albanez
Süper Üye
- 19 Mar 2018
- 3,383
Benim panel ile sizin ki aynı parametrik default değerlere sahip değildir,ancak yaklaşık
benzer sayılır
-sizin panelin özellikle Picture mode isimleri ve giriş değerleri farklıdır
dolayısıyla bazı farklı değerler girilmelidir
-bu arada panelin yazılımı güncelmi? kontrol et?
not;bazı paneller de Auto-Update "ON" olsa da yazılımı kendisi bulup yüklemiyor!
bu durum da sen manual olarak indir ve yükle şayet yeni yazılım varsa!
bildiğim kadarıyla TPM211EA serisinde son version .003.223 olmalıdır,manual update
yoksa zaten güncel diyecektir ama bana sende ki rakamı bildir 206 veya 223 gibi
not;senin panel çok yeni olduğu için Update den sonra mutlaka Default/Factory-reset
yap ve paneli yeniden kurulum haline getir ama hiç bir ayarı değiştirme!
-panele herhangi bir harici cihaz bağlımıdır?
-ya da neyi neyse izliyorsun veya direk panelden mi izliyorsun TV kanallarını?
sorduğun bazı şeylere göre ona göre set edilmesi gerekiyor panelin,yani "ısmarlama"
ayar olmaz veya her kişinin bir de kendi göz zevkine göre ayar vardır v.s
-Servis bu arada kurulum da ne yaptı(ben gerçi ne yaptıklarını biliyorum ama yinede sormak
zorundayım)
-Ben bu tip cihazlarda her zaman İngilizce menü kullandığım ve Türkçelerini tam anlamadığım için
bu şekilde kullanırım,sen de ilk etap da ömenü dilini İngilizce yap sonra yeniden Türkçeye çevirirsin!
-özellikle Philips panelleri bilmeyenler,böyle ayar v.s kısmı olunca ya karıştıyor veya Samsung da şöyleydi
yok Sony de böyleydi diyor olsa bile aslında yol farklı ama hedef aynı,ama Philips bu konuda
daha da karışık dır!
-örneğin bazı Mode lar özeldir(aslın da her marka da böyledir ama bilnmediği için hepsi aynı sanılıyor!)
-Philips de yukarıda yazdım örneğin "Filmmaker" modu özeldir ve kesinlikle buraya ne gir ne değiştir v.s!
aynı şekilde Calman mode da böyledir hatta hiç girme bile veya IMAX Enhanced
bu iki mode hariç örneğin Personal/CrystalClear/Cinema/HDRGame-HDR(VRR)/Monitor/ gibi olan
Mode lar değiştirilebilir,ama sana ilk etap da tavsiyem bunları da elleme veya bunları daha sonra
kafana göre değiştirebilirsin!
Bizim ayarlayacağımız mode lar Expert1 ve 2 dir sadece bunun diğer adı ISF.1&2 diye geçiyor
biz buna kısaca Day-Time&Night-Time diyoruz,üretici bunları kendi belli kriterlerine göre set edip
sunuyor ama genel de kişiler bunları beğenmediği zaman değiştiriyorlar
TPV de eskiden beri bildiğim ve de gördüğüm kadarıyla Expert mode lar fazla doğru set edilmiş gelmiyor
ama örneğin "Cinema" mode oldukça doğru gelir ama bunu da çoğu kullanıcı "karanlık" diye beğenmez!
halbuki orada daha doğru hatta en doğru ayarlamalar vardır!
o zaman senin göz zevkine kalıyor gerisi!
++
Expert.1 ayarlıyorum ben genel de,burada ilk kriterim panelin bulunduğu "ortam aydınlamasına" göre dir!
yani ne çok karanlık ne de fazla aydınlık! bunu da kullanıcı belirleyecektir
LCD paneller fazla ışık da tam verimi veremezler,istediği kadar panel yüksek NIT değerli olsa bile
bu sana en fazla daha aydınlık sahneler sunar ama doğru değerlerden saparlar(ama çoğu kişi bunu seviyor)
direk güneş ışığı+aşırı aydınlık v.s bunlar panele ayar da tutturamaz zaten
dolayısıyla ortamı çeşitli şekilde biraz loş hale getirmek esastır
-senin "gün ışığı" varken ortamın aydınlanma durumu nedir örneğin???
sonra ben bir ayar veriyorum,karanlık deniyor(genel de hep bunu duyuyorum da!) iyi de paneller
güneşe karşı izlenmez yaw,ortam ne kadar aydınlıksa o kadar zor oluyor bu işler!
++
bir de kişinin ne istediği nasıl bir ışık şiddeti ile izlediği veya sature+vivid+çok parlak aydınlık v.s
tercihimi vardır ki çoğu kişiler böyle istiyor ama ben böyle kişilre kafanıza göre bu durum da set ediniz diyorum!
++
Settings bölümü
Expert 1. içinde gerekli ayarlamaları(TPV için)
2p ayarı>>>bana bildir sendeki değerleri? White-point Alignment;2point=120/105/100 bunların yanında Red-BL=1
sen de örneğin 126-127/115/80-85 gbi olabilir!
