Sokağa çıkma yasağı geldi

R Çevrimdışı

Ramazankagann

Yeni Üye
3 Şub 2020
27
42
Bu gün pazar, daha bir saat önce uyandım, gece 3 e kadar La Casa De Papel izledim normaldir geç uyanmam. Şimdi sizden ricam, bu mesajınızı bu konudan siliyorum, bir konu açn kendinize veya ben diğer mesajlarınızdan sizi bulup oradan cevaplayayım.

Forumumuzda bu konuda hassasız. Her konuyu, kendi konu başlığında cevaplamak isteriz :ok
Konu açamadım malesef buradan yazdım hocam. Haklisiniz hassas durumdayız. Diğer msjlarimdan bulabilirisiniz hocam

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,939
33
Başlık konusunu rating şeklinde yorumlamayın lütfen dostlar, biliyorsunuz öyle kaygılarımız olmadığını.
Sevgili Umutun belirttiği üzere hem dikkat çekebilmek hem de bir öngörü olarak bilerek yazdım o şekilde.

Buna paralel, uygulanacak sokağa çıkma yasakları zaten darbe dönemleri ve sıkıyönetim uygulamaları koşulu ile olmaz.

Bu yasaklamadaki temel amaç, SALGIN VAR KİMSEYE BULAŞMASIN diye evine gönderilen vatandaşın, ''Aaa hava çok güzel haydi mangala gidelim'' demesini önlemek amacıyla uygulanan yasaklamadır.

Değişik bir milletiz vesselam, İtalyanlar ile çok ortak yönümüz var ki onlar da öyle. İtalyada bir belediye başkanının nasıl çıldırdığını hepiniz izlemişsinizdir. Adam çığırından çıktı artık ve bas bas bağırıyor ''Kardeşim saçını yaptırmanın, benzin almanın, sahilde koşu yapmanın zaman mı?'' diye.

Tamam farkındayız evde oturmak zor, ekonomik koşullar zorlu. Hele benim gibi devlet dahil bir sürü borcu olan bir insanın evde oturarak zaman geçirebilme lüksü yok ancak en azından burada BENCİL bir yaklaşımdan kaçınmalıyız. Burada evde oturarak ben sadece kendimi değil, aslında TOPLUMU korumaya yönelik bir hareket sergilediğimin bilincinde olmalıyım, olduğumu düşünüyorum.

Evet bir noktadan sonra evde oturmak sıkıcı ancak hepimiz biliyoruz ki istersek oyalanabilecek iş bulmak oldukça kolay.

Eskilerle kıyaslasanıza dostlar?

80 leri yaşayanlar var ise aramızda, gerçek sokağa çıkma yasağı nedir asıl onlar iyi bilirdi.

80 lerde sokağa çıkma yasağında evde neler yapılırdı bir de onu düşünün.

Bu gün her evde internet, bilgisayar, akıllı telefon, 500 kanallı televizyon, netflix, oyun konsolları vs vs birçok unsur var.

Nankörlük etmeyelim lütfen.

Şimdi bunları yazarken aklıma geldi. Madem canlar sıkılıyor, kendi kendimize ufak bir sohbet programı yapalım mı bu akşam?

Sota Sota
Umut Barış Umut Barış
meebbe meebbe
F fikoloji
TEKNOwest TEKNOWEST
BlackB BlackB
BlackSea BlackSea
teraspy teraspy

Canlı yayında sohbet ederiz, Teknoloji, gündem, sağlık vs geyik olsun biraz, ne dersiniz?

Gerçi benim tripod falan nerede bilmiyorum ama genel anlamda ok diyenler olursa buluruz hallederiz birşeyler :ok
Bencd mantıklı canlı yayın sohbeti yapalım

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Bencd mantıklı canlı yayın sohbeti yapalım
Genel olarak sohbete dahil olmak isteyen forumdaşlar yoğun olursa Ahmet ile konuyu organize eder, forum sayfasında bir youtube canlı yayını başlatır biraz geyik yaparız.

Tek internet ile sorun oluyordu eskiden, Neyse ki hem Ahmetin desteği ile genel interneti çözdük, hem de ofiste sevgili İlterişin ayarladığı süperbox'ı eve getiriyorum bazen (Şimdi de burada) o nedenle upload ile ilgili de sorun olmaz çok şükür. Yayını yaptığım kamerayı superbox internete bağlar, takip ettiğim laptopu normal internete bağlarım. belki minik bir senkron sorunu olabilir ama neyse ki bizbize oluruz ufak tefek kusurlar görmezden gelinebilir :kiskis

J Çevrimdışı

jomily

Aktif Üye
1 Eki 2018
177
36
Eleştirdiğiniz konularda eksikler kesinlikle var. Fakat kötüden örnek olmaz. Şimdi gündemimiz virüs. Mesela İtalya'da son 24 saatte 793 kişi ölmüş. Şunu deseniz anlarım: Virüsü yaşlılara dışarıdan gençler ya da çocuklar da getirebilir. İnsanlar işini kaybetme korkusuyla çalışmak zorunda bırakılmamalı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ek olarak şunu söylemeliyim: İtalya çok geç tedbir almaya başladı ki hala halktan uyarılara kulak asmayanlar var. İngiltere başta hiç tedbir almadı bağışıklık kazanma gibi bir yöntem denedi ölümleri görünce vazgeçti şimdi mücadele etmeye çalışıyor. Mesela İngiltere'de ilk vaka görüşdükten sonra dev müzik konserleri etkinlikler vs. gırla devam etti. İspanya ki ölümler oran olarak dehşet düzeyde. İçlerinde Almanya etkin mücadelede öne çıkıyor onun dışında Avrupa çuvallamış durumda. Hani bu Avrupa dinde reform, rönesans, aydınlanma çağı vb. dönemleri yaşamıştı. Kendi mücadelemizi övmek için söylemiyorum. Bunu şunun için söylüyorum: insanımızı eleştirirken şu dönemde yaptıkları yanlışları ezber kalıplarla açıklamayalım.
ben virüse karşı önlem alınmasın demiyorum.aynı hassasiyete yukarıda bahsetiğım konulara da gösterilmesini istiyorum.mesela trafik kazalarına karşın yeterince önlem alınıyor mu.,cezalar yeterli mi DEĞİL.aynı şekilde depremlerde de binlerce vatandaşımız hayatını kaybediyor,sakat kalıyor.buna yeterince önlem alınıyormu,denetimler yeterli mi.tabiki DEĞİL.yine elazığda deprem olmuş ama konuşulmuyor
aralık 2019 da ortaya çıkan bu hastalığa karşın zamanında önlem alsaydık bu durumlara düşmeyebilirdik.yurtdışından gelen sineği bile ülkeye sokmayacaklardı
şimdi sağlıklı kişleri evlere tıkayarak daha beter hastalık hastası yaparak ,daha beter insanı bunalıma sokarak yapmaya çalışılıyor.bence bu doğru değil

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,827
aralık 2019 da ortaya çıkan bu hastalığa karşın zamanında önlem alsaydık bu durumlara düşmeyebilirdik.yurtdışından gelen sineği bile ülkeye sokmayacaklardı
şimdi sağlıklı kişleri evlere tıkayarak daha beter hastalık hastası yaparak ,daha beter insanı bunalıma sokarak yapmaya çalışılıyor.bence bu doğru değil

Onu kimse yapmadı benim bildiğim hocam dünyada.
Yani Amerika'dan tut Almanya'ya herkes vatandaşını uçakla çekti ülkesine.
Bizim bu işte bence firemiz umreden gelenlere en başından beri test yapmamak olmuş olabilir.
Bir de test kitlerinin satılmış olması bu işi zora sokabilir.

Yanlış bilgilendirmeyeyim ama sanırım umreden gelenlerde kontrol etme uygulaması sonradan başlamış. Emin değilim.
İnternette okuduğumdan öyle anladım.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Bizim bu işte bence firemiz umreden gelenlere en başından beri test yapmamak olmuş olabilir.

Yanlış bilgilendirmeyeyim ama sanırım umreden gelenlerde kontrol etme uygulaması sonradan başlamış. Emin değilim.

kabul edelim ki sosyal mecraya düşmeyen binlerce kontrolsüzlük örneği var.

