M
merter2006
Yeni Üye
- 2 Kas 2020
- 21
- 44
çok teşekkr ederim hocam.tv androidde iptv uygulamasındayken elektrikler kesildi.1 saat sonra gelince tv trt1 de açıldı.tvnin arkasında tunçmatik marka akım korumalı prizim var.tvnin bu gibi durumlar için bi ayarının olmaması üzücü.tv açıkken elektrikler gidince sorun olacakbu ve benzer bir kaç sıkıntı var bazı Philips serilerin de,bunu 2 sene kadar önce bildirmiştik kendilerine
güncellemeler ile düzelmedi henüz
-herhangi bir ayarı yok
-özellikle şunu yapar(çok sık olmasa da) örneğin paneli izlerken bir anda kapanıyor sonra kendi kendine
açılıyor gibi
-veya paneli ilk açınca Android uyarısı geliyor veya arada tamamen gücü kesip Android başlatılıyor gibi
Not;
1- salt "elektrik kesintisi"(gücün gidip sonra tekrar gelmesi gibi)bu normal de bir İşletim sistemine sahip
her türlü cihazlar için ciddi sıkıntıdır,işlemin yeniden doğru olarak başlaması zaman alıyor+o esnada
sistem neyi nasıl yapacağımım sırası bozulduğu için doğru karar verip işlemi tam zamanında yapması
zaman alıyor.....
kısaca gücün şak diye kesilmesi sistemi aptal ediyor! toparlanması da biraz zaman alıyor,oldu da açılmadı
panik yok,kumanda dan stand-by yapın>>>şayet bunu da algılamıyorsa sistem o zaman TV nin güç
fişini çekin bir kaç dakika bekleyin! genel de 30sn/yok 50sn bekleyin denir bu yanlış,örneğin 3dk. hatta 5dk.
beklemeniz gerekiyor!
2- bölgede zırt-pırt elektrikler kesiliyorsa bu sakat bir durumdur panel için!
kısa/pratik çözüm 1KVA lık bir Voltaj Regülatörü(UPS leri ben tavsiye etmiyorum!)
ancak çok daha pahalı ve kesin bir çözüm ise "OnLine UPS" OK dir(1KVA lık)
>bu tip "voltaj" problemlerinin hiç birisi Garantiye girmez!
not;tüm panellerin 2009/10 dan sonra PSU ları dandik veya çok dandik dir!(MARKA dan bahsetmiyorum)
alayı dandiktir
3-Paneller normal şartlar altında 80-230Volt arasında çalışırlar!
peki bunu kim ölçtü veya adam gibi ölçüyor?.
en dandik panel de bile bu sistem böyledir yani 80-230Volt arası "çalışır"! iyi de amiyane tabirle nahh çalışır
oluyor!
yani geçmişte buna bir marj verilmiş tüm PSU lar böyle,ama böyle çalışmaz,sapıtır ve sonra yanar...
eskiden bazı adma gibi MARKa lar vardı,bunlara yıldırım düşerdi yine kolay kolay yanmazdı yaw(tam tepesine değil
tabki biraz yanına düşerdi ama bu panellere bir şey olmazdı veya bir iki sigorta ve devre yanar 3kuruşluk
masrafla yediğin Yıldırımdan yırtardın
örneğin Toshiba örneğin Pio örneğin Panasonic örneğin NEC ve daha aklıma gelmeyen bazıları!
bakın "Yıldırım" bu işin en kötüsüdür Allah vermesin ama hemen herşeyi bir anda bitiriyor!
Ben 2 defa yedim hemen Apt.nın yanına indi! 2 Tosh da hiç bir şey olmamışken Apt. da ki diğer marka
ne kadar elektronik cihaz varsa herkesinki yanmıştı(en başta da TV ler yandı)
sonuç olarak Elektrik işi sakat,paneller bu konuda dandik dedim ama siz bakmayın bana felaket
dandik hem de!
