TCL için yazmıştım,TV işinde A dan Z ye ana üreticiler diye(panel ünitesi de dahil)
En büyük pazarları
1-Hindistan
2-USA/Canada
gerisi??? Hikaye
Bugünler de EU ya çıkıyorlar en başta UK de ama seriler ülkeye/kıtaya göre hepsi değişik!
UK de 8x var
diğer yerlere 7x veriyorlar!
Hindistan karışık gibi ama en baba diye verdikleri yine 7x
bu 7 de kendi içinde yine 7 parçaya bölünüyor gibi yaw
ben şimdi 7 ye baksam içi boş,8 desen o da öyle gibi
bir de bunların babaları var o da "R635"(2020 model) US/CD serisi dir bu mal
kısaca adamlar dışarı açıldılar ama bu seriler neyin nesidir bilmece gibi,ama R635
hem sıkı bir panel ve onuda geçtim komik rakama satılıyor US market de 640 dolar hediyesi(55")
Uzun siredir oradan TCL leri yorum ve inceleme v.s inceliyorum,zaten bu fiyata satılan bir TV yi
almayan adamı döverler yaw gel görki bu mal o iki ülke dışında hiç bir yere verilmiyor!
Not;tek sorunu ise Baclit sistemi,panel gerçekte FALD ama tam osuruk FALD,TCL normal de bu işi
çok iyi biliyor ama bu seride sanırım başka bir şey var!
Panel de kendi üretimi QLED(örneğin Samsung da bunu takıyor)
120Hz/10-bit(Samsung da aynısı vardır)
Quantum-dot
"LocalDimming" çok kötü!! Samsung Q9x da aman aman değil bu arada! Sony kısmen daha iyi
yaw benim 2009 model FALD Tosh panelim şayet bu heriflerin FALD ları böyleyse bunların yanında
alemin Kralı olarak kalıyor! hiç böyle sorunları yok ve model 2009/(ilk çıkış tarihi US için 2008 dir)
"LocalDimming" var denilen en üst segmentin de en tepesinde oturanlar bile hikaye! LD konusunda
dolayısıyla gidip 15 kağıt hatta 10 kağıt yok 25 kağıt filan verip de sakın LCD almayın adres aynen OLED dir!
TCL ye dönersem,TR ye iki seri lanse ettiler ve çıkardılar ve Bismillah demeden bu 7 serisi çıktı ki bu bir önce
çıkardığından daha iyidir bu arada
Bakın TCL/Vizio/HiSense bu üçlü bir tek US/CD pazarında bereber bulunuyorlar!
iyi TV leri bunlardır,bana göre ise liderlik şu anda HiSense(H9G serisi)Vizio ikinci sırada
TCL üçüncü sırada;ama elini at hangisine değerse al gitsin olayı var bunlar için US/CD de
yani hepsi de uyar oğlu bunların
TCL nin bunlar içinde avantajı;en tatlı fiyat TCL dedir!
Vizio sadece US/CD içindir başka yer de satılamıyor(USA malı-markası ve Çin üretimi tabiki)
HiSense ise EU da sadece bir kaç yıldır UK de satılıyor başka yerde yoktur!
TCL işin teknolojisinde en iyisi
HS ise TV leri olarak en iyisi
Vizio çok yeni OLED başladı çıkarmaya
sanırım TCL ve HS en baba malları US/CD için çıkarıyor ya da böyle bir anlaşmaları var gibi geliyor bana
örneğin Vizio başka bir ülkeye çıkamıyor!
Şimdi böyle bir üreticinin TR pazarına çıkması insanları heyecanlandıyor olması gerekiyor ama nerdeee
Adem hoca anlatmış bazı en temel öğeleri ki bu da özellikle TR pazarı için çok önemli bir şey ancak
henüz tık yok bu konuda
Ve "fiyat" abi o fiyatı bu pazar kaldırmaz,sakamı yapıyorlar kafamı buluyorlar bizimle!
KUR larda bu şekilde devam ederse Çin li de aynen kaçar,bizim yerliciler bir şekilde işe devam ederler
ama bunlar tutunamazlar burada ve kaçarlar,aslında pazar büyük ve aktif ama KUR lar anasını ağlattı
hemen herşeyin fiyatlarını
Sonuç olarak asıl bizi KUR lar yaktı,şimdi şöyle olacaktı 1$=1TL valla tadından yenmezdi
1 kağıda Çin li de o zaman en baba serisini TR pazarına çıkarırdı
kaldı ki ne LCD si yaw o kurla LCD alan adamı taşa tutarlar gidip OLED almak varken!
4/5/6 kağıda OLED olacaktı o zaman