Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
Forumda paylaşılan bir videoda Sunny'nin patronu ile yapılan röportaj ve üretim hattı çekimlerini izledim. Samsung ürünleri de isabet o hatta monte ediliyordu. Yukarıdaki mesajımda yanılmamışım. Kasalar ile gelen parçalar monte edilip kutulanıyor, üretim bu. Yalnız ortam tahmin ettiğim gibi kötüydü. Merdiven altı üretim dediklerine benzerdi. Yetersiz aydınlatma, kara beton zemin, yerde pislikler artıklar falan. Patron abi övünüyor tesisiyle. Zamanında itin öldüğü yere kurmuşlar "modern" tesislerini. Yalnız abimiz bilmeden çok katlı işhanı yapmış boş araziye. Sürekli "aşağıdaki" üretimden bahsediyor. Bodrumda kalın kolonların kirişlerin arasında üretim nasıl olursa öyle işte.
Bir de "clean room" ları varmış, gelen hücreyi kesip biçip kendi panellerini yapıyorlarmış (helal diyesim vardı aslında). Ama nedense göstermediler, oysa ki övünerek göstermeleri gerekirdi. Bana biraz yalan geldi, temizliği her sabah türkü eşliğinde süpürülüp bezle tozunun alınmasından ibarettir sanıyorum
Normal şartlarda YERLİ kavramının üstünde çok duran ve hatta zamanında DH de
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
açmış birisi olarak yeri üreticiler hakkında böyle yazılmasına da ve yazıyor olmak zorunda kalmama da üzülüyorum lakin ÜRETİCİ-SANAYİCİ bla bla adı altında tesis diye bize sunulan şeyleri görünce, gidip Sayın Ahmet Nazif Zorlunun Ellerini öpesim geliyor a dostlar.Bu gün AWOX adı altında üretim yapan ve üretim tesislerini (!) bize sunanlar ile SUNNY nin TESİS(!) diye sunduğu şeyin aralarında çok fark bulunmamaktadır.
Nedir AWOX üretim tesisleri görelim o zaman.
Madem ki insanlara lanse etmek üzere çekim yapacaksınız, bari personeli standart kıyafet ve güvenlik ekipmanları ile donatsaydınız da dostlar alışverişte görseydi sayın yöneticiler.
TV üretiminde çalışanların antistatik bileklikleri yok.
VESTEL de bu tesisleri görseniz oturup ağlarsınız kardeşlerim. Ben abartısız 100 ün üzerinde gördüm o fabrikaları, SN ZORLU nun bu konudaki disiplin ve özenini de çok çok iyi bilirim, işte düzen, işte fabrika, işte tesis diyebileceğiniz yerler VESTEL in fabrikalarıdır dostlar.
Bakmayın siz ben yeri geldiğinde çok pis eleştiriyorum VESTEL i ancak bu karalama anlamında eleştiri değil, o tesislerin hakkını verebilmeleri adına bir eleştiridir.
O fabrikalarda üretim tesislerinde veya bantlarda bırakın bileği, topuk antistatiği dahi olmayan adam göremezsiniz.
İşte üretim dediğiniz böyle yerlerde olur.
İnanın bütün samimiyetimle yazıyorum ki SAMSUNG bu anlaşmayı VESTEL ile yapsaydı şu mecrada size çıkar açık yüreklilikle ''Çekinmeden alabilirsiniz'' diye yazardım.
Çünkü biliyorum ki teknoloji ve mühendislik yine SAMSUNG un, Montajlama konusundaki altyapı profesyonelliği ise VESTEL in, İnanın cidden gurur da duyardım bununla.
@teknovest ve F fikoloji benim gördüklerimin aynısını görmüş insanlardır, yazdıklarımda en ufak abartı var ise buyursun yazsınlar buraya.
Lakin bizim gördüklerimizin üzerine o röportajı veren abimizin o garabet yere TESİS demesini ben sadece gerçek TESİS lere hakaret olarak kabul ederim.
Şu yukarıdaki videoyu dahi eleştiriyorum ben, lakin AWOX un eleştirdiğim o videosu dahi SUNNY de bize TESİS diye pazarlanmaya çalışan şeyi en az ikiye katlayacak teknolojiye sahip
Ayrıca en önemli husus ise şu;
SUNNY yani ATMACA ELEKTRONİK grubu 30 yıldan fazla zamandır bu sektörde ve gelebildiği nokta bu
Buna keza daha 3 yıllık marka olan AWOX ise şimdiden dünyanın önde gelen beyaz eşya klima üreticilerinden olan MİDEA GRUP ile anlaşmasını yaptı ve yaklaşık 1,5 yıl içerisinde 2 yeni fabrika kuruyor beyaz eşya üretimi yapmak adına. Anlaşmanın ilk ayağında AWOX beyaz eşyaları MİDEA üretip ülkemize gönderiyor, İkinci ayağında Fabrikalar ülkemizde kuruluyor, Üçüncü ayağında ise MİDEA kalitesinde üretim ülkemizde yapılmaya devam edecek.
Şimdi 30 yıldan fazla zamandır bir arpa boyu yol alamamış adam SAMSUNG tv paketleyecek
3 yılda adamlar gelip 2 fabrika kuracak derecede Türk insanına inanacak.
İkisinin arasındaki samimiyet farkına odaklanmak lazım