4-"Voltaj dalgalanması" şayet Dansöz gibi oynuyorsa o zaman iş sakat! 5/10Volt oynaması etkili olmaz
o dandik PSU lar iş görür o zaman ama oynama hele hele anlık olarak 10/20V olursa sakatlık fazla olur
20V üstü olursa hele de bu "milisaniyelik" oluyorsa iş hepten sakata biner!
TPV özelinde çok eskiden beri bu konu hep teknik olarak gündeme gelmiştir örneğin 2010 da yine böyleydi
veya 2015 de yine böyleydi gibi
Servisler olayı bildikleri için özellikle panel garanti süresi içinde bunu yaparsa bir defalık PowerBoard değişimi
ücretsiz yapılırdı!
yine voltajlar aşırı şekilde milisaniyelik oynama yapıyorsa bu da çeşitli tür kesintilere sebeb oluyor,dokunmayın
işlemi kendi kendine yapsın,müdahale derseniz sistem biraz daha aptal oluyor yeni gelen emirle!
veya sürekli kumandadan emir gönderirseniz hepten aptal oluyor!
Not;ana sorun şudur TV ler de(donanımlar zaten dandik)+Android işletim olması buna sebeb oluyor
panelin bir kendi sistemi+Android olunca kafası karışıyor ve %99 bu sorunlara Android sebeb oluyor!
Android olmasa bile yukarıda yazdım,donamımlar ciddi dandik olduğu için bu sefer de genel de heryerde
olan voltaj sıkıntıları sistem etki ediyor
Ancak "Android" başlı başına bir sıkıntı,veya panel de Android yok ama SMART v.s diye başka bir medya sistemi var
o da aynı bok,malzeme adi sistem de adam gibi değil,yazılım bence hikaye,RUS/Ukrayna lılar ile gidiyor bu iş de
uzun yazdım ama sorun "genel" dir,MARKA dan bağımsız iki tür sorun oluyor
1-Voltaj sorunları;çok genel
2-Android olması;sisteme bir şekilde müdahale ediyor bu nalet
++
Çin liler hala PSU/Board yapmasını öğrenemedi gitti yaw bu kadar mı dandik yapılır(her MAR da bu böyledir aynen)
eskiden "caponlar" vardı saha da bir de işi sadece PSU/PB olan üreticiler vardı!
TV üreticileri gider bunlardan adam gibi PSU alıp takarlardı veya Toshiba/Panasonic/NEC/Pio/Hitachi v.s ise
kendileri üretiyordu çoğunlukla!!!
HITACHI bu işi en babası idi
iki numara da TOSHIBA vardı,tepesine Yıldırım yiyen
bakın bunlar kolay kolay bozulmazdı MB giderdi,panel yanardı diğer şeyleri bozulur v.s ama PSU lar
hiç bir şey olmazdı,hatta bunları söküp başka bir panel takarlardı!!! yedek parça hesabı
Dansöz gibi oynamalar da PSU adam gibi çalışırdı! banamısın demezlerdi özellikle Tosh lar ve Hitac lar
+++
kısa çözüm 1KVA lık Regülatör(tekrar yazıyorum UPS değil hani şu PC lere taktığımız bu olmaz TV ler için)
kesin çözüm(ciddi voltaj oynamaları/kesintiler v.s varsa) "OnLine UPS"(1KVA)
not;Regülatör için 300/500Vatt diyemiyorum normal de bu da yeter ama 1KVA dan düşük olanlar
çok dandik malzeme yaw,almaya hiç değmez,gerçi 1KVA olanlar da bana göre vasat veya dandik ama
tercihiniz "yerli" diyeceğim ama uzun zamandır o da kalmadı,alayı Çin malı marlzemelerin!
+++
Benim Philips de oluyor bu sıkıntı on defa yazdım heriflere ama cevap çok basit geliyor
...öncelikle "VOLTAJ" sorunu... diyorlar,yani bu da işin kaçarı oluyor,heriflere bahane!
ülen git o zaman capon PSU taksana(hala var bunlar) örneğin Tosh un fason aldığı yerden al tak
veya git Hitachi den al tak ama birisi yani adisi Çin malı olan 15 dolar diğeri 100 dolar!