sunny montajlıAdem Helvacı Hocam acil yardimci olur musunuz. Tv bugun geldi bana 49ru4300 ve urunde ASSEMBLED İN TURKEY diyor bu urun simdi sunny elemanlari mi montajladi.. bir sikinti olur mu sizce
Samsung tv lerin ülkemizde montajlanması değil, SUNNY gibi sadece ADI tesis olan ama aslında ortada kıytırık iki bant dışında bir şey olmayan yerlerde montajlanmasını ve yine de SAMSUNG parası ödemeyi kabullenemiyorum.Adem Helvacı Hocam acil yardimci olur musunuz. Tv bugun geldi bana 49ru4300 ve urunde ASSEMBLED İN TURKEY diyor bu urun simdi sunny elemanlari mi montajladi.. bir sikinti olur mu sizce
Samsungu arıyorum söylüyorum bana bilgisi olmadığını söylüyor.
n11 de samsung resmi mağazasına soru sorabiliyorum orda sordum adam bana bilgi veremiyoruz 2 yıl garanti var falan filan diyor.
Hani öğrenemiyoruz bile samsung un hangi modellerinde bu yolu uyguladığını.
Herkes devletimizden birşey çalma dersinde bu ülke bizim gibi insanlarda ne olduğunu bilmeden vergisini kuruşu kuruşuna ödeyenlerle ayakta.
Zenginler bir şekilde vergi kaçırma yolları bulur bizim gariban insanımız faiz gelir de daha da artar ödeyemem diye her yıl tıpış tıpış öderiz...
Daha önce fotoları forumda bir konuda yayınlamıştım ama şimdi aklımda değil açıkçası hangi konuydu.
Samsung yurt dışından Türkiyedeki yetkili servislere yedek parça sevk ederken dahi anakartlarda tunerleri montajsız gönderir.
Yani yetkili servis X model bir tv için anakart istediğinde anakart ayrı, tuner modülü ayrı gelir, servis o modülü anakarta takar ve o şekilde anakartı tv ye monte eder.
Amaç?
Eh sanırım anlamışsınızdır
Biz şunu istiyoruz mesela samsung dese ki 49ru7300 modeli turkiyede atmaca elektronik montajlı hali 3000 tl samsung tarafından yurtdışından kapalı kutu halinde gelen tam montajlı şekilde ürün 4000 tl hangisini almak istiyorsunuz dese.. biz seçim yapsak daha iyi olmaz mı tüketici memnuniyeti açısından seçme özgürlüğü doğar..Vergi kaçırmak değil ama vergiden kaçınmak yasaldır ve olması gereken bir durumdur. Samsung'un başka bir sürü kusuru var ama ben şahsen bahsettiğiniz durumda bir sıkıntı göremiyorum, doğrusunu yapıyorlar.
Yılın son haftasında aldığım aracımın trafiğe çıkışını 2 Ocak yaptırıyorum, suç mu günah mı ayıp mı?
Daha da güzeli, devletimize ait güzide bir kamu kuruluşu ihraç ettiği ürünler daha düşük gümrük vergisine tabi olsun diye adında ve paketinde küçük bir değişiklik yapıp öyle sevk ediyor. Çok amaçlı kullanılabilen bir üründür kendisi. Şimdi yapılan suç mu? Değil tabii ki. Vergiden kaçınmak gerekir, ticaret ve rekabet bunu gerektirir.