E
ethem
-AVR için bahsettiğin model sanırım en yenisi ve yeni nesil a/v+portlar v.s olmalı
zaten bu saat den sonra o eski bildiğimiz hangi baba marka olsa da bence alınmaz artık
Denon içinse bahsettiğim kişi işin ustasıdır,sormadan sakın getirtme!
-Dosya(final) bitmedi henüz,zira arkadaş izne çıktı ve ev de değil 15 gün kadar
-Coşkuna da yazdım yerli montaj Oled filan alınmaz yaw,adamlar adeta doğaya aykırı veya
fizik kanunlarına muhalif TV yapmışlar,şaka gibi!
-Pany miniLED mx serisi 2023 model ancak baktım,içime sinmeyen iki konu var
>ilki VA panel ama hangi modül takıl üzerinde;Pany yıllardır LCD işinde ya kendi IPS lerini ya da düşük/orta
seviye VA ları takıyor! üstelik hak etmediği kadar da pahalı!
>ikinci konu panel 10-bit değil dir! 8+2fcr yaw yakışıyormu şimdi bu???
Csot/AUO/CMO v.s de herkes 8+2 ya da "çakma 10 bit" kullanıyor,maliyeti düşük olduğu için
"10-bit" diye gördüğün panellerin %98 i gerçek 10-bit değildir!(çakmasını AUO üretti 5 sene önce)
nereden anlıyoruz bunu;yaw panel de colour-blending(clipping) var,hiç birisi adam gibi harelenmesiz renk paletini
açamıyor 10-bit olanlar da zorlanıyor!
not;AUO bunu da "yazılımla" halleti belli bir yere kadar ama bizler anlıyoruz bunu şak diye!
yani 2010/12 den sonra gerçek 10-bit modül üretimi kalmadı,daha doğrusu bolca var ama fiyatı çok yüksek
FALD ların çakması olurdu 10-bit lerin olmazmı yaw!
gerçek 10bit LGD de vardı IPS olarak ama o da artık üretmiyor son bir kaç yıldır
Panasonic de vardı(Çekya/Malezya üretimleri)IPS olarak o da bitirdi
VA ciların alayı çakal,bir tek AUO kaldı içlerinde ve ondan en babası var hepsinin ama talep gelmeyince+pahalı olunca
ucuz yollu modül takıyorlar!
Not;Box kullanıyorsan clipping daha da falso oluyor!
-Oled de power switch failure olursa 1dak. dense de min. 5 dak.beklenmesi gerekiyor!
ayrıca özellikle panele takılı HDMI kabloların hepsini çıkart!!!
normal açıldıktan sonra 15dak. bekliyorsun(5dak. densen de buna da güvenme) kumanda dan
Stand-up yapıyorsun>>>>sonra HDMI kabloları takıyorsun
daha da güzeli şu;stand-by sonra switch off>>>ext. cihazları bağlıyorsun!
ancak paneli yeniden açtık dan sonra çok hızlı kumanda emirleri gönderip bu cihazları açmaya kalkma
bir kaç dak.arayla işlemi bitir!
LCD ler den farklı olarak kumanda algılama+emirleri işleme v.s OLED ler de tamamen farklıdır!
LCD ler de Hand-shake çok daha az çıkarken OLED ler bu konuda çok daha hassastır
not;dediğin malum forumdaki malum sallamacının yazdığını okudum,daha doğrusu 3 cümle okudum
sonra çıktım,yaw herif OLED den bi-haber adeta "LCD TV" anlatıyor ama anlattığı konu OLED
-Oled panel temizliğini de dosyada anlattım,switch-off yapıp min.15/20dk. bekliyorsunuz
detayları da verdim bazı hassas durumlar var ona göre!
-hocam "Low Temperature" konusuna nereden takıldın?? aslında doğru bir tesbit ama bunlar daha çok eskiden
Plasma paneller de uygulardık! ancak günümüz OLED leri de bu anlam da birebir PDP panel yapısında oldukları için
o malum uyarıyı haliyle yapmak zorundalar! aslında çok önemlidir ve bndan dolayı çoğu Oled satan mağazalar
bu işleri bilmedikleri için özellikle Kış ortamlarında sürpriz panel hikayeleri görebiliyorlar!
-IMAX konusunu da yazmıştım şimdilik buna geçmeyin,IMAX sadece Panasonic OLED de iş görüyor)SDR de bile)
BLuray(UHD varsa+media da Imax ise o zaman işi görür her panel de!
++