Akigo35
Süper Üye
- 20 Tem 2020
- 1,124
- 44
Okulda eğitim ile olacak iş değil bu, öyle olsa Hollanda'da doğup büyüyen Türkler az biraz gelişirlerdi(hepsi için demiyorum) okul kadar hatta daha da önemli olan ailenin bakış açısı, nasıl yetiştirdigi. Bir defa 10 yaşına kadar genel ahlak, kişisel gelişim, planlı yaşama, doğa, hayvanlar vb seyker hakkında eğitim olmalı. 18 yaşına kadar dinler ile ilgili birseye gerek yok. Din yetişkin bir insanın isterse araştırıp, değerlendirip seçeceği birsey. İyi bir insan olmak için bir dine gerek yok , görmediğimiz şeylerden korkarak iyi olunacak birsey degil, vicdan ve ahlak sahibi olan insan doğal olarak kötü olmaktan uzaklaşır. Cinsel eğitim verilmeli, cinsellik uç noktalarda, ayıp birsey gibi gösterilmemeli çocuklara, bastırılan şeyler Türkiye'de örnek olarak verilebilir, çok daha kötü sonuçlara yol açar. Sosyalist bir düzende gelecek kaygısı olmayan ailelerin, sevgi ile büyüttüğü, okulların bir yarış değil ruhsal, zihinsel, fiziksel olarak sağlıklı çocuklar yetiştirdigi. Her şeyin eşit olduğu bir dünya ancak yaşanabilir bir dünya olur. Bu mevzu uzun mevzu kısadan kestim. Yazdıkça uzar.