TCL 55C728G Kullanıcı Deneyimleri

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Dün televizyonum geldi ve bugün 55c728 tv m kurulumu yapıldı.23 gün gecikmeli de olsa (deprem den dolayı) . Tv nin ses kalitesi 20W gibi değil cok daha fazla si. Onkyo gayet başarılı. Kanal geçişleri 2 Saniye civarı ve benim için cok hızlı. Ne bir ölü pixel ne bir bulutlanma hiçbir şey çıkmadı cok şükür nazar değmesin. Ekran parlaklığı hdr larda bir tık sönük kalıyor ama yinede muazzam kaliteli ne kadar para o kadar köfte. Adem Helvacı Adem Helvacı abiye bir zamanlar sormuştum servis rezaletine rağmen yine de tlc728 mi diye. Gerçekten cok doğru bir tercih yapmışım kendisine teşekkür ediyorum. kuruluma gelen kişi hiçbir problem çıkmayacak rahat ol dedi. 100 taneden 1 tanesinde ya çıkar ya çıkmaz dedi ölü pixel. Bulutlanma ışık sızması hiç olmaz dedi. Yayınlar da çamur gibi görüntü ben karşılaşma dim, hızlı sahnelerde fluu izler kesinlikle yok. elektronik gerçekten şans işi sanırım. sadece Kanal siralama problem gibi duruyor onu da halledecez zamanla. Kısacası ben memnun kaldım herkese de tavsiye ederim. 13 bin tl ye bu kalite diğer markalara göre kaçırılmaZ fırsatmış gerçekten. Ayrica tv+ üyeliği hediye edildi 1 yıl boyunca. Servis formu açtırırken müşteri hizmetlerine depremden once 13 gun gecikme yaşandı sizden tv plus talep ediyorum demiştim. Sağolsun lar kırmadılar. Hem müşteri hizmetleri hem servis kurulumu çok memnun kaldım.
Çok mutluluk verici geri dönüşler bunlar. Güzel günlerde kullanmanızı diliyorum 🥰 :cay

yalnız malumunuz biz hiçbir zaman ürün güzellemediğimiz için ürünü kurcalamaya devame diyoruz ve bugün dikkatimi çeken bir konuda sizlerin de (Üyeliği olanların) desteğini rica edeceğim.

Şu hareketli sahnelerdeki titreme konusunu irdelerken çok güzel bizlere referans olabilecek bir sahne buldum tesadüf. Disney üyeliği olanlar lütfen BEN GRİ adlı içeriğin giriş sahnesinde aşağıda görselini eklediğim kısımdaki o dikey çubuk gibi zımbırtıların yatay geçişlerinde çok çok belirgin olan titremeyi görebiliyorlar mı bakabilirmisiniz lütfen :ok

Disney.jpg

K Çevrimdışı

kral81

Yeni Üye
22 Eyl 2022
20
36
Çok mutluluk verici geri dönüşler bunlar. Güzel günlerde kullanmanızı diliyorum 🥰 :cay

yalnız malumunuz biz hiçbir zaman ürün güzellemediğimiz için ürünü kurcalamaya devame diyoruz ve bugün dikkatimi çeken bir konuda sizlerin de (Üyeliği olanların) desteğini rica edeceğim.

Şu hareketli sahnelerdeki titreme konusunu irdelerken çok güzel bizlere referans olabilecek bir sahne buldum tesadüf. Disney üyeliği olanlar lütfen BEN GRİ adlı içeriğin giriş sahnesinde aşağıda görselini eklediğim kısımdaki o dikey çubuk gibi zımbırtıların yatay geçişlerinde çok çok belirgin olan titremeyi görebiliyorlar mı bakabilirmisiniz lütfen :ok

Disney.jpg
Cok teşekkür ederim adem abi. Tv gercekten çok kaliteli. cok teşekkür ederim sizin yönlendirmeniz sayesinde aldım. Ayrıca servisteki kurmaya gelen de sizi tanıyan birisi internet üzerinden. TLC servisleri tarafından da tanınıyor sunuz 👍

T Çevrimdışı

terminator28

Yeni Üye
23 Eki 2019
24
51
hocam öncelikle iyi günlerde kullanın...ama genel anlamda bu modelde bulutlanma ve aksiyon sahnelerinde pixselleşme sorunu var...bence netflix ve youtube da aksiyonlu videoları seyret sonra tekrar yorum yapabilir misin? sonuçta senin tv nin yazılımı farklı değil....

