T Çevrimdışı

tllcyln

Yeni Üye
11 Ağu 2023
1
28
Merhaba. Ailem için en az 55" tv bakıyorum. 8-12 bin TL aralığında önerebileceğiniz tv var mıdır.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,928
41
tam bir hafta sonra hatta 8. gününde bizim toshiba 55ul2163dt/2 tv geldi, kurulumu yapıldı ...
mayıs 2023 üretimi, BOE panel, yan açılarda solma yok ...
görüntü iyi, ses kötü, kanal geçişleri iyi, özellikle youtube performansı beni şaşırttı gerçekten iyi ...
açtıktan birkaç dak. sonra çalışma saatine baktırdım 10 dakikaydı, şimdilik iyi görünüyor ...
Güle güle kullanın. Youtube performansı kısa bir süre sizi iyi yönde şaşırtır, sonra kötü yönde şaşırmaya başlayabilirsiniz :)

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,928
41
Merhaba. Ailem için en az 55" tv bakıyorum. 8-12 bin TL aralığında önerebileceğiniz tv var mıdır.
Hocam, 10-12K'ya TV'yi bırakın artık telefon bile alamıyorsunuz. Dolayısıyla, ucuza bulduğunuz herhangi bir tv'yi alın gitsin. A101'e Toshiba'lar falan geliyor, onlara bir bakın. Kaliteli bir görüntü arıyorsanız eğer 30.000 TL altında düzgün bir model bulamazsınız.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
çok teşekkr ederim hocam.tv androidde iptv uygulamasındayken elektrikler kesildi.1 saat sonra gelince tv trt1 de açıldı.tvnin arkasında tunçmatik marka akım korumalı prizim var.tvnin bu gibi durumlar için bi ayarının olmaması üzücü.tv açıkken elektrikler gidince sorun olacak
çözemedikleri konu şu hala;örneğin 8/9 serileri v.s farketmiyor....
panel de bir izlerken bir anda güç kesilmesi yaşanıp ardından hemen yeniden açılıyor,ya kaldığı yerden
başlıyor ya da kafasına göre bir başka kanal dan v.s belli olmuyor

örneğin bende Dahili Tuner kullanımı hiç yok,hatta kanalları bile hiç ayarlamadım ki kafasına göre
buraya gitmesin diye!

ama TV box herdaim açık ve onu izlediğim zaman oradan farklı bir kanala geçebiliyor!

bu konu için ben defalarca yazıştım,bakıyoruz v.s deyip salladılar bugüne kadar!

ama "elektriksel" olayları hariç tutuyorum,ilk msg anlattım,buna yapacak bir şey yoktur!
elektrik sıkıntı her yer de oluyor,bazı bölgeler de sürekli dalgalanma yaşandığı için
iki türlü sorun olur

1.PWB de arıza oluşuyor(değişim gerekiyor)
2.kapanma-açılma olur/oluyor,belki siz farketmeseniz bile özellikle şok dalgalı ama süresi
milisaniye bile olan durumlarda bunlar daha sık oluyor!

aslında trafosu 80-230V de düzgün regülasyoın yapabiliyorsa ne ala! malzeme dandik işin Türkçesi
neden benim diğer iki adet Toshiba panellerim de böyle işler olmuyor ya da hiç olmuyor vede hiç olmadı
10/13 senedir??? Yıldırım yedik yanımıza 9 dairenin de panelleri adeta pert oldular!!!
bir tek benimki ayakta kaldı yaw,Buzdolabı,Ankastre Fırın,Microdalga fırın,uydu Receiver lar daha aklıma gelmeyen
onlarca alet pert oldular!! benimkilerde geberdi bu arada ama her iki panelde açık idi bunlara bir bok olmadı:haha1

++

Akım korumalı prizler;hiç bir boka yaramazlar at onu,yada sana en fazla grup priz olarak 5/10 tane priz görevi
görürler!

"Regülatör" en basit ve faydalı ilk etap da yapacağın iştir,ama UPS olmaz!

bunu al ve tak,ama dediğim gibi "kötünün iyisi" olarak bu iş görecektir

++
Genel de atlanılan konu şu dur,şunu al tak bunu al tak demek kolay ama önemli olan
nokta ise ""milisaniyelik"" oynamalar dır,bakın bunu çoğu atlıyor! korur v.s deniyor
ama bir boka yaramıyor
örnek 220/221V duran akım bir an da 220 ye vurup tekrar 210 oluyorsa o iş sakat demek dir
ama 220 olup da oradan yavaş yavaş düşüyorsa sorun yok!
veya tam tersi akşam pik saatler de bir anda* 218v den 200 veya 190 lara düşüp tekrar 215/218
vurursa iş sakat!