20p ayarı;buraya ilk başta hiç girme!!!
ancak White-point ayarı sabit kalır ama bazı içerikler de örneğin RED çok fazlaysa aşırı sature olur gibi
veya içerik çekimi fazla Blueish dediğimiz ciddi bir mavi fazlası varsa bu sefer senin 2p de ki Blue
ayarı fazla gelir gibi
içeriğe göre falsolar yapar her panel de!!!!
ama her sefer girip de bunu değiştirmek olmaz ve yalnıştır!
2p/20p den çıkıp
esas daha mühim olan "Colour Control" ayarı yapılması gerekiyor!
bu da sırasıyla Red,Yellow,Green,Cyan,Blue,Magenta
3 ana renkler+3yardımcı renkler için
bunu da sana vereceğim TRT Test kanalından izle her mod ta hangi renk sapması durumu vardır,ilk yapacapğımız bu olacaktır!
kanalı açtığın da anlayacaksın zaten durumunu,bazı mode lar tam düzgün gelir ama çoğu yalnış gelir!
sana ilk etap da Expert.1 den girip bakacaksın bu teste
bunlar kaymış,kenarlardan diğer renkelere sapmış v.s olabilir ve bunları tek tek her 6 rengi de düzgün görünecek
şekilde ayarlayacaksın
not;sana bazı değerler vereceğim bunlar için belki referans olması için sıkılmadan bunlar oynayacaksın artık!
not;panele sıfır derece den yani tam karşıdan bakacaksın!!
2p+Col.Cont. işi bittikden sonra sıra geliyor normal ayarlara
öncelikle bir sürü işe yaramaz bölümler v.s var neyi görürsen OFF yap ilk etap da!
Not;TPV de "MODE" ismi "Style" diye geçiyor,hangi akla hizmetle bunu değiştirmişler bilemiyorum
çünkü bu kelime bir kere tam yerine oturmuyor bu işlerde!
Ayrıca "Contrast" da Backlight Contrast diye geçiyor!
Brightness ise BLACK diye geçer gibi yani herifler kafalarına göre terimler uydurmuşlar yaw
aslında benim için beş dakikalık iş böyle panel set leri ama anlatınca yazıyla sayfalar dolusu gibi oluyor yaw
ama panelini çıplak gözle göremediğim için uzaktan kumanda ile ayarlamak biraz zor bir iş oluyor benim için
ayrıca panel 55mi yoksa 65 mi??
panel markaları/serileri/baclit yapıları v.s farklıdır!
gerisine sonra bakarız
benzer sayılır
-sizin panelin özellikle Picture mode isimleri ve giriş değerleri farklıdır
dolayısıyla bazı farklı değerler girilmelidir
-bu arada panelin yazılımı güncelmi? kontrol et?
not;bazı paneller de Auto-Update "ON" olsa da yazılımı kendisi bulup yüklemiyor!
bu durum da sen manual olarak indir ve yükle şayet yeni yazılım varsa!
bildiğim kadarıyla TPM211EA serisinde son version .003.223 olmalıdır,manual update
yoksa zaten güncel diyecektir ama bana sende ki rakamı bildir 206 veya 223 gibi
not;senin panel çok yeni olduğu için Update den sonra mutlaka Default/Factory-reset
yap ve paneli yeniden kurulum haline getir ama hiç bir ayarı değiştirme!
-panele herhangi bir harici cihaz bağlımıdır?
-ya da neyi neyse izliyorsun veya direk panelden mi izliyorsun TV kanallarını?
sorduğun bazı şeylere göre ona göre set edilmesi gerekiyor panelin,yani "ısmarlama"
ayar olmaz veya her kişinin bir de kendi göz zevkine göre ayar vardır v.s
-Servis bu arada kurulum da ne yaptı(ben gerçi ne yaptıklarını biliyorum ama yinede sormak
zorundayım)
-Ben bu tip cihazlarda her zaman İngilizce menü kullandığım ve Türkçelerini tam anlamadığım için
bu şekilde kullanırım,sen de ilk etap da ömenü dilini İngilizce yap sonra yeniden Türkçeye çevirirsin!
-özellikle Philips panelleri bilmeyenler,böyle ayar v.s kısmı olunca ya karıştıyor veya Samsung da şöyleydi
yok Sony de böyleydi diyor olsa bile aslında yol farklı ama hedef aynı,ama Philips bu konuda
daha da karışık dır!
-örneğin bazı Mode lar özeldir(aslın da her marka da böyledir ama bilnmediği için hepsi aynı sanılıyor!)
-Philips de yukarıda yazdım örneğin "Filmmaker" modu özeldir ve kesinlikle buraya ne gir ne değiştir v.s!
aynı şekilde Calman mode da böyledir hatta hiç girme bile veya IMAX Enhanced
bu iki mode hariç örneğin Personal/CrystalClear/Cinema/HDRGame-HDR(VRR)/Monitor/ gibi olan
Mode lar değiştirilebilir,ama sana ilk etap da tavsiyem bunları da elleme veya bunları daha sonra
kafana göre değiştirebilirsin!
