha fazla bütçe ayıracağım derseniz;
- TCL 55C745
- Philips 55PUS8808, 55PUS8508
- Samsung 55Q60C, 55Q70C, oda aydınlık değilse 55BU8000

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,771
40
Merhaba,
Apple tv 4k ile kullanmak için smart değil panel özellikleri iyi 55-58-65” tv arıyorum. Mümkünse vestel veya arçelik üretimi olsun çünkü bulunduğum bölgede kargolar sıkıntılı
Bütçe 17000 civarı , not: smart olmayan yok diyorsanız sesle kontrol olsun , bu arada evde vestel 50watt soundbar da var onu da bağlamayı düşünüyorum
Grundig alınca vestel gibi eve servis mi getiriyor tv yi?
Teşekkür ederim saygılar sunarım
O fiyatlarda panel özellikleri iyi bir tv yok, minimum 30K bütçe gerekir.

Vestel, Arçelik, Grundig gibi markalardan görüntüsü hoşunuza giden herhangi bir televizyonu alabilirsiniz. Bunların vereceği görüntü kalitesi, büyük markaların giriş seviyesi cihazları ile benzer olur. Bu ebatlardaki televizyonlar çoğunlukla IPS panel ile gelir.

Kesinlikle VA panel olsun derseniz, ONVO F950 serisine veya TCL marka televizyonlara bakabilirsiniz.

I Çevrimdışı

iysldg

Yeni Üye
27 Eyl 2022
4
32
Merhabalar, PS5 aldığım için evde eskiyen tv mi de yenilemek istiyorum. Oyunlardan en iyi verimi alırken aynı zamanda günlük kullanımda da görselliğin iyi olması için ips veya ads panel düşünüyorum. 65 inç ve üzeri olmak kaydıyla önerilerinizi alabilir miyim?
Ayrıca incelemelerim sonucu Vestel 75ua9530 ve 70qa9700 arasında kaldım, siz ne düşünüyorsunuz?

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,771
40
Merhabalar, PS5 aldığım için evde eskiyen tv mi de yenilemek istiyorum. Oyunlardan en iyi verimi alırken aynı zamanda günlük kullanımda da görselliğin iyi olması için ips veya ads panel düşünüyorum. 65 inç ve üzeri olmak kaydıyla önerilerinizi alabilir miyim?
Ayrıca incelemelerim sonucu Vestel 75ua9530 ve 70qa9700 arasında kaldım, siz ne düşünüyorsunuz?
QA9700 VA panel ile geliyor, IPS istiyorsanız UA9530 almalısınız.

Sadece panel çeşidi tek başına görselliği iyi yapmaz, başka faktörler de var. Bence iyi bir model seçmişsiniz, UA9530 işinizi görür diye düşünüyorum. Bizim tavsiye edeceğimiz modeller pahalı gelebilir. Konu PS5 olunca 120 HZ panel, VRR, ALLM gibi özellikler ön plana çıkar. Alabileceğiniz en uygun fiyatlı cihaz TCL C745 olur. 65'' olanı şu an indirimde 32.500'e satılıyor. Bu cihaz için gerçekten çok iyi fiyat, normalde 55 olanı zor düşüyor buralara.

Geri
Üst Alt