TCL 55C728G Kullanıcı Deneyimleri

M Çevrimdışı

Mkaradag42

Aktif Üye
23 Nis 2022
55
47
55c728 de bugün karşılaştığım youtube de ses var görüntü yok hatası aldım kumanda işlevsizleşti Youtube sorunu giderilmemiş Adem Helvacı Adem Helvacı

Z Çevrimdışı

Zaichi

Yeni Üye
20 Mar 2019
49
39
Adem bey ben sonunda v473'ü yükledim. ve televizyondan suan daha memnunum. resim seçeneklerinden imax resim modu kalkmis çünkü kendimce test ettiğim kadarıyla(doğruluğu kesin değil) yenisindeki sinema resim modu eskisindeki imax gibi. zaten film dolby uyumlu ise dolby görüşü iq cikiyor seçeneklerd.

sizin paylastiginiz ben gri dizisini test ettim sıkıntı yok. messi videosunu test ettim sıkıntı yok ve son olarak jack ryan bisiklet sürme videosunu da test ettim onda da sıkıntı yok.

nasıl yaptiğıma gelince ;

öncelikle telegram'dan tv ile uyumlu v473 ota dosyasini indiriyoruz. ayni zamanda güncel versiyonu sevmeme ihtimalinize karşın yine telegramdan v432 img dosyasini da indirelim dursun kenarda..

bir adet usb flash bellek bicimlendirerek fat32 yapıyoruz.
indirdiğimiz v473 ota dosyasını zip haliyle usb flash belleğe atiyoruz.
usb flash belleği tv'ye takiyoruz

tv'den sirasiyla ayarlar > sistem > hakkinda > yazilim yükseltme > yerel güncelleme tıkliyoruz ve tv dosyayi kontrol etmeye başlıyor. islem bittikten sonra cikan yazidan güncelle seçeneğini seciyoruz.

tv yazilimi yukledikten sonra tv'nin acilmasini bekliyoruz, acildiktan sonra uydu kanalları yerine geliyoruz ve herhangi bi kanali aciyoruz.

örnek trt acikken kumandadan sirasiyla ayarlar > resim > gelişmiş ayarlar > parlaklık ayarlari tikliyoruz. burda kontrast ayarlari üstünde durup kumandadan klavye simgeli tuşa basiyoruz ve 1950 sayisini kodluyoruz. hidden menunun acilmiş olması gerekiyor.

acilan hidden menude en altta "reset all" seçeneğini tikliyoruz islem bitince yukarda "factory menu" yazan kisima girip "reset shop" kismini tikliyoruz ve tv her seyi silerek temiz bir kurulum ile karşımiza cikiyor ve yeni guncellemeyi güle güle kullaniyoruz.

Oyun oynayanlarin gamebar kullanabilmesi için yine telegramdan "asystent" apk dosyasini indirip yükleyebilirsiniz.

not : Tüm bu işlemler işlemleri yapan kişinin sorumluluğundadır!

Simdi gelelim guncellemeyi begenmessek nasil v432'ye dönecegimize ;

telegramdan v432 img dosyasini indiriyoruz

usb flash belleği fat32 olarak bicimlendiriyoruz

indirigimiz v432 img dosyasinin içinden cikan update.img dosyasini flash belleğe atiyoruz(usb belleğin içinde baska hic bir sey olmasın)

usb bellegi tv'ye takiyoruz.

kumandadan power tuşuna basili tutup televizyonu kapat seçeneği ile kapatiyoruz.

daha sonra tv'nin arkasındaki power tuşuna basili tutuyoruz ve yükleme islemi başlayinca elimizi çekiyoruz .sonra yükleme islemi bittikten sonra tv tekrar v432 olarak karsimiza cikiyor.

Versiyon 474 yükledim herşeyi sıfırladım rehbere göre gittim buna rağmen tv tekrar açılınca eski uygulamalarım halen yüklüydü halen kurcalamadim ama tv hızlı ve hızlı ayarlar bölümü bile değişmiş bakalım 🧐🧐