Bizim ayarlayacağımız mode lar Expert1 ve 2 dir sadece bunun diğer adı ISF.1&2 diye geçiyor
biz buna kısaca Day-Time&Night-Time diyoruz,üretici bunları kendi belli kriterlerine göre set edip
sunuyor ama genel de kişiler bunları beğenmediği zaman değiştiriyorlar
TPV de eskiden beri bildiğim ve de gördüğüm kadarıyla Expert mode lar fazla doğru set edilmiş gelmiyor
ama örneğin "Cinema" mode oldukça doğru gelir ama bunu da çoğu kullanıcı "karanlık" diye beğenmez!
halbuki orada daha doğru hatta en doğru ayarlamalar vardır!
o zaman senin göz zevkine kalıyor gerisi!
++
Expert.1 ayarlıyorum ben genel de,burada ilk kriterim panelin bulunduğu "ortam aydınlamasına" göre dir!
yani ne çok karanlık ne de fazla aydınlık! bunu da kullanıcı belirleyecektir
LCD paneller fazla ışık da tam verimi veremezler,istediği kadar panel yüksek NIT değerli olsa bile
bu sana en fazla daha aydınlık sahneler sunar ama doğru değerlerden saparlar(ama çoğu kişi bunu seviyor)
direk güneş ışığı+aşırı aydınlık v.s bunlar panele ayar da tutturamaz zaten
dolayısıyla ortamı çeşitli şekilde biraz loş hale getirmek esastır
-senin "gün ışığı" varken ortamın aydınlanma durumu nedir örneğin???
sonra ben bir ayar veriyorum,karanlık deniyor(genel de hep bunu duyuyorum da!) iyi de paneller
güneşe karşı izlenmez yaw,ortam ne kadar aydınlıksa o kadar zor oluyor bu işler!
++
bir de kişinin ne istediği nasıl bir ışık şiddeti ile izlediği veya sature+vivid+çok parlak aydınlık v.s
tercihimi vardır ki çoğu kişiler böyle istiyor ama ben böyle kişilre kafanıza göre bu durum da set ediniz diyorum!
++
Settings bölümü
Expert 1. içinde gerekli ayarlamaları(TPV için)
2p ayarı>>>bana bildir sendeki değerleri? White-point Alignment;2point=120/105/100 bunların yanında Red-BL=1
sen de örneğin 126-127/115/80-85 gbi olabilir!
20p ayarı;buraya ilk başta hiç girme!!!
ancak White-point ayarı sabit kalır ama bazı içerikler de örneğin RED çok fazlaysa aşırı sature olur gibi
veya içerik çekimi fazla Blueish dediğimiz ciddi bir mavi fazlası varsa bu sefer senin 2p de ki Blue
ayarı fazla gelir gibi
içeriğe göre falsolar yapar her panel de!!!!
ama her sefer girip de bunu değiştirmek olmaz ve yalnıştır!
2p/20p den çıkıp
esas daha mühim olan "Colour Control" ayarı yapılması gerekiyor!
bu da sırasıyla Red,Yellow,Green,Cyan,Blue,Magenta
3 ana renkler+3yardımcı renkler için
bunu da sana vereceğim TRT Test kanalından izle her mod ta hangi renk sapması durumu vardır,ilk yapacapğımız bu olacaktır!
kanalı açtığın da anlayacaksın zaten durumunu,bazı mode lar tam düzgün gelir ama çoğu yalnış gelir!
sana ilk etap da Expert.1 den girip bakacaksın bu teste
bunlar kaymış,kenarlardan diğer renkelere sapmış v.s olabilir ve bunları tek tek her 6 rengi de düzgün görünecek
şekilde ayarlayacaksın
not;sana bazı değerler vereceğim bunlar için belki referans olması için sıkılmadan bunlar oynayacaksın artık!
not;panele sıfır derece den yani tam karşıdan bakacaksın!!
2p+Col.Cont. işi bittikden sonra sıra geliyor normal ayarlara
öncelikle bir sürü işe yaramaz bölümler v.s var neyi görürsen OFF yap ilk etap da!
Not;TPV de "MODE" ismi "Style" diye geçiyor,hangi akla hizmetle bunu değiştirmişler bilemiyorum
çünkü bu kelime bir kere tam yerine oturmuyor bu işlerde!
Ayrıca "Contrast" da Backlight Contrast diye geçiyor!
Brightness ise BLACK diye geçer gibi yani herifler kafalarına göre terimler uydurmuşlar yaw
aslında benim için beş dakikalık iş böyle panel set leri ama anlatınca yazıyla sayfalar dolusu gibi oluyor yaw
ama panelini çıplak gözle göremediğim için uzaktan kumanda ile ayarlamak biraz zor bir iş oluyor benim için
ayrıca panel 55mi yoksa 65 mi??
panel markaları/serileri/baclit yapıları v.s farklıdır!
gerisine sonra bakarız