K Çevrimdışı

kral81

Yeni Üye
22 Eyl 2022
20
36
hocam öncelikle iyi günlerde kullanın...ama genel anlamda bu modelde bulutlanma ve aksiyon sahnelerinde pixselleşme sorunu var...bence netflix ve youtube da aksiyonlu videoları seyret sonra tekrar yorum yapabilir misin? sonuçta senin tv nin yazılımı farklı değil..
Bulutlnma bugünkü pixel testinde ve siyah video film sahnelerinde kesinlikle yoktu.bulutlanma konusunda net yok çünkü. Ama Aksiyon film sahnelerinin birkaç tanesine baktık sadece servisle birlikte YouTube de yoktu.en azından. Diğer platformlarda olurmu onu bilmiyorum deneyeceğim ama . Ayni tv sizde de var sizde haklısınız birinde olup diğerinde olmama olayı yoktur.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,686
40
Bulutlnma bugünkü pixel testinde ve siyah video film sahnelerinde kesinlikle yoktu.bulutlanma konusunda net yok çünkü. Ama Aksiyon film sahnelerinin birkaç tanesine baktık sadece servisle birlikte YouTube de yoktu.en azından. Diğer platformlarda olurmu onu bilmiyorum deneyeceğim ama . Ayni tv sizde de var sizde haklısınız birinde olup diğerinde olmama olayı yoktur.
Öncelikle cihazınızı iyi günlerde kullanmanızı dilerim. Bulutlanma gibi sorunları fark edebilmeniz için gece, karanlık ortamda izlemeniz gerekir, gündüz anlayamayabilirsiniz.

K Çevrimdışı

kral81

Yeni Üye
22 Eyl 2022
20
36
Çekimi atmanıza gerek yok, zaten kameraya çektiğinizde olduğundan daha kötü çıkıyor. İnşallah dediğiniz gibi kusursuz bir cihazdır.
İnşallah. Kusursuz cihaz yoktur ihtiyaca göre cihaz vardır Adem Helvacı Adem Helvacı der abimiz. Ekran parlaklığı düşük şu anlık gözüme çarpan hdr da. Onuda kabulleneceğiz artık fiyatına göre 👍

N Çevrimdışı

night

Yeni Üye
20 Kas 2022
12
37

Disney.jpg
merhaba Adem bey, manuel olarak hareket ayarlarindan titreşim azaltma 10 iken yapmıyor ama 3,4 iken yapıyor.

yine otomatik resim önayari dolby iq görüşü veya parlak iken yapmıyor. karanlik iken titreşim yapıyor. ki burada da yine yapmayanlarda titreşim azaltma 10 olduğu için

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
merhaba Adem bey, manuel olarak hareket ayarlarindan titreşim azaltma 10 iken yapmıyor ama 3,4 iken yapıyor.

yine otomatik resim önayari dolby iq görüşü veya parlak iken yapmıyor. karanlik iken titreşim yapıyor. ki burada da yine yapmayanlarda titreşim azaltma 10 olduğu için
Dün çıldırttı beni bu ayarlar
Tamam etki ediyor mu? Evet ediyor ancak o yan yana dizilmiş Bisvüvilerin olduğu sahnede tam akıcılık kesinlikle yakalanmıyor.
Tabi ben bu sahneye gren kontrolleri yaparken denk geldim, yayınların bitrate değerleri ve gren testleri yaparken gördüğüm sahnede 2 saatimi yedim :rant

Z Çevrimdışı

Zaichi

Yeni Üye
20 Mar 2019
49
39
Tamam etki ediyor mu? Evet ediyor ancak o yan yana dizilmiş Bisvüvilerin olduğu sahnede tam akıcılık kesinlikle yakalanmıyor.
Tabi ben bu sahneye gren kontrolleri yaparken denk geldim, yayınların bitrate değerleri ve gren testleri yaparken gördüğüm sahnede 2 saatimi yedim :rant
Ayarlar konusunda psikopat gibi kurcalayan olan biri olarak yalnız olmadığımı bilmek ne güzel

N Çevrimdışı

night

Yeni Üye
20 Kas 2022
12
37
Adem bey ben sonunda v473'ü yükledim. ve televizyondan suan daha memnunum. resim seçeneklerinden imax resim modu kalkmis çünkü kendimce test ettiğim kadarıyla(doğruluğu kesin değil) yenisindeki sinema resim modu eskisindeki imax gibi. zaten film dolby uyumlu ise dolby görüşü iq cikiyor seçeneklerd.

sizin paylastiginiz ben gri dizisini test ettim sıkıntı yok. messi videosunu test ettim sıkıntı yok ve son olarak jack ryan bisiklet sürme videosunu da test ettim onda da sıkıntı yok.

nasıl yaptiğıma gelince ;

öncelikle telegram'dan tv ile uyumlu v473 ota dosyasini indiriyoruz. ayni zamanda güncel versiyonu sevmeme ihtimalinize karşın yine telegramdan v432 img dosyasini da indirelim dursun kenarda..

bir adet usb flash bellek bicimlendirerek fat32 yapıyoruz.
indirdiğimiz v473 ota dosyasını zip haliyle usb flash belleğe atiyoruz.
usb flash belleği tv'ye takiyoruz

tv'den sirasiyla ayarlar > sistem > hakkinda > yazilim yükseltme > yerel güncelleme tıkliyoruz ve tv dosyayi kontrol etmeye başlıyor. islem bittikten sonra cikan yazidan güncelle seçeneğini seciyoruz.

tv yazilimi yukledikten sonra tv'nin acilmasini bekliyoruz, acildiktan sonra uydu kanalları yerine geliyoruz ve herhangi bi kanali aciyoruz.