Tv ye sistem bölümünde yeniden başlat yaptım tekrardan kurulum istedi

Son düzenleme:
K Çevrimdışı

Kyflexer

Yeni Üye
10 Ara 2022
2
40
Merhaba,
Kasım indirimlerinde bende 55c728 ile aranıza katıldım. Yaklaşık olarak 3 haftadır da kullanmaktayım. Tv yi almadan önce Adem Helvacı Adem Helvacı beyin videosunda anlattığı artı ve eksileri göz önüne alarak beklenti içine girdiğim için televizyonda tam olarak adem beyin anlattığı şartları karşıladığından ( kendisine buradan ayrıca telekkür ediyorum.) görüntü , donanım ve ses olarak gözden çıkardığım paranın karşılığını aldığımı ve düşünüyorum ve televizyondan genel olarak çok memnunum. Televizyon ile yaşadığım ve yazılımsal olduğunu düşündüğüm bir kaç küçük problem var. Bu yazıyı yazmamdaki amaç bu sorunlar bendeki televizyona mı has yoksa genel sorunlar mı onu öğrenip güncelleme beklemek ile servis çağırmak konusunda karar vermek.
Problemleri sıralamak gerekirse;
- kendi dahili mikrofonu ile “hey google” diyerek kesinlikle komut almıyor. ( mic açıkken)
- uydu kullanımında hiç bir kanalın epg verisi gelmiyor. (Hbb tv kapalı)
- hbb tv yi açtığımda orta tuşa basarak kanal listesi gelmiyor.
- menüde google asistan kumanda üzerinden sorunsuz çalışıyor ancak youtube, netflix vs gibi uygulamaların kendi arama menülerinde bulunan sesli komut kesinlikle çalışmıyor. Ses tanımlanamadı hatası veriyor.

Bu arada televizyonum google tv olan versiyon. Deneyim ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

M Çevrimdışı

Mkaradag42

Aktif Üye
23 Nis 2022
55
47
Merhaba,
Kasım indirimlerinde bende 55c728 ile aranıza katıldım. Yaklaşık olarak 3 haftadır da kullanmaktayım. Tv yi almadan önce Adem Helvacı Adem Helvacı beyin videosunda anlattığı artı ve eksileri göz önüne alarak beklenti içine girdiğim için televizyonda tam olarak adem beyin anlattığı şartları karşıladığından ( kendisine buradan ayrıca telekkür ediyorum.) görüntü , donanım ve ses olarak gözden çıkardığım paranın karşılığını aldığımı ve düşünüyorum ve televizyondan genel olarak çok memnunum. Televizyon ile yaşadığım ve yazılımsal olduğunu düşündüğüm bir kaç küçük problem var. Bu yazıyı yazmamdaki amaç bu sorunlar bendeki televizyona mı has yoksa genel sorunlar mı onu öğrenip güncelleme beklemek ile servis çağırmak konusunda karar vermek.
- kendi dahili mikrofonu ile “hey google” diyerek kesinlikle komut almıyor. ( mic açıkken)
- menüde google asistan kumanda üzerinden sorunsuz çalışıyor ancak youtube, netflix vs gibi uygulamaların kendi arama menülerinde bulunan sesli komut kesinlikle çalışmıyor. Ses tanımlanamadı hatası veriyor.

Bu arada televizyonum google tv olan versiyon. Deneyim ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.
Evet ok google bende de çalışmıyor youtube de sesli komut bende de aynı demek ki genel sorun. Karşına çıkacak sorunları yazayım bende olanlar görüntü de pixselleşme hızlı hareketli sahnelerde oluyor, kanal geçişleri baya yavaş sinyal yok gibi birşey yazıyor sonradan görüntü geliyor, youtube de arada ses var görüntü yok siyah ekran oluyor, arada kumanda takılıyor sonra birden hızlanıyor tv kasıyor gibi yazılımsal sorunlar galiba bu sorunlar sadece c728 mi var diğer modellerde de var mı bilmiyorum tcl büyük firmalardan biri neden sorunları çözemiyor anlamış değilim TR dışında aynı model de bu gibi sorunlar mı bir yerde gördüm tcl dış ülkelerde sorunlu olan tvleri toplatıyormuş tabi Türkiye de böyle şeyler beklenmez

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Merhaba,

Dahili mikrofonu dil değiştirip (İngilizce) çalıştıran dostlarımız olmuş ancak bizde kesinlikle hiçbir şekilde çalışmadı.

M Çevrimdışı

mstfaty

Yeni Üye
16 Mar 2021
16
56
Merhaba,Yaklaşık 1 ay evvel aldığım 55C728G'nin köşelerinde bariz grilik var,beyaz,renkli,hareketli her görüntüde net belli oluyor
servis çağırmalımıyım,Adem hocam ne tavsiye edersiniz,Teşekkürler.@Adem Helvacı

Tam ekran;
1670761479444.jpg

sağ alt köşe
1670761393200.jpg

sol üst köşe
1670761479432.jpg

M Çevrimdışı

McManaman

Yeni Üye
15 Kas 2022
19
31
Merhaba,Yaklaşık 1 ay evvel aldığım 55C728G'nin köşelerinde bariz grilik var,beyaz,renkli,hareketli her görüntüde net belli oluyor

Tam ekran;
1670761479444.jpg

sağ alt köşe
1670761393200.jpg

sol üst köşe
1670761479432.jpg
Köşeler benim de boyle hocam.