Mesela yaşadığım yerden örnek versem ''yahu Seydikemere nereden gelecek virüs'' diye düşünebilirsin zira burası komple Yörük, Kimse yerinden kıprıdamaz kolay kolay ama Umreden gelenlerden birisi Hooooop atlamış evine gelmiş.

Nasıl gelmiş bu vatandaş peki ?

Kıbrısta Öğrenci bir kardeşimiz var yakından tanırım kendisini de, Kıbrıstan gelmesine rağmen sağ olsun fıldır fıldır gezdiği gerekçesi ile Jandarmaya şikayet edildiği bilgisi ulaştı bana mesela.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,473
34
Hocam ortamınızı bilemiyorum ama mesai arkadaşlarınız da sesini çıkarabiliyorsa bence tepkinizi koyun.
Kendisiyle beraber sizi de orada tutması kendisini de daha çok riske atar? Kazanan olmaz ki böyle bir konuda? :alala
amacımız o hocam.Sabahta derdi olan yazsın hocaya dedi.Bende derdi değil abi bu herkesin ortak derdi ve sorumluluğu dedim.Neticede herkesin sevdikleri ,eşi ,babası,kardeşi,evladı var yani.Bulaşma riskisi %50 aza indirmek bile büyük başarı bence.Misal odada 4 kişiyiz 2 kişi 1 hafta evde kalsa bulaşma riski %50 düşer.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,473
34
Başlık konusunu rating şeklinde yorumlamayın lütfen dostlar, biliyorsunuz öyle kaygılarımız olmadığını.
Sevgili Umutun belirttiği üzere hem dikkat çekebilmek hem de bir öngörü olarak bilerek yazdım o şekilde.

Buna paralel, uygulanacak sokağa çıkma yasakları zaten darbe dönemleri ve sıkıyönetim uygulamaları koşulu ile olmaz.

Bu yasaklamadaki temel amaç, SALGIN VAR KİMSEYE BULAŞMASIN diye evine gönderilen vatandaşın, ''Aaa hava çok güzel haydi mangala gidelim'' demesini önlemek amacıyla uygulanan yasaklamadır.

Değişik bir milletiz vesselam, İtalyanlar ile çok ortak yönümüz var ki onlar da öyle. İtalyada bir belediye başkanının nasıl çıldırdığını hepiniz izlemişsinizdir. Adam çığırından çıktı artık ve bas bas bağırıyor ''Kardeşim saçını yaptırmanın, benzin almanın, sahilde koşu yapmanın zaman mı?'' diye.

Tamam farkındayız evde oturmak zor, ekonomik koşullar zorlu. Hele benim gibi devlet dahil bir sürü borcu olan bir insanın evde oturarak zaman geçirebilme lüksü yok ancak en azından burada BENCİL bir yaklaşımdan kaçınmalıyız. Burada evde oturarak ben sadece kendimi değil, aslında TOPLUMU korumaya yönelik bir hareket sergilediğimin bilincinde olmalıyım, olduğumu düşünüyorum.

Evet bir noktadan sonra evde oturmak sıkıcı ancak hepimiz biliyoruz ki istersek oyalanabilecek iş bulmak oldukça kolay.

Eskilerle kıyaslasanıza dostlar?

80 leri yaşayanlar var ise aramızda, gerçek sokağa çıkma yasağı nedir asıl onlar iyi bilirdi.

80 lerde sokağa çıkma yasağında evde neler yapılırdı bir de onu düşünün.

Bu gün her evde internet, bilgisayar, akıllı telefon, 500 kanallı televizyon, netflix, oyun konsolları vs vs birçok unsur var.

Nankörlük etmeyelim lütfen.

Şimdi bunları yazarken aklıma geldi. Madem canlar sıkılıyor, kendi kendimize ufak bir sohbet programı yapalım mı bu akşam?

Sota Sota
Umut Barış Umut Barış
meebbe meebbe
F fikoloji
TEKNOwest TEKNOWEST
BlackB BlackB
BlackSea BlackSea
teraspy teraspy

Canlı yayında sohbet ederiz, Teknoloji, gündem, sağlık vs geyik olsun biraz, ne dersiniz?

Gerçi benim tripod falan nerede bilmiyorum ama genel anlamda ok diyