o saçma, kitle bağışıklığı mevzusunu düşündürttü yazınız. %1 ler civarı olan .
Kitle bağışıklığı sistemi, "ben pes ettim, kim ne halt ediyorsa ceremesini çeker, nasıl olsa ben sırça köşklerde (Sabahattin Ali'ye de selam olsun bu arada) yaşıyorum, ne ayranım dökülür ne yanaklarım öpülür" felsefesidir ve topluma zerre kadar faydası yoktur.
Ama, gelinen noktada Trump cortlarsa, dünya düzeni tekrardan şekil alma yoluna girebilir. Yani, ayranım da dökülebilir, yanağım da öpülebilir diye düşünebilir gafil amcalar...
İşin daha tuhaf ve bana göre dikkat çeken tarafı, bu süreçte zayıf kalan ülke liderlerinin virüs olduğunun açıklanması, İngiltere'de hain soyundan gelen Türk başbakan yırttı, bakalım Trump'da yırtabilecek mi? Yırtarsa, tıpkı Fatih Terim ile Abdalrahim'in virüs oldu denilip 6 gün sonra yırttı denilmesi gibi. Verilen mesajlar çok önemli ama dünya genelinin büyük bir bölümü bu mesajları değil de, bambaşka şeyleri alıyor olması da oyunun bir parçası.
Misalen; Türkiye'de son dönemde psikolojik temalı dizilerin bir biri ardına yayına verilmesi gibi.
Tabi bütün bunlar anlayana, sorgulayana, araştırana, kafası çalışana önemli. Geri kalanlara sıkıntı yok, çünkü her şeyi biliyorlar...