*an=dediğim olay "milisaniye" cinsinden olan dalgalanmalar dır,cihazların anasını ağlatan olay budur aslında
bir an 220 sonra 230 sonra 180 v.s gibi gidiyor ve bunu milisaniye 4/5/6 da yapıyor! Regülatörlerin bunları
önleme durumları kesinlikle yoktur!

onlar ancak 5/10sn sonra işi toparlar ama geçmiş olsun bu arada

tek çözüm direk kendi Aküsün den beslemeli OnLine UPS cihazlardır gerisi hikaye
bunlar direk düzenli bir sinüs te sabit voltajı üretiyorlar 220 gibi veya 240 veya 225 v.s
ev ler TR de çoğu bölgede son yıllarda 230Volt oldular! Avrupa standardı(UK ve Irleland hariç)
ama hala 220V deniyor cihazlar da takat olarak buna göre uyumlu değiller

pratik de basit bir digital avometre türü aletle bir prize sabit bağlayın bakın bakalım
oynamalar nasıl diye!
bir de bazı Sanayi ye yakın bölgeler de durum tam vahim,gündüz Ev de 180/190 olur gece bir ara
200/220 sonra sabaha karşı 230 lara çıkabiliyor aralık süre olarak fazla ise cihaz bunu bir şekilde hallediyor
ama aralık çok düşük saniyeler de ise bunu beceremiyor,hele milisaniye olursa panel kafası aptal olup
re-start modlarına giriyor:hihi

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,878
teşekkürler ... :ok
bir ekleme; kanal düzenleme işi benim eski hı-level'den daha zahmetli ... :dry
Açıkçası Hi-Level kanal düzenlemesi bile bana zahmetli geldiği için sanırım bayağı vicdan azabı. :deli1

İşinizi kolaylaştırması açısından şuradaki By_Trol By_Trol ustamızın hazırladığı-güncellediği liste belki işinize yarayabilir;

M Çevrimdışı

merter2006

Yeni Üye
2 Kas 2020
21
45
çözemedikleri konu şu hala;örneğin 8/9 serileri v.s farketmiyor....
panel de bir izlerken bir anda güç kesilmesi yaşanıp ardından hemen yeniden açılıyor,ya kaldığı yerden
başlıyor ya da kafasına göre bir başka kanal dan v.s belli olmuyor

örneğin bende Dahili Tuner kullanımı hiç yok,hatta kanalları bile hiç ayarlamadım ki kafasına göre
buraya gitmesin diye!

ama TV box herdaim açık ve onu izlediğim zaman oradan farklı bir kanala geçebiliyor!

bu konu için ben defalarca yazıştım,bakıyoruz v.s deyip salladılar bugüne kadar!

ama "elektriksel" olayları hariç tutuyorum,ilk msg anlattım,buna yapacak bir şey yoktur!
elektrik sıkıntı her yer de oluyor,bazı bölgeler de sürekli dalgalanma yaşandığı için
iki türlü sorun olur

1.PWB de arıza oluşuyor(değişim gerekiyor)
2.kapanma-açılma olur/oluyor,belki siz farketmeseniz bile özellikle şok dalgalı ama süresi
milisaniye bile olan durumlarda bunlar daha sık oluyor!

aslında trafosu 80-230V de düzgün regülasyoın yapabiliyorsa ne ala! malzeme dandik işin Türkçesi
neden benim diğer iki adet Toshiba panellerim de böyle işler olmuyor ya da hiç olmuyor vede hiç olmadı
10/13 senedir??? Yıldırım yedik yanımıza 9 dairenin de panelleri adeta pert oldular!!!
bir tek benimki ayakta kaldı yaw,Buzdolabı,Ankastre Fırın,Microdalga fırın,uydu Receiver lar daha aklıma gelmeyen
onlarca alet pert oldular!! benimkilerde geberdi bu arada ama her iki panelde açık idi bunlara bir bok olmadı:haha1

++

Akım korumalı prizler;hiç bir boka yaramazlar at onu,yada sana en fazla grup priz olarak 5/10 tane priz görevi
görürler!