örnek trt acikken kumandadan sirasiyla ayarlar > resim > gelişmiş ayarlar > parlaklık ayarlari tikliyoruz. burda kontrast ayarlari üstünde durup kumandadan klavye simgeli tuşa basiyoruz ve 1950 sayisini kodluyoruz. hidden menunun acilmiş olması gerekiyor.

acilan hidden menude en altta "reset all" seçeneğini tikliyoruz islem bitince yukarda "factory menu" yazan kisima girip "reset shop" kismini tikliyoruz ve tv her seyi silerek temiz bir kurulum ile karşımiza cikiyor ve yeni guncellemeyi güle güle kullaniyoruz.

Oyun oynayanlarin gamebar kullanabilmesi için yine telegramdan "asystent" apk dosyasini indirip yükleyebilirsiniz.

not : Tüm bu işlemler işlemleri yapan kişinin sorumluluğundadır!

Simdi gelelim guncellemeyi begenmessek nasil v432'ye dönecegimize ;

telegramdan v432 img dosyasini indiriyoruz

usb flash belleği fat32 olarak bicimlendiriyoruz

indirigimiz v432 img dosyasinin içinden cikan update.img dosyasini flash belleğe atiyoruz(usb belleğin içinde baska hic bir sey olmasın)

usb bellegi tv'ye takiyoruz.

kumandadan power tuşuna basili tutup televizyonu kapat seçeneği ile kapatiyoruz.

daha sonra tv'nin arkasındaki power tuşuna basili tutuyoruz ve yükleme islemi başlayinca elimizi çekiyoruz .sonra yükleme islemi bittikten sonra tv tekrar v432 olarak karsimiza cikiyor.

F Çevrimdışı

faktör

Yeni Üye
23 Kas 2022
4
36
Adem bey ben sonunda v473'ü yükledim. ve televizyondan suan daha memnunum. resim seçeneklerinden imax resim modu kalkmis çünkü kendimce test ettiğim kadarıyla(doğruluğu kesin değil) yenisindeki sinema resim modu eskisindeki imax gibi. zaten film dolby uyumlu ise dolby görüşü iq cikiyor seçeneklerd.

sizin paylastiginiz ben gri dizisini test ettim sıkıntı yok. messi videosunu test ettim sıkıntı yok ve son olarak jack ryan bisiklet sürme videosunu da test ettim onda da sıkıntı yok.

öncelikle telegram'dan tv ile uyumlu v473 ota dosyasini indiriyoruz. ayni zamanda güncel versiyonu sevmeme ihtimalinize karşın yine telegramdan v432 img dosyasini da indirelim dursun kenarda..

tv'den sirasiyla ayarlar > sistem > hakkinda > yazilim yükseltme > yerel güncelleme tıkliyoruz ve tv dosyayi kontrol etmeye başlıyor. islem bittikten sonra cikan yazidan güncelle seçeneğini seciyoruz.

tv yazilimi yukledikten sonra tv'nin acilmasini bekliyoruz, acildiktan sonra uydu kanalları yerine geliyoruz ve herhangi bi kanali aciyoruz.

örnek trt acikken kumandadan sirasiyla ayarlar > resim > gelişmiş ayarlar > parlaklık ayarlari tikliyoruz. burda kontrast ayarlari üstünde durup kumandadan klavye simgeli tuşa basiyoruz ve 1950 sayisini kodluyoruz. hidden menunun acilmiş olması gerekiyor.

acilan hidden menude en altta "reset all" seçeneğini tikliyoruz islem bitince yukarda "factory menu" yazan kisima girip "reset shop" kismini tikliyoruz ve tv her seyi silerek temiz bir kurulum ile karşımiza cikiyor ve yeni guncellemeyi güle güle kullaniyoruz.

Oyun oynayanlarin gamebar kullanabilmesi için yine telegramdan "asystent" apk dosyasini indirip yükleyebilirsiniz.

indirigimiz v432 img dosyasinin içinden cikan update.img dosyasini flash belleğe atiyoruz(usb belleğin içinde baska hic bir sey olmasın)

kumandadan power tuşuna basili tutup televizyonu kapat seçeneği ile kapatiyoruz.

daha sonra tv'nin arkasındaki power tuşuna basili tutuyoruz ve yükleme islemi başlayinca elimizi çekiyoruz .sonra yükleme islemi bittikten sonra tv tekrar v432 olarak karsimiza cikiyor.
guncelleme sonrasi mi denediniz jack ryani yoksa oncesi mi cunku jack ryanda otomatik dolby moduna geciyor ve dolbyden cikarmadiginiz surece hareket netligini kisma islemi yapilmiyor guncelleme sonrasi bu durum duzeliyorsa guncellemeyi yapalim

Z Çevrimdışı

Zaichi

Yeni Üye
20 Mar 2019
49
39

Hocam öncelikle bilgileriniz için teşekkürler bu yüklediğiniz v473 ota avantajı tam olarak nedir birde bize ne zaman gelir Türkiye olarak yine cep telefonlarındaki güncellemeler gibi sonradan geliyor bize
Şu an v432 yüklü 🥲

Screenshot_2022-12-05-09-54-44-327_org.telegram.messenger.jpg

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt