Başlık konusunu rating şeklinde yorumlamayın lütfen dostlar, biliyorsunuz öyle kaygılarımız olmadığını.
Sevgili Umutun belirttiği üzere hem dikkat çekebilmek hem de bir öngörü olarak bilerek yazdım o şekilde.
Buna paralel, uygulanacak sokağa çıkma yasakları zaten darbe dönemleri ve sıkıyönetim uygulamaları koşulu ile olmaz.
Bu yasaklamadaki temel amaç, SALGIN VAR KİMSEYE BULAŞMASIN diye evine gönderilen vatandaşın, ''Aaa hava çok güzel haydi mangala gidelim'' demesini önlemek amacıyla uygulanan yasaklamadır.
Değişik bir milletiz vesselam, İtalyanlar ile çok ortak yönümüz var ki onlar da öyle. İtalyada bir belediye başkanının nasıl çıldırdığını hepiniz izlemişsinizdir. Adam çığırından çıktı artık ve bas bas bağırıyor ''Kardeşim saçını yaptırmanın, benzin almanın, sahilde koşu yapmanın zaman mı?'' diye.
Tamam farkındayız evde oturmak zor, ekonomik koşullar zorlu. Hele benim gibi devlet dahil bir sürü borcu olan bir insanın evde oturarak zaman geçirebilme lüksü yok ancak en azından burada BENCİL bir yaklaşımdan kaçınmalıyız. Burada evde oturarak ben sadece kendimi değil, aslında TOPLUMU korumaya yönelik bir hareket sergilediğimin bilincinde olmalıyım, olduğumu düşünüyorum.
Evet bir noktadan sonra evde oturmak sıkıcı ancak hepimiz biliyoruz ki istersek oyalanabilecek iş bulmak oldukça kolay.
Eskilerle kıyaslasanıza dostlar?
80 leri yaşayanlar var ise aramızda, gerçek sokağa çıkma yasağı nedir asıl onlar iyi bilirdi.
80 lerde sokağa çıkma yasağında evde neler yapılırdı bir de onu düşünün.
Bu gün her evde internet, bilgisayar, akıllı telefon, 500 kanallı televizyon, netflix, oyun konsolları vs vs birçok unsur var.
Nankörlük etmeyelim lütfen.
Şimdi bunları yazarken aklıma geldi. Madem canlar sıkılıyor, kendi kendimize ufak bir sohbet programı yapalım mı bu akşam?
Sota
Umut Barış
meebbe
F
fikoloji
TEKNOWEST
BlackB
BlackSea
teraspy
Canlı yayında sohbet ederiz, Teknoloji, gündem, sağlık vs geyik olsun biraz, ne dersiniz?
Gerçi benim tripod falan nerede bilmiyorum ama genel anlamda ok diyenler olursa buluruz hallederiz birşeyler