teraspy
TFC Team
- 26 Kas 2018
- 22,683
- 65
buradan ifşa ediyorum bunları
@Herkese;
Bu mesajı görünce aklıma geldi ,böyle zırt-pırt arayan numaraları ayrı bir konu altında üyelere bildirsek ,herhangi bir suça birer mi acaba
buradan ifşa ediyorum bunları
@Herkese;
Bu mesajı görünce aklıma geldi ,böyle zırt-pırt arayan numaraları ayrı bir konu altında üyelere bildirsek ,herhangi bir suça birer mi acaba
Bu aklıma gelmemiştiNormalde dolandırıcı olduğunda çok sorun olacağını sanmıyorum. Çünkü çoğu numarayı google amcaya sorunca zaten dolandırıcı, spam , pazarlamacı... diye görünen bir sürü site var. Ama birileri normal kişilerin numaralarını aralara serpiştirirse o zaman sorun olabilir. Sonuçta numarada bir kişisel veri birinin numarasını vermek TCK ya göre suç artık. Ama bu şekilde olmasını hakim nasıl değerlendirir bilemedim.
Güzel düşünce abi ama herkes bizim kadar güzel insan değil maalesef, sen iyilikle bu gafilleri ifşa ederek iyileri koruma düşüncesiyle hareket edersin, B baran5454 ün ifade ettiği örnekteki gibi biri gelir gıcık olduğu komşusunun/husumetlisinin telefonunu verir, onlarında haberi olur, yandı gülüm keten helva...@Herkese;
aynısını bende yapıyorum, elemanın o çırpınışı ayrı bir haz veriyor. neden böyle yapıyorum, eskiden bu tür yerlerden telefon gelince ilgilenmediğimi dolayısıyla benim numaramı sistemden çıkarmasını rica ediyordum. baktım tınlamıyorlar şimdi ben de böyle yapıyorum, gelen çağrıların azalmasında da bayağı etkili bir yöntemHaftada birkaç kez geliyor. Ben geldikçe engelliyorum. Şu an 116 adet engelli numaram kayıtlı.
Ben şöyle yapıyorum. Sizlere de tavsiye ederim.
Arama gelince numara engelli değilse telefon çalıyor, açıyorum. Reklam olduğunu anlayınca mikrofonumu sessize alıp açık bırakıyorum telefonu. Bu sayede o gün için birkaç kişi eksik arayacak sistem ya da müşteri hizm. elemanı. Bazıları alo sesinizi alamıyorum, alo ,alo ? deyip çırpınıyor. Kaç dk. açık kalsa sistem yanımıza kâr. Herkes böyle yaparsa arama kapasiteleri yarıdan fazla düşer. Daha az kişiyi rahatsız edebilirler.
Vuhhuuu, tam bizim ülkeye özgü...Bir şey daha yazayım konuya ek olarak ,
Vodafone dan yeni bir hat aldım geçtiğimiz aylarda eve geldim Çiçek Sepetinde n reklam SMS'i geliyor.
Daha sıfır hat yani )
aracı eşinle beraber çalarlar kardeşim. benim evimin önünde market var, binamızın otoparkına 50 metre mesafede, komşumun oğlu eşiyle eve gelirken marketin önünde duruyor, araç çalışır vaziyette eşi sağ koltukta oturuyorken aracı çaldılar, eşini az ileride araçtan attılar, yani eşinizin araçta olması hırsızları caydırmıyor maalesef.Eşim içindeydi aracın hocam ? ama haklısın onun dışında mutlaka kontağı yanıma alırım ben
Teşekkürler dikkate alacağım bundan sonraaracı eşinle beraber çalarlar kardeşim. benim evimin önünde market var, binamızın otoparkına 50 metre mesafede, komşumun oğlu eşiyle eve gelirken marketin önünde duruyor, araç çalışır vaziyette eşi sağ koltukta oturuyorken aracı çaldılar, eşini az ileride araçtan attılar, yani eşinizin araçta olması hırsızları caydırmıyor maalesef.
Bazen SMS mesaj altında bu kodlar bile yer almıyor. Yani her arandığınızda bunlardan kaynaklı değildir. Eğer size isminizle hitap ediyorsa evet verdiğiniz bir izinle alakalı. Bazen de izin vermeseniz bile.Numaralari bilmiyorumda mesajlarda atiyorum mesaj sonunda b0003 yazar mesela bu tur mesajlar telefon uzerinden engelleyebiliyorsunuz gelelim bunlar bizi nerden buluyor kismina
Telefon numaranizi birsey satin alirken her yere veriyoruz heryerden mesaj geliyor o satis yeri bu alışveriş sitesi kampanyasi filan filan bunlarin anlasmali oldugu btk nin verdigi numaralar var buralarda kayitlaniyor numaralariniz
atiyorum bunlardan birinde numaraniz var bu sirketlerden bazilari binlerce siteye bakiyor yani numaralariniz sagdan soldan aranmasi bu tur isyerlerinden kaynakli oluyor
Arkadaş sabahın 8:00'de otomatik aramaya başlamak nedir yahu?!!! 0850 275 1162 diye bir numara. "Google'da üst sıralara çıkmak istiyorsak...." 1'e bastım birisi dönüş yaptı. Verdim veriştirdim. Sordum firma ismini "Rehber Partneri" denen bir firma. Güzel güzel uzun uzun verip veriştirdim. Demediğimi bırakmadım. Herkes günde 10 kere morallerini bozsalar çalıştıracak eleman bulamaz bu dolandırıcılar.Bazen SMS mesaj altında bu kodlar bile yer almıyor. Yani her arandığınızda bunlardan kaynaklı değildir. Eğer size isminizle hitap ediyorsa evet verdiğiniz bir izinle alakalı. Bazen de izin vermeseniz bile.