daha önce de yazdım,bir kez daha yazıyorum,USA/Canada harici tüm TCL ler aynen "hikaye"!!!
daha da açıkçası şu anda TCL-USA olarak tek bir seri var ve bu gerçekten çok iyi veya bir diğer
ifadeyle yine tabi ik USA da bu seri F/P olarak neredeyse 1-numara
bahsettiğim seri R635(QLED-2020 model)
fiyatları ciddi can yakıyor bunun 55/65/65 olarak
örneğin 65liği $ 650 gibi yani almayan adamı döverler!
Rakipleri Sony/Samsung 1200 den başlıyor!
sanırım 55liği de $ 450 gibi yine bunu da almayanı artık kesin döverler!
Not;Doları TL ye çevirmeden düşüneceksiniz ama!
HiSense ise bence bir tık daha iyi bundan! zaten HS nin tek rakibi var o da Sony XH9x serisi!!
bazı konular da HS daha bile iyi!
HS ile Sony nin en baba diye gösterilen serisi arasında ise min.%40 fiyat vardır!
HS/Vizio/TCL orada işte bu vaziyette dir ama Avrupada ise "hikaye" bu mallarıyla
HS ise TCL den biraz daha pahalı o da sanırım 65lik olanı $ 950 gibi ama 65lik Sony H9x ise $ 1600
QLED de artık tabiri caizse ayağa düştü,Samsung kakalasın bakalım QLED diye AUO dan aldığı paneli
HS nin serisi ise H9G dir!
şimdi yarın HD de TR ye gelir,hikayeden bir seriyle!
Bakın bu meret yani H9G yi herifler Samsung Q9x ile veya Sony XH95 ile mukayese ediyorlar!
ve bazı noktalar da H9G Sony den biraz daha iyi! NIT/Contrast/Black olarak ki bunlar da bir panel de
artık çok ciddi kısımlar dır!
Ve Fiyat olarak %40-60 daha ucuz Viz/HS ve TCL
birisi toplamacı,hatta Samsung bile öyle artık diğeri ana üretisi özellikle TCL
ama Sony/Samy uydurk değil de daha üst segment elemanlarla bu işi kotarıyor!
bizimkiler daha alt segment,Hint liler en az segment gibi global pazarda herkesin
bir şekilde hitap ettiği kesimler vardır ama ÇİN li ana üreticiler de ise herşey var
yani parasına göre elemanlar var ve buyur seç diyorlar sadece
Herifler öyle iddialı hale geldiler ki artık işin tekniğini geçtim,bunu yediler,fasonculuğu
yıllar önce bıraktılar! yani bunu da yediler herifler artık işin "Teknolojisini" üretmeye başladılar yaw
öncelikle TCL
TCL ye bir şekilde bazı bölümlerine Samsung u bile ortak almışlar;daha doğrusu Samsung bunlara
yanaşmış ve üretimide buraya yıkmış gibi yetmemiş bir de "para" vermiş epeyi bir miktar!
Tek eksik bana göre "marketing"! ayrıca TV lerin pazar yerlerine göre tam uygun serileri çıkarmıyorlar
yani neden şimdi R635 sadece Canada/US market için çıkıyor ???
öyle Vizio gibi "Exclusive" bir TV de değil bu seri! UK de neden yok,Avrupanın en baba pazarı burasıdır yaw
TR de öyle sayılır artık! zira buradan çevre ülkelere çok ciddi miktar da TV ihraç ediliyor!