"Regülatör" en basit ve faydalı ilk etap da yapacağın iştir,ama UPS olmaz!

bunu al ve tak,ama dediğim gibi "kötünün iyisi" olarak bu iş görecektir

++
Genel de atlanılan konu şu dur,şunu al tak bunu al tak demek kolay ama önemli olan
nokta ise ""milisaniyelik"" oynamalar dır,bakın bunu çoğu atlıyor! korur v.s deniyor
ama bir boka yaramıyor
örnek 220/221V duran akım bir an da 220 ye vurup tekrar 210 oluyorsa o iş sakat demek dir
veya tam tersi akşam pik saatler de bir anda* 218v den 200 veya 190 lara düşüp tekrar 215/218
vurursa iş sakat!

*an=dediğim olay "milisaniye" cinsinden olan dalgalanmalar dır,cihazların anasını ağlatan olay budur aslında
bir an 220 sonra 230 sonra 180 v.s gibi gidiyor ve bunu milisaniye 4/5/6 da yapıyor! Regülatörlerin bunları

onlar ancak 5/10sn sonra işi toparlar ama geçmiş olsun bu arada

tek çözüm direk kendi Aküsün den beslemeli OnLine UPS cihazlardır gerisi hikaye
bunlar direk düzenli bir sinüs te sabit voltajı üretiyorlar 220 gibi veya 240 veya 225 v.s
ev ler TR de çoğu bölgede son yıllarda 230Volt oldular! Avrupa standardı(UK ve Irleland hariç)
ama hala 220V deniyor cihazlar da takat olarak buna göre uyumlu değiller

pratik de basit bir digital avometre türü aletle bir prize sabit bağlayın bakın bakalım
oynamalar nasıl diye!
bir de bazı Sanayi ye yakın bölgeler de durum tam vahim,gündüz Ev de 180/190 olur gece bir ara
200/220 sonra sabaha karşı 230 lara çıkabiliyor aralık süre olarak fazla ise cihaz bunu bir şekilde hallediyor
ama aralık çok düşük saniyeler de ise bunu beceremiyor,hele milisaniye olursa panel kafası aptal olup
re-start modlarına giriyor:hihi
peki evin ana sigortasına bağlayabileceğimiz regülatör tarzı bişey yokmu.yani evdeki aletlerin geneli için

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,878
peki evin ana sigortasına bağlayabileceğimiz regülatör tarzı bişey yokmu.yani evdeki aletlerin geneli için
Kapasitesi yüksek regülatör kullanabilirsiniz. Ancak buradaki can alıcı noktayı albanez albanez üstat özellikle belirtmiş;

"Genel de atlanılan konu şu dur,şunu al tak bunu al tak demek kolay ama önemli olan
ama bir boka yaramıyor
vurursa iş sakat!

onlar ancak 5/10sn sonra işi toparlar ama geçmiş olsun bu arada"

Bunun da çözümünü aşağıdaki notla vermiş;

"tek çözüm direk kendi Aküsün den beslemeli OnLine UPS cihazlardır gerisi hikaye
ama hala 220V deniyor cihazlar da takat olarak buna göre uyumlu değiller"

Bu bilgilere dayanarak evinizin girişine takacağınız online ups' te hem maliyet açısından çok yüksek olur, hem de ilerleyen dönemde akü bakımı, işletme maliyeti gibi durumlarla karşılaşırsınız. Tam sinüs inverter özellikli online ups dışındaki tüm çözümler aslında cihazları tam anlamıyla koruyamıyor. ☹️

O Çevrimdışı

Ocico 

Aktif Üye
24 Ağu 2021
159
Üstadlar merhaba,

Ana kartı bozulduğu için servise giden Vestel 102 ekran LCD tv mizin tamiri mümkün olmadı maalesef. 11 gündür özel serviste kaldı, ama kurtaramadık ve vedalaştık kendisi ile... ;) 2012 yılından bu güne iyi kötü günde beraberdik...

Salona yeni bir TV almak istiyoruz, baktığım markalar; Toshiba, Seg, Onvo idi. Ancak babam bunların hiç birini istemiyor. Evde 82 ekran Vestel var ve 3 kez servise gitti, 1 adet 49 ekran Vestel LCD var, tuneri bozuk (daha önce forumdan yardım almıştım) 2 adette SEG 49 ekran var, birinin ekranında leke var.

