W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Üstad peki Samsung'un yeni çıkan S95B oled tv si hakkındaki fikriniz nedir? Muadilleri Philips oled 807, LG G2 oled le kıyaslanacak olursa nasıl bir yerde olur? Sony'e hiç girmiyorum çünkü yeni çıkan 2022 oled serisi anormal pahalı.
Samsung oled in LG oledlerinden üstünlüğü mutlaka var.
Piksel alt yapılari farklı LG nin oledlerinden birde filtreler
Samsung bu yüzden isi sorunu daha az olur. Parlaklığı önemli şekilde artırıyor bu şekilde. LG soğutucu kullanır ısıyı azaltmak için bu tekniği geçen yıllarda Panasonic kullanmıştı başarili olmuştu.
LG de 10 yılda önemli bir noktaya geldi. Ve piyasada oled serilerini her bütçeye göre ve ebatta mevcut. 42 inç lik panelleri bile mevcut. G2 pahalı bir seri estetik
Diğer tüm markalar Sony bir serisi hariç hepsi LG ni woled ini kullanır.bunlar hepsi birbirine yakın kalite görüntü sunar.

mertovic Çevrimdışı

mertovic 

Yeni Üye
3 Ara 2019
10
Merhaba, bütçem 7500-8000 ₺ salonda günlük kullanım için (daha çok babam haber ve belgesel izleyecek.) Bunun dışında blu-ray arşivimde bulunan filmleri izlemek için, futbol müsabakalarında ghosting, blur olmaması için, tercihen 50" ips panel için önerebileceğiniz TV'ler nelerdir ? Adem Helvacı Adem Helvacı

Son düzenleme:
K Çevrimdışı

Kujiraa

Yeni Üye
2 Eki 2022
4
34
Merhaba;

3 Model Arasında kaldım.

Samsung QN95B

Samsung S95B

Sony 55A80K

OLED konusunda çekincelerim var sadece Burn-in konusundan dolayı, ileride problem yaşamak istemiyorum o yüzden QN95B daha mantıklı geliyor. Oyunlar için 144hz desteği de diğer nokta. Bu 3 TV arasından hangisini tercih etmeliyim veya yerine başka bir öneriniz var mıdır?

Oyun ve 4K içerik izlemek için kullanılacak, maç yayını izlenmeyecek.

Barış Bayraktar Çevrimdışı

Barış Bayraktar 

Aktif Üye
23 Mar 2022
381
25
Merhaba;

3 Model Arasında kaldım.

Samsung QN95B

Samsung S95B

Sony 55A80K

OLED konusunda çekincelerim var sadece Burn-in konusundan dolayı, ileride problem yaşamak istemiyorum o yüzden QN95B daha mantıklı geliyor. Oyunlar için 144hz desteği de diğer nokta. Bu 3 TV arasından hangisini tercih etmeliyim veya yerine başka bir öneriniz var mıdır?

S95B

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,686
40
Merhaba;

3 Model Arasında kaldım.

Samsung QN95B

Samsung S95B

Sony 55A80K

Bu gruptan Sony direkt elenir. Led mi yoksa Oled mi olacağına göre Samsung'lardan biri seçilir.

Oled çok başka bir seviye ancak yanma riski tamamen çözülmüş değil. Fakat sizin kullanım senaryonuza göre burn-in ihtimali daha düşük gibi geldi bana veya çok daha uzun bir sürede gerçekleşebilir.

Salon televizyonu olarak kullanılacak, bütün gün uydu kanalları açık kalacak deseydiniz o zaman kesinlikle QN95B alın derdim. Ama sizin kullanım senaryonuz Oled için daha uygun, ekranda logo gibi sabit bir görüntü olmayacak. Yine de bana göre 3 yıldan sonra her zaman burn-in ihtimali var.

A Çevrimdışı

altinay

Yeni Üye
25 Kas 2019
25
29
Merhabalar,

43-50”

Playstation 4 Pro
Iptv
Netflix

için kullanılacak tv arayışındayım. Bütçe aslında 6-7 bin ama değecekse eğer kendimi zorlayıp 10 a çıkarım teşekkürler

K Çevrimdışı

Kujiraa

Yeni Üye
2 Eki 2022
4
34
Bu gruptan Sony direkt elenir. Led mi yoksa Oled mi olacağına göre Samsung'lardan biri seçilir.

Oled çok başka bir seviye ancak yanma riski tamamen çözülmüş değil. Fakat sizin kullanım senaryonuza göre burn-in ihtimali daha düşük gibi geldi bana veya çok daha uzun bir sürede gerçekleşebilir.

Salon televizyonu olarak kullanılacak, bütün gün uydu kanalları açık kalacak deseydiniz o zaman kesinlikle QN95B alın derdim. Ama sizin kullanım senaryonuz Oled için daha uygun, ekranda logo gibi sabit bir görüntü olmayacak. Yine de bana göre 3 yıldan sonra her zaman burn-in ihtimali var.

Selamlar;

Ayrıntılı açıklamanız için teşekkür ederim, sanırım QN95B alacağım. Çünkü zaman zaman TV içerikleri de izleyebilirim veya gelen bir aile bireyi bu kullanımı tercih edebilir. Sanırım risk almamak ve sonrasında pişman olmamak açısından QN95B benim için daha doğru bir tercih olacak.

QN95B yerine bakmamın faydalı olacağı farklı marka bir model öneriniz varsa ona da bakabilirim.

İlginiz için tekrardan teşekkürler.

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,686
40
Selamlar;

Ayrıntılı açıklamanız için teşekkür ederim, sanırım QN95B alacağım. Çünkü zaman zaman TV içerikleri de izleyebilirim veya gelen bir aile bireyi bu kullanımı tercih edebilir. Sanırım risk almamak ve sonrasında pişman olmamak açısından QN95B benim için daha doğru bir tercih olacak.

QN95B yerine bakmamın faydalı olacağı farklı marka bir model öneriniz varsa ona da bakabilirim.

İlginiz için tekrardan teşekkürler.
Rica ederim. QN95B'ye alternatif sunabileceğim bir tv modeli yok, led kategorisinde en iyi model bence.

D Çevrimdışı

Dvl35

Yeni Üye
9 Kas 2021
18
35
Emektar Sony TV'im malesef bozuldu. 40 ex 721 modeliydi. Çok da memnundum görüntü kalitesinden. Şimdi onun yerine bir TV arayışın var.
1.Alternatif
Mutfakta kullanmak için TV'nin tam karşısında pencere var. Dikdörtgen bir alan. Tekrar 43'' bir tv arıyorum. 6-7 bin bandında.
2.Alternatif
Salonda kullanmak için, TV' nin yanından ışık vuruyor, orada pencere var. Kare bir salon. Max. 50" olacak şekilde 10-11 bin bandında bir TV tavsiyesine ihtiyacım var.

Son düzenleme:
E Çevrimdışı

ebportfolyo

Yeni Üye
2 May 2022
3
32
Merhaba Adem Hocam benim misafir odama tv alacam 55 inç uygun fakat lg veya vestel düşünüyorum ama android alacağım ama hangi model olur
vestel de 559800 düşünüyorum lg siz önere bilir seniz sevinirim

Geri
Üst Alt