teraspy
TFC Team
- 26 Kas 2018
- 23,158
- 65
Tv ile hem uydu yayını hem de 4k vb film için kullanacağım. Daha çok yüzde 20-40 arası açılı olarak izleyeceğim. Panel konusunda pek bir fikrim yok hangisinin daha uygun olacağını bilemiyorum.

Tv ile hem uydu yayını hem de 4k vb film için kullanacağım. Daha çok yüzde 20-40 arası açılı olarak izleyeceğim. Panel konusunda pek bir fikrim yok hangisinin daha uygun olacağını bilemiyorum.
IPS panelde renkler daha canlı, izleme açısı daha geniş olur. Zayıf tarafı ise düşük kontrast ve kötü siyah homojenliğidir. IPS glow dedikleri parlamalar olur ve siyah ekranda rahatsız eder.Tv ile hem uydu yayını hem de 4k vb film için kullanacağım. Daha çok yüzde 20-40 arası açılı olarak izleyeceğim. Panel konusunda pek bir fikrim yok hangisinin daha uygun olacağını bilemiyorum.
Tavsiye ve panel bilgilendirmesi hakkındaMerhaba tüm forum ailesine,
bütçem maksimum 14k civarında 50-55 inç televizyon arıyorum. TCL 50c725 ve Philips ambilight serilerinin muadilleri arasında kaldım deneyimi olan veya bu fiyat bandında ekran kalitesi iyi olan bir televizyon önerebilecek olan var mı?
Baktığım televizyonlarda Google tv ile android tv arasında da hangisinin daha iyi olduğu kanısına varamadım aydınalatabilecek olan varsa sevinirim.
Benim görebildiğim kadarıyla Daewoo FSA (Gelişmiş VA-Açılı izlemede imkan sağlar.) Panel. Vestel hakkında net bir bilgi bulamadım. Seri numarası, barkod bilgisi de olmadığı için net konuşamıyorum. Diğer üstadlardan bir detay bilgisi gelirse daha net bilgi vermemiz mümkün olur.Amazon'daki LG32LM6370 indirimi bitmiş ne yazık ki.Artık mutfağa almayı düşündüğüm fhd tv için önümde 2 seçenek kalıyor.Birincisi Vestel 32FA9510,ikincisi Daewoo 32DE54FA modeli.Bu iki tv arasında panel ve donanımsal özellikler açısından bariz kalite farkı var mıdır?Vestel olanın en ucuzu 5.100 TL iken Daewoo H.B. sitesinde 3.800 civarına alınabiliyor.İki tvnin paneli de ips mi yoksa va panel mi?Mutfakta kullanacak olduğum için ips panel olması benim için önemli.Üstadlarımın fikirlerini alabilir miyim bu konuda?
Söz konusu markaya ait ürünlerde panel bilgisi dahil birçok bilgiye ulaşmamız zor. Çok fazla bilgi paylaşılmıyor olduğu için olabilir. Ayrıca kullanım alışkanlıklarınıza ilişkin (Ne için kullanılacak, açılı mı karşıdan mı izlenecek, konsol bağlanacak mı, ekstra android box temin etme düşüncesi var mı?) bilgiler paylaşırsanız daha rahat tavsiyede bulunulabilir. Ayrıca günümüzde rakamların hiç yerinde durmadığını varsayarsak bütçenin esneklik limiti nedir. Malum ne ka ekmek o ka köfte.Öncelikle herkese iyi günler. Hayırlı işler.
50" ya da 55" boyutlarında 4K/UHD Televizyon almak istiyorum.
Aradığım özellikler (Acemice yaptığım araştırmalarım sonucunda bu değerlerin önemli olduğunu gördüm.)
COF sayısı : 12
Renk desteği: 8+2 veya 10 bit
HDR bulunsun.
Bluetooth olursa iyi olur.
