Y Çevrimdışı

ymgenc

Yeni Üye
9 Eyl 2022
3
26
Merhaba 15bin tl civarında 55" inch 120hz tv arayışındayım. Film, belgesel, oyun genel kullanım amacıyla alıyorum.

Samsung 55q70b ve LG 55nano866pa arasında kaldım, bu iki modelden hangisini neden önerirsiniz? Bunlar dışında bu fiyata öneriniz var mı?

Şimdiden teşekkürler.

MutluTEKİR Çevrimdışı

MutluTEKİR 

Aktif Üye
29 Tem 2022
215
34
Merhaba 15bin tl civarında 55" inch 120hz tv arayışındayım. Film, belgesel, oyun genel kullanım amacıyla alıyorum.

Samsung 55q70b ve LG 55nano866pa arasında kaldım, bu iki modelden hangisini neden önerirsiniz? Bunlar dışında bu fiyata öneriniz var mı?

Şimdiden teşekkürler.
İki tv de en ucuz 17bin gözüküyor. Samsung qled, lg nanocellden daha başarılı deniyor tüm incelemelerde.

E Çevrimdışı

efsanefrk

Yeni Üye
10 May 2019
12
35
Merhabalar,
Vatandan Grundig 65GGU 8960 Tv aldım. Henüz gelmedi ancak servis kuruluma geldiğinde ne gibi şeylere dikkat edilmesi gerekir ve ne gibi testleri yapmalarını istemem gerekir. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Ayrıca panel kalitesi ve genel kalite olarak , genel kullanım açısından nasıl bir tvdir. Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

R Çevrimdışı

ridw0n 

Aktif Üye
8 Ağu 2022
431
Merhabalar,
Vatandan Grundig 65GGU 8960 Tv aldım. Henüz gelmedi ancak servis kuruluma geldiğinde ne gibi şeylere dikkat edilmesi gerekir ve ne gibi testleri yapmalarını istemem gerekir. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Ayrıca panel kalitesi ve genel kalite olarak , genel kullanım açısından nasıl bir tvdir. Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.
Hayırlı olsun benim bir konum var bakabilirsiniz yaşadığım sürece.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,686
40
Merhabalar,
Bildiğim kadarıyla Grundig paneli LG'den alıyor. Buradaki bilgiler doğruysa ki bence doğru IPS, direkt arkadan aydınlatmalı panele sahip.

Parasına göre bir televizyon, beklentiniz çok yüksek değilse memnun kalırsınız. IPS olduğu için renkler canlı gözükür, izleme açısı da geniş olur. Fakat siyah performansı ve kontrast düşük olur, siyahları grimsi olarak görebilirsiniz.

Gördüğüm kadarıyla Dolby Vision ve HDR10 desteklemiyor, bu da çok parlak bir televizyon olmadığını gösteriyor. Aydınlık odada izleyecekseniz biraz karanlık kalabilir, gece izlerken sorun olmaz.

Direkt aydınlatmaya sahip olması haricinde şu özelliği çok iyi diye öne çıkarabileceğim bir yanı maalesef yok. Giriş seviyesi bir cihaz.

R Çevrimdışı

robur 

Aktif Üye
3 Haz 2022
77
44
Bildiğim kadarıyla Grundig paneli LG'den alıyor. Buradaki bilgiler doğruysa ki bence doğru IPS, direkt arkadan aydınlatmalı panele sahip.

Parasına göre bir televizyon, beklentiniz çok yüksek değilse memnun kalırsınız. IPS olduğu için renkler canlı gözükür, izleme açısı da geniş olur. Fakat siyah performansı ve kontrast düşük olur, siyahları grimsi olarak görebilirsiniz.

Gördüğüm kadarıyla Dolby Vision ve HDR10 desteklemiyor, bu da çok parlak bir televizyon olmadığını gösteriyor. Aydınlık odada izleyecekseniz biraz karanlık kalabilir, gece izlerken sorun olmaz.

Direkt aydınlatmaya sahip olması haricinde şu özelliği çok iyi diye öne çıkarabileceğim bir yanı maalesef yok. Giriş seviyesi bir cihaz.
55" olanının kutusunda Dolby Vision ve HDR10 yazıyordu, bunda da yok mudur acaba?

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,686
40
55" olanının kutusunda Dolby Vision ve HDR10 yazıyordu, bunda da yok mudur acaba?
Kendi sitesi de dahil olmak üzere, Dolby Vision desteklediğine dair bir bilgiye ulaşamadım. epey.com'da HDR10 ve mediamarkt'ta HDR10+ desteklediği yazıyor, ne kadar doğru bilmiyorum.

Y Çevrimdışı

ymgenc

Yeni Üye
9 Eyl 2022
3
26
Vestelin qledleriyle ilgili düşünceleriniz nedir, smart kısım cok önemli değil 4k mi box kullanıyorum zaten ancak seyir zevki olarak samsung ya da lgye kıyasla üzer mi? Aynı fiyata daha büyük ekran fikri de cazip geliyor ancak vestelden emin olamıyorum.

Vestelin qledleriyle ilgili düşünceleriniz nedir, smart kısım cok önemli değil 4k mi box kullanıyorum zaten ancak seyir zevki olarak samsung ya da lgye kıyasla üzer mi? Aynı fiyata daha büyük ekran fikri de cazip geliyor ancak vestelden emin olamıyorum.
Veya 18k civarı vestel 55"oled 120hz alınır mı? Ekran yanması problemi sık mıdır?

Adem Helvacı Adem Helvacı hocam özellikle sizin yorumunuza minnettar olurum :)

Son düzenleme:
S Çevrimdışı

Serra

Yeni Üye
29 Ağu 2022
11
61
Arkadaşlar eşimin 6 yıllık lg televizyonu bozuldu.
Daha öncede bozulmuştu servis tamir etti.
Şimdi yine bozuldu artık servis istemiyoruz.
Eşim Netflix, Prime Video, Mubi, Disney Plus, YouTube izliyor.
İlerde gelecek platformlarıda desteklemeye açık bir Tv olmalı.
Bu platformların lisansına sahip hangi televizyonu önerebilirsiniz.
Minimum bütçeye ne olabilir.
İyi geceler. 🙃

MutluTEKİR Çevrimdışı

MutluTEKİR 

Aktif Üye
29 Tem 2022
215
34

Veya 18k civarı vestel 55"oled 120hz alınır mı? Ekran yanması problemi sık mıdır?

Adem Helvacı Adem Helvacı hocam özellikle sizin yorumunuza minnettar olurum :)
Vestel 65q9900 kullanıyorum. Ürünü bulunduran bir bayiye gidip bakın. Ben mağazaya gidip gördüm ve beğenmiştim. Samsung'un qlediyle ayaküstü bol ışıklı ortamda pek bir farkını da göremedim.
Eğer 2-3 seneye tvyi yenileyebilirim, benim için tv nin uzun ömürlü olması önemli değil görüntü kalitesi çok önemli, karasal yayın izlemem diyorsanız güzel seçenek olur oled. LG üretiyor oled panelleri ve lg nin yanma ile alakalı tonlarca şikayet videosu var youtubeda inceleyebilirsiniz.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,686
40
Üst kısımlarda bulutlanma yapmaya başladı. Özellikle tek renkli görüntülerde çok ciddi şekilde göze çarpıyor. Garanti devam ediyor, servis yazdıracağım, sonuçlarını paylaşırım.

IPS panelde bu tür sorunlar kaçınılmaz gibi, kaldı ki VA'lar da bile böyle şeyler olabiliyor. Bir Sony kullanıcısı olarak 8 serisi tavsiye etmem, tabi bütçe meselesi her şey. Sony'den sadece 9 serisi cihazlar alınır.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,686
40
Şu an mediamarktta 55q70b samsung tv 15.919 tl. Bu televizyona bu para verilir mi?
Kenardan aydınlatma olması ve yerel karartma özelliği olmamasına rağmen kontrastı ve siyah kalitesi güzel bir televizyon.

Arkadaşlar eşimin 6 yıllık lg televizyonu bozuldu.
Daha öncede bozulmuştu servis tamir etti.
Şimdi yine bozuldu artık servis istemiyoruz.
Eşim Netflix, Prime Video, Mubi, Disney Plus, YouTube izliyor.
İlerde gelecek platformlarıda desteklemeye açık bir Tv olmalı.
Bu platformların lisansına sahip hangi televizyonu önerebilirsiniz.
Minimum bütçeye ne olabilir.
İyi geceler. 🙃
Minimum bütçe derken ne kadar mesela ? Bir de televizyonun boyutu kaç olacak ?

Geri
Üst Alt