Spam Numaralardan Gelen Aramalar Hakkında

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Abi ben TrueCaller diye bir kim arıyor programı kullanıyorum. Hem bilmediğim numaraların kime ait olduğunu yüksek oranda gösteriyor hem de dolandırıcı, spam, reklam numaralarını direkt meşgule atıyor. Ayrıca dolandırıcının ne dolandırıcısı olduğunu biraz kinayeli de olsa detaylı yazıyor.

Screenshot_2020-11-18-13-45-21-170_com.truecaller.jpg

Elimden geldiğince, uygulama adı altında rehbere, galeriye vs erişim isteyen uygulamaları indirmem o daha sakıncalı zira bu adamların bizlerin numaralarını bulmalarının kaynağı zaten o programlar.

Ben de bir uygulama yazdırdım mesela. Kimsenin ne etlisi ne sütlüsü bana lazım değil. Al indir kullan. Su terazisi uygulaması indiriyorsun, adam kurulum için galeriye mikrofona vs erişim izni istiyor.

''Sana ne lan benim galerimden, mikrofonumdan? '' demek gerekiyor.

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Abi ben TrueCaller diye bir kim arıyor programı kullanıyorum. Hem bilmediğim numaraların kime ait olduğunu yüksek oranda gösteriyor hem de dolandırıcı, spam, reklam numaralarını direkt meşgule atıyor. Ayrıca dolandırıcının ne dolandırıcısı olduğunu biraz kinayeli de olsa detaylı yazıyor.

Screenshot_2020-11-18-13-45-21-170_com.truecaller.jpg
Sesli güldüm ilk etaptakine
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Benide hep 0850 başlayan bir sürü numara arıyor deminde aradı engellemekten harbiden bıktım usandım geçen aradılar yine :haha:haha

Moderatör tarafında düzenlendi:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Rehberinizde yer alan tüm numaralar da ellerine geçiyor, bu tip uygulamalar son çıkan kişisel bilgilerin ifşasıyla ilgili kanuna göre suç, aslında siz onayı olmadan bir başkasının numarasını bu uygulamanın almasına vesile oluyorsunuz.
Bununla ilgili değişik bir anısı var abimin, Kafaya takan kadın olsaydı karısı, iş boşanmaya kadar giderdi.

Dün de eskilerden bir dostum, bir mevzu ile ilgili görüşmem için eşinin numarasını paylaştı bana wp den kişi olarak.

Normalde isim ne gelirse o şekilde kaydediyorsunuz ya, gelen kişide ''BALIM'' yazıyordu, Yahu ben bunu hızlıca kaydet desem geçsem rehberimde başkasının karısı BALIM diye kayıtlı olacak, Gel de Yeldoşa açıkla ondan sonra :kop

Sonuçta bu rehber vs işleri sıkıntılı işler.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,467
Bu tarz numaralar taciz boyutuna varan şekilde olmadık zamanda rahatsız etmekte
Işin garip tarafı sikayet mi edilmiyor görmezden mi geliniyor anlamıyorum.

Forumumuz üzerinden Onaylı Üye olmak için
Şifre talep edilince sistemin attığı sms den şikayetçi oluyorlar.

Insanlar mı garip bizde mi anormallik var anlamadım.

Allahtan sistemin attığı tüm sms kayıt altından

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Abi zaten bizim bilgilerimizi bu programlardan önce de tüm firmalar isteyen herkese satıyordu. En azından biz de faydalanıyoruz bu şekilde. Olası bir dolandırıcılığın ve telefon tacizinin önüne geçiyoruz.
Ne derseniz deyin, suça ortak oluyorsunuz bunların amacı zaten telefon numarası ele geçirmek, ben çok rahatsız olurdum numaramın kayıtlı olduğu bir arkadaşımda bu programı görsem.

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
Rehberinizde yer alan tüm numaralar da ellerine geçiyor, bu tip uygulamalar son çıkan kişisel bilgilerin ifşasıyla ilgili kanuna göre suç, aslında siz onayı olmadan bir başkasının numarasını bu uygulamanın almasına vesile oluyorsunuz.
+1

Hiç bu tür uygulamaları kullanmam.
Giderim numarayı Google'a yazar yorumları okurum.

akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,273
63
Beni de haftada 4-5kez arıyorlar,kampanyalı internet,kombi,klima bakımı,digitürk,cehck-up v.s.Bazıları bir daha aranmak istemiyorsanız 2 yi tuşla,3 ü tuşla falan diyor,tuşluyorum ama yine arıyorlar.Kimisi sanal,kimisi canlı kişi.İnsanı bıktırıyorlar.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Beni de haftada 4-5kez arıyorlar,kampanyalı internet,kombi,klima bakımı,digitürk,cehck-up v.s.Bazıları bir daha aranmak istemiyorsanız 2 yi tuşla,3 ü tuşla falan diyor,tuşluyorum ama yine arıyorlar.Kimisi sanal,kimisi canlı kişi.İnsanı bıktırıyorlar.
Bir tek orasını çözemedim, ısrarla hatta kalmanızı istiyorlar.

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,842
Numaralı olanları engelliyorum sadece isim geliyor engelliyemiyorum.
Önceki telefonumda simge engelleme ile sadece isim olanları da engelliyordum.
B001 B040 B010 vs bunları engellemek te çözüm değil bu B001 gibi numaralar sık kullandığınız bir firmaya , bankaya vs ait ise onlarda engelleniyor.

M Çevrimdışı

m.menguc

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Ne derseniz deyin, suça ortak oluyorsunuz bunların amacı zaten telefon numarası ele geçirmek, ben çok rahatsız olurdum numaramın kayıtlı olduğu bir arkadaşımda bu programı görsem.
Valla hocam haklısınız ama şuan durum bunu gerektiriyor. Bu program olmazsa günde kaç defa spam telefon geliyor. Kim spam, kim satıcı, kim gerekli diye ayırt edip zaman harcayana kadar... Ayrıca bu açıdan bakıyorsanız şunu da düşünüp yapmamalısınız. Numaranızı paylaştığınız her firmanın bu bilgiyi satma ihtimali var. Bankalar, mağazalar, sigorta şirketleri, alışveriş siteleri... Adam bilgiyi kasıtlı olarak satmasa bile güvenlik açıklarından dolayı sizin bilgileriniz, yaptığınız alışverişler vs. tanımadığınız kişilerin ellerine geçebilir. Bunların hiçbirini kullanmamanız gerekiyor.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Valla hocam haklısınız ama şuan durum bunu gerektiriyor. Bu program olmazsa günde kaç defa spam telefon geliyor. Kim spam, kim satıcı, kim gerekli diye ayırt edip zaman harcayana kadar... Ayrıca bu açıdan bakıyorsanız şunu da düşünüp yapmamalısınız. Numaranızı paylaştığınız her firmanın bu bilgiyi satma ihtimali var. Bankalar, mağazalar, sigorta şirketleri, alışveriş siteleri... Adam bilgiyi kasıtlı olarak satmasa bile güvenlik açıklarından dolayı sizin bilgileriniz, yaptığınız alışverişler vs. tanımadığınız kişilerin ellerine geçebilir. Bunların hiçbirini kullanmamanız gerekiyor.
Mecburen verdiğim yerler dışında paylaşmıyorum numaramı, bana ayda bir iki kere geliyor böyle çağrı, siz günde birkaç kez diyorsunuz sebebi bu program diyeceğim ama hadi neyse öyle inanmışsanız saygı duyuyorum.

Geri
Üst Alt