önce çıplak gözle izleyin!
net den satış yapan yerlerden de kaçının böyle çok yeni çıkmış TV ler için
Normal şartlarda MAĞAZA yerine internet satışlarını tavsiye ediyor olsam da burada Can Abiye katılıyorum.
Her iki firma ile de HALEN görüşme halindeyim ve şu zamana kadar inanın olay bana göre tam anlamı ile SAÇMA bir durumda ilerliyor.
Ben bu adamlardan profesyonellik beklerdim ama Türk pazarında her zaman olduğu gibi Kervan Yolda Düzülür mantığıyla hareket ediyorlar.
İnternette tv satıyorlar, tv leri kimin montaj yapacağı belli değil. Arıza durumunda kimin destek vereceği belli değil. Satıcıya diyorum ki ''Bu tv yi alacağım tv yi kim takacak?'' iki gün bekliyorsunuz cevap yok.
TCL için HTS ile görüşme sağladım, Sağ olsun Abdurrahim bey benimle irtibat kurdu (Kendileri aradı tebrik ederim) ve servis yapılanmalarını tamamladıklarını söyledi ancak bölgemde kimin bu markaya hizmet verdiği halen belli değil.
Aynı zamanda HTS nedir onu anlatmak lazım önce. HTS aslında bir ortak platform. Yani burası yetkili servis hizmetlerini ortak organize eden bir nokta. Mesela Kügger, Heifer, TCL, Daewoo, Midea vs vs gibi markaların tamamının servis noktalarını bünyesinde barındırıyor.
Ben daha önce YORK yetkili servisliği yaptığım dönemde bu HTS ile çalıştım. Tüm Hizmetler mantığı ile çalışıyorlar ve zaten şu siteden
giriş yapıp sizin hizmet verdiğiniz markayı seçip sisteme oradan erişim sağlıyorsunuz.
Tüm bu bilgiler şu kapıya çıkıyor. Bu adamlar daha
KENDİ Servis ağlarını bile kurmamışlar. Kurulduğunda da snırım Hangi ithalatçı hangi servis alt yapısı ile çalışıyor ise oraya yönlenmeniz gerekecek. Yani tv markası XİAOMİ olacak ancak siz X den aldıysanız onun servisine, Y den aldıysanız onun servisine mahkum kalacaksınız.
E abi biz Axen Sunny üreticisi Atmaca Elektronik firmasını neden yerden yere vuruyoruz ki o zaman ''40 yıldır daha kendi servis ağlarını kuramadılar'' diye?
Buna paralel XİAOMİ televizyonlardan satan EVOFONE firması ile defalarca görüşme sağladım telefon ve canlı destek hattından (Ve Twitter DM den) işleyişi halen kendileri dahi bilmiyor. Televizyon sattıklarını dahi bilmeyen çalışanları var.
Televizyonu satın aldığınızda şimdilik kendi başınasınız dostlar.
Şimdi de bu tv ler (XİAOMİ) ile ilgilendiğini öğrendiğim DAMGA ELEKTRONİK ile irtibat kurmaya çalışıyorum (Halen ulaşamadım sürekli meşgul) bakalım oradan nasıl sonuç alacağız.