Sokağa çıkma yasağı geldi

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,473
34
Benim bu virüse dair anladığım şey şu, ne kadar erken önlem alır ve tespit edersen o kadar çok zaman kazanırsın.
Ücretsiz izni göze alabilen varsa çıksın.
Siz üniversitede çalışmıyor muydunuz, zaten öğrenci yok, okula kim geliyor ki akademisyenler dışında?
evet ama gelde agaya anlat bunu kimse birşeyde diyemiyor. Bugün WhatsApp grubundan yazdık.

yarın hoca geldiğinde koridorda kısa bir toplantı istiyoruz.

taleplerimiz süreç boyunca dönüşümlü olarak hizmeti aksatmayacak şekilde personel sayısını %50 azaltmak
kapıların herkese açılmayıp denetimli olarak gelenlerin içeri girmesi
girişlere el dezanfaktanı konulması
servis ve yerinde destek işlerinin önemli olmayanlarının ertelenmesi falan
bu şekilde söyleyebiliriz hocaya dedim ama nafile.

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,828
evet ama gelde agaya anlat bunu kimse birşeyde diyemiyor. Bugün WhatsApp grubundan yazdık.

yarın hoca geldiğinde koridorda kısa bir toplantı istiyoruz.

taleplerimiz süreç boyunca dönüşümlü olarak hizmeti aksatmayacak şekilde personel sayısını %50 azaltmak
kapıların herkese açılmayıp denetimli olarak gelenlerin içeri girmesi
girişlere el dezanfaktanı konulması
servis ve yerinde destek işlerinin önemli olmayanlarının ertelenmesi falan
bu şekilde söyleyebiliriz hocaya dedim ama nafile.

Hocam ortamınızı bilemiyorum ama mesai arkadaşlarınız da sesini çıkarabiliyorsa bence tepkinizi koyun.
Kendisiyle beraber sizi de orada tutması kendisini de daha çok riske atar? Kazanan olmaz ki böyle bir konuda? :alala

akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,340
64
Bizim ülkemizde vatandaşlarımız ya para cezasından,ya da hapis cezasından korkar,(yeterli eğitim olmadığından)bunları uygulamadığımız sürece sokağa çıkma konusunda çoğu kimseyi engelleyemeyiz.Bizim burada sabahtan beri polisler anons yapıyor 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlar sokağa çıkmasın diye.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Başlık konusunu rating şeklinde yorumlamayın lütfen dostlar, biliyorsunuz öyle kaygılarımız olmadığını.
Sevgili Umutun belirttiği üzere hem dikkat çekebilmek hem de bir öngörü olarak bilerek yazdım o şekilde.

Buna paralel, uygulanacak sokağa çıkma yasakları zaten darbe dönemleri ve sıkıyönetim uygulamaları koşulu ile olmaz.

Bu yasaklamadaki temel amaç, SALGIN VAR KİMSEYE BULAŞMASIN diye evine gönderilen vatandaşın, ''Aaa hava çok güzel haydi mangala gidelim'' demesini önlemek amacıyla uygulanan yasaklamadır.

Değişik bir milletiz vesselam, İtalyanlar ile çok ortak yönümüz var ki onlar da öyle. İtalyada bir belediye başkanının nasıl çıldırdığını hepiniz izlemişsinizdir. Adam çığırından çıktı artık ve bas bas bağırıyor ''Kardeşim saçını yaptırmanın, benzin almanın, sahilde koşu yapmanın zaman mı?'' diye.

Tamam farkındayız evde oturmak zor, ekonomik koşullar zorlu. Hele benim gibi devlet dahil bir sürü borcu olan bir insanın evde oturarak zaman geçirebilme lüksü yok ancak en azından burada BENCİL bir yaklaşımdan kaçınmalıyız. Burada evde oturarak ben sadece kendimi değil, aslında TOPLUMU korumaya yönelik bir hareket sergilediğimin bilincinde olmalıyım, olduğumu düşünüyorum.

Evet bir noktadan sonra evde oturmak sıkıcı ancak hepimiz biliyoruz ki istersek oyalanabilecek iş bulmak oldukça kolay.

Eskilerle kıyaslasanıza dostlar?

80 leri yaşayanlar var ise aramızda, gerçek sokağa çıkma yasağı nedir asıl onlar iyi bilirdi.

80 lerde sokağa çıkma yasağında evde neler yapılırdı bir de onu düşünün.

Bu gün her evde internet, bilgisayar, akıllı telefon, 500 kanallı televizyon, netflix, oyun konsolları vs vs birçok unsur var.

Nankörlük etmeyelim lütfen.

Şimdi bunları yazarken aklıma geldi. Madem canlar sıkılıyor, kendi kendimize ufak bir sohbet programı yapalım mı bu akşam?

Sota Sota
Umut Barış Umut Barış
meebbe meebbe
F fikoloji
TEKNOwest TEKNOWEST
BlackB BlackB
BlackSea BlackSea
teraspy teraspy

Canlı yayında sohbet ederiz, Teknoloji, gündem, sağlık vs geyik olsun biraz, ne dersiniz?

Gerçi benim tripod falan nerede bilmiyorum ama genel anlamda ok diyenler olursa buluruz hallederiz birşeyler :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Bizim ülkemizde vatandaşlarımız ya para cezasından,ya da hapis cezasından korkar,(yeterli eğitim olmadığından)bunları uygulamadığımız sürece sokağa çıkma konusunda çoğu kimseyi engelleyemeyiz.Bizim burada sabahtan beri polisler anons yapıyor 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlar sokağa çıkmasın diye.

Aslında ne üzücü değil mi insanın kendi memleketi için bu şekilde yazması veya görüş bildirmesi.
Ben de aynı derecede üzülüyorum ama gerçekler bunlar. Cami kapısı tekmeleyeninden, Polisin yüzüne tükürenine kadar ne yazık ki çok fazla sayıda kötü örneğimiz var.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Adem hocam heryerden size ulaşmaya çalışıyorum? hocam veatel 55u9500 55ud9500 ve bunlardan 1000 tl fazla samsung 55ru7105 ten birini alacağım. 1000 tl farka değer mi? Vesteller 3 yıl garanti. Benim samsung tv bozuldu acil yardım üstad
Bu gün pazar, daha bir saat önce uyandım, gece 3 e kadar La Casa De Papel izledim normaldir geç uyanmam. Şimdi sizden ricam, bu mesajınızı bu konudan siliyorum, bir konu açn kendinize veya ben diğer mesajlarınızdan sizi bulup oradan cevaplayayım.

Forumumuzda bu konuda hassasız. Her konuyu, kendi konu başlığında cevaplamak isteriz :ok

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
Bizde bazi belediyeler yas grubuna bagli kalmaksizin kamuya acik yerlerde iki kisiden fazla insanin yanyana gelmesini bile yasakladilar istisna/uyari yapmadan uygulaniyor,ciddi anlamda para cezasi var.
Bugün sokaga cikma yasagi hakkinda almanya genelinde olsun mu olmasin mi karari verilecek.Isyeri bize polise göstermemiz icin izin belgesi dagittigina göre yasak uygulamaya gecirilecek gibi görünüyor.Hizli bir sekilde alinmasi gereken kararlari aliyor ve uygulatiyorlar.Halk da yeterince özen gösteriyor zaten,bugün hava günesli olmasina ragmen caddeler bombos.

Geri
Üst Alt