Spam Numaralardan Gelen Aramalar Hakkında

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Telefon numaramın biri sadece ailemde ve kardeşlerimde var. Buna rağmen numaralı ve numarasız sadece isim olan çağrılar geliyor alakam olmayan partilerden millet vekillerinden sms geliyor.
Gelir her yerde var numaralar, mesela oğlumun telefona Eyüp belediyesinden sürekli mesaj geliyor, 50 kere engelledik gene geliyor. Bursa'da oturuyoruz, bir kere 2 sene önce bayramda oralara gitmiştik, otomatik hoşgeldiniz mesajı geldi, geliş o geliş ?

Pitbull Çevrimdışı

Pitbull 

Süper Üye
6 Tem 2020
1,124
43
Aramaları bırakın mesajlar daha vahim. Bir gün o sarı paraları görme dileğiyle ? İkametimizde uymuyor ben ABD deyim o İzmir'de.

126202597_779696459251664_4876806995565544631_o.jpg

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
Gelir her yerde var numaralar, mesela oğlumun telefona Eyüp belediyesinden sürekli mesaj geliyor, 50 kere engelledik gene geliyor. Bursa'da oturuyoruz, bir kere 2 sene önce bayramda oralara gitmiştik, otomatik hoşgeldiniz mesajı geldi, geliş o geliş ?
O sanırım şöyle, engellediğimizi anlayıp başka numaradan atıyorlar herhalde.
Online veya cihaz ile yapılıyor bu iş benim bildiğim.
Sim-server denilen cihazlarla birden fazla hat aracılığıyla yapılıyor diye duymuştum.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
O sanırım şöyle, engellediğimizi anlayıp başka numaradan atıyorlar herhalde.
Online veya cihaz ile yapılıyor bu iş benim bildiğim.
Sim-server denilen cihazlarla birden fazla hat aracılığıyla yapılıyor diye duymuştum.
Resmi kurum bunu yaparsa, diğerleri ne yapmaz, haklarıdır valla yapsınlar nasılsa dur diyen yok

Merlot Çevrimdışı

Merlot 

Aktif Üye
26 Ara 2018
272
50
Haftada enaz 3 -4 arama geliyor, aramalardan çok sms ler daha sinir bozucu
engelle engelle bitmiyor güya bununla ilgili yasa çıkmıştı , bu tamamen yönetimle alakalı
eskiden BTK yazardım fakat artık yazmıyorum birşey değişmiyor, kimsenin umursadığı yok

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
haftada en az 2 veya 3 kere geliyor bu tarz spam çağrılar.Dolandırıcıların yanı sıra pazarlama amaçlı çağrılar özellikle bankaların kredi verelim,kart verelim gibi teklif usulü çağrılarda rahatsız edici boyutta.KVKK kapsamında her seferinde çağrı izinlerini iptal ediyorum kaşla göz arasında bir kampanya içeriğinde yine izinli gruba dahil oluyormuşum.Aslında anladığım bunu bizler yapıyoruz nereye ne kadar abonelik ,üyelik vs. olursa bu tarz spam çağrılar çoğalıyor .İki ihtimal var ya kendimiz veriyoruz yada verilmesine izin veriyoruz.Bizim adımıza satanlar var tabi.Bu iş ancak devlet eliyle çözülür ,bunla ilgili platform oluşturulması çalışması vardı ne aşamada bilmiyorum.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Benim telefonumda rehber harici engel var çok şükür,muhatap olmuyorum :) ,ama hırsızlıkla alakalı jandarma "seni arayabiliriz" dediklerinde kapatmıştım engeli ,abovvv ,en son klimacı aradı ,ben de "biz vantilatör kullanıyoruz kızım,kaça temizlersiniz bunu " dedim ,telefonu ben kapatmadan ilk kapatan arayan oldu :haha1

Geri
Üst Alt