Yani sonuç olarak; Vestel'in servis verdiği bir şeyi istemiyor, allerjisi var diyelim. :)

Babam 83 yaşında, eskiden beri Arçelik'çidir. Bana dedi ki; ''Arçelik ya da Beko Tv bakalım''

Ben de biraz araştırdım ve aşağıda linkini verdiğim modeli uygun gördüm, ama şartları epey bir zorlayarak, bana göre pahalı ama siz üstadlar ne dersiniz acaba?

Eski Vestel 102 LCD Smart bile değildi, kendinden uydu alıcısı bile yoktu garibimin :(

Değerli görüşlerinize ihtiyacım var... (Kablo TV modülü ile kullanacağım bu arada belirteyim)

Saygılar.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,878
Üstadlar merhaba,

Ana kartı bozulduğu için servise giden Vestel 102 ekran LCD tv mizin tamiri mümkün olmadı maalesef. 11 gündür özel serviste kaldı, ama kurtaramadık ve vedalaştık kendisi ile... ;) 2012 yılından bu güne iyi kötü günde beraberdik...

Salona yeni bir TV almak istiyoruz, baktığım markalar; Toshiba, Seg, Onvo idi. Ancak babam bunların hiç birini istemiyor. Evde 82 ekran Vestel var ve 3 kez servise gitti, 1 adet 49 ekran Vestel LCD var, tuneri bozuk (daha önce forumdan yardım almıştım) 2 adette SEG 49 ekran var, birinin ekranında leke var.

Yani sonuç olarak; Vestel'in servis verdiği bir şeyi istemiyor, allerjisi var diyelim. :)

Babam 83 yaşında, eskiden beri Arçelik'çidir. Bana dedi ki; ''Arçelik ya da Beko Tv bakalım''

Ben de biraz araştırdım ve aşağıda linkini verdiğim modeli uygun gördüm, ama şartları epey bir zorlayarak, bana göre pahalı ama siz üstadlar ne dersiniz acaba?

Eski Vestel 102 LCD Smart bile değildi, kendinden uydu alıcısı bile yoktu garibimin :(

Değerli görüşlerinize ihtiyacım var... (Kablo TV modülü ile kullanacağım bu arada belirteyim)

Saygılar.

Bütçe olarak bu seviyelerde isek ve vestel ve alt markaları alternatifimiz yoksa açıkçası çok fazla alternatif yok gibi. Ama önümüzdeki günlerde BİM mağazalarına sanırım tcl 50p635 tekrar gelecek. Teşhir imkanı olan bir mağazada görüntüsünü inceleyip öyle bir ürün tercih edebilirsiniz diye düşünüyorum. Yukarıda bir üyemiz 9300 TL' den geleceğini söylemişti.

Son düzenleme:
B Çevrimdışı

Bayberty

Yeni Üye
2 Tem 2022
49
Açıkçası Hi-Level kanal düzenlemesi bile bana zahmetli geldiği için sanırım bayağı vicdan azabı. :deli1

İşinizi kolaylaştırması açısından şuradaki By_Trol By_Trol ustamızın hazırladığı-güncellediği liste belki işinize yarayabilir;

hı-level'da en azından toplu favori listesi oluşturabiliyordum, kanal listesinde sırayla istediklerimi işaretleyince oluyordu, bunda her kanal için tek tek işlem yapmak gerekiyor, yada belki ben kısa yolunu henüz keşfedemedim ...
ben sadece 20 kanal izliyorum, onları da favori listesine aldım ne olur ne olmaz diye usb'ye de attım, teşekkürler ama hazır listeler bana uymuyor ... 🙂

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,878
hı-level'da en azından toplu favori listesi oluşturabiliyordum, kanal listesinde sırayla istediklerimi işaretleyince oluyordu, bunda her kanal için tek tek işlem yapmak gerekiyor, yada belki ben kısa yolunu henüz keşfedemedim ...
ben sadece 20 kanal izliyorum, onları da favori listesine aldım ne olur ne olmaz diye usb'ye de attım, teşekkürler ama hazır listeler bana uymuyor ... 🙂
Aynı mantık bizde de geçerli. Hatta bizdeki kanal listesi fazlalıklarıyla beraber 10. :haha

Hayatımızdan haber ve dizi türevlerinin hepsini çıkardığımız için bu hale geldi. :haha

Dolayısıyla gerekenleri yapmışsınız. Yedek işi de tamam. O zaman bize gelip bir çayınızı içmek kaldı. ( Tamamen latife :) ) Güzel günlerde kullanın.

Geri
Üst Alt