Kronik sorunu bulunmadığı sürece marka önemli değil. Bütçem düşük Max 13 bin civarı
Dijitsu 50DS8500 Modeli çok dikkatimi çekti. 7 bin TL civarı piyasası, önerir misiniz? Ya da uygun fiyatlı önereceğiniz modeller var mıdır?
Hocam öncelikle Netflix (4K), Amazon Prime, Disney+ ve Youtube gibi uygulamalar ağırlıklı olarak kullanılacak. Canlı tv çok fazla izlenmeyecek. Genellikle karşıdan izlenilecek. Konsol bağlanmayacak. Elimde hali hazırda Mi Box S 4K var.Söz konusu markaya ait ürünlerde panel bilgisi dahil birçok bilgiye ulaşmamız zor. Çok fazla bilgi paylaşılmıyor olduğu için olabilir. Ayrıca kullanım alışkanlıklarınıza ilişkin (Ne için kullanılacak, açılı mı karşıdan mı izlenecek, konsol bağlanacak mı, ekstra android box temin etme düşüncesi var mı?) bilgiler paylaşırsanız daha rahat tavsiyede bulunulabilir. Ayrıca günümüzde rakamların hiç yerinde durmadığını varsayarsak bütçenin esneklik limiti nedir. Malum ne ka ekmek o ka köfte.
Bilgi paylaşımı için teşekkür ederiz. Adı geçen uygulamaları TV smart özelliği ile izlemeye devam edecekseniz, sizin de tahmin edeceğiniz gibi bir süre sonra 1.5 GB Ram' e sahip bir sistem çok yeterli gelmeyecektir. Ancak alternatif olarak elinizde Mi box bulunduğu için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Diğer özellikleri ile ilgili daha önceki mesajlarımızda paylaştığımız gibi COF sayısı kriteri elbette cihaz ömründe bir etkendir. Ancak bir cihaz yalnızca COF' tan ibaret değildir. Diğer bileşenlerde bir problem olması halinde COF sayısının size sağlayacağı ömür avantajı da değerlendirme dışı kalır. Gördüğünüz gibi cihaz CHOT markasının FSA teknolojisine sahip panelini kullanıyor. FSA panel VA panellerin teknolojisi geliştirilmiş ve bir miktar açılı izlemeye izin veren formudur. Ancak bir IPS panel kadar açılı izleme olanağı sunmaz.Hocam öncelikle Netflix (4K), Amazon Prime, Disney+ ve Youtube gibi uygulamalar ağırlıklı olarak kullanılacak. Canlı tv çok fazla izlenmeyecek. Genellikle karşıdan izlenilecek. Konsol bağlanmayacak. Elimde hali hazırda Mi Box S 4K var.
Dijitsu 50DS8500 ile ilgili şöyle bir bilgiye ulaştım. Siz daha iyi incelersiniz diye buraya yükledim.
![]()
Siz zaten yeterince araştırma yapmışsınız. Bunun 55'lik DS9800 versiyonu daha uygun fiyata satılıyor.Hocam öncelikle Netflix (4K), Amazon Prime, Disney+ ve Youtube gibi uygulamalar ağırlıklı olarak kullanılacak. Canlı tv çok fazla izlenmeyecek. Genellikle karşıdan izlenilecek. Konsol bağlanmayacak. Elimde hali hazırda Mi Box S 4K var.
Dijitsu 50DS8500 ile ilgili şöyle bir bilgiye ulaştım. Siz daha iyi incelersiniz diye buraya yükledim.
![]()
Rica ederim.Değerli vakitlerinizi aldım. Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz ve cevap verdiğiniz için. İyi günler![]()
Rica ederim.
Ne karar verdiniz bilmiyorum ama son olarak şunu eklemek isterim;
Dijitsu, Daewoo, Shinku Tatsumaki, Aduket gibi markalar ile maceraya atılmaktansa sanki TCL tercih etmek daha güvenli gibi geliyor bana. En azından hangi paneli ve işlemciyi kullandığı belli, tekil panel ile üretim yapıyor.