DOSS BLACK Çevrimdışı

DOSS BLACK 

Aktif Üye
20 Eki 2022
66
Versiyon 474 yükledim herşeyi sıfırladım rehbere göre gittim buna rağmen tv tekrar açılınca eski uygulamalarım halen yüklüydü halen kurcalamadim ama tv hızlı ve hızlı ayarlar bölümü bile değişmiş bakalım 🧐🧐

Tv ye sistem bölümünde yeniden başlat yaptım tekrardan kurulum istedi
Hocam bende özellikle Disney+ uygulamasında bazen film açınca görüntü var ses yok. Yeniden başlatmak gerekiyor bu güncelleme işini o yüzden yapma niyetim var ayrıca 474 güncellemesinde sanırım iphone dan direk aktarma da geliyor gibi. Sizin kullanım sonrası yorumunuz nedir yükleyelim mi ?

Tam ekran;
1670761479444.jpg

sağ alt köşe
1670761393200.jpg

sol üst köşe
1670761479432.jpg
Bende de böyle sanırım hocam ama beni rahatsız edecek boyutta değil sizi rahatsız ediyorsa eğer servis çağırın.

M Çevrimdışı

mstfaty

Yeni Üye
16 Mar 2021
16
56
her tv'de aynı durum varsa yapacak bir şey yok,teşekkürler cevaplarınız için.

K Çevrimdışı

Kyflexer

Yeni Üye
10 Ara 2022
2
40
Benim tv nin de köşelerinde aynı durum var. Bende yazılım güncellemesini bekleme kararı aldım umarım yeni yazılımda bu sorunları dikkate alırlar ve çözerler.

M Çevrimdışı

Mkaradag42

Aktif Üye
23 Nis 2022
55
47
Merhaba iyi hafta geçirmenizi diliyorum ben bu haftaya iyi başlamadım bu sabah evdekiler aradı televizyon açılınca kendi kendine açılıp kapanmaya başlamış fişi çekip tekrar taktık ama sorun yine aynı açılıp kapanıyor şimdi ne yapmalıyım Adem Helvacı Adem Helvacı

Screenshot_20221212_084036_WhatsApp.jpg

Merhaba iyi hafta geçirmenizi diliyorum ben bu haftaya iyi başlamadım bu sabah evdekiler aradı televizyon açılınca kendi kendine açılıp kapanmaya başlamış fişi çekip tekrar taktık ama sorun yine aynı açılıp kapanıyor şimdi ne yapmalıyım

Screenshot_20221212_084057_WhatsApp.jpg

Son düzenleme:
DOSS BLACK Çevrimdışı

DOSS BLACK 

Aktif Üye
20 Eki 2022
66
Merhaba iyi hafta geçirmenizi diliyorum ben bu haftaya iyi başlamadım bu sabah evdekiler aradı televizyon açılınca kendi kendine açılıp kapanmaya başlamış fişi çekip tekrar taktık ama sorun yine aynı açılıp kapanıyor şimdi ne yapmalıyım

Geçmiş olsun hocam bir yazılım güncelleme deneyin isterseniz. Uğraşamam derseniz servis kaydı açtırın.

M Çevrimdışı

Mkaradag42

Aktif Üye
23 Nis 2022
55
47

Video yükleyemedim ama bu ekran gidip geliyor

Geçmiş olsun hocam bir yazılım güncelleme deneyin isterseniz. Uğraşamam derseniz servis kaydı açtırın.
Yazılımı bu şekilde ancak usb ile olur galiba oda riskli yeni kurulum olduğunda güncelleme gelmişti bir hafta sonrasına hidden menüden reset Shop yaptık şimdi böyle birşey çıktı en iyisi servis çağırmak değişim mi yaparlar iade mi yoksa yazılım mı atıp giderler değişim istesem değiştirirler mi idae istesem yeni tv fiyatlar fırladı 😖

Son düzenleme:
M Çevrimdışı

Mkaradag42

Aktif Üye
23 Nis 2022
55
47
Servis no bir türlü cevap vermiyor eve gelen servisin cebi vardı onu aradım servis telefonunu ara arıza kaydı oluştur dedi sorunu söyledim iade talep edeceğim dedim televizyonu alıp incelemeleri gerekiyormuş ondan sonra iade onaylanırsa iadesi olacakmış daha iki haftalık tv alıp kurcalayacaklar yani tele cevap verende yok bekletip duruyor

Geri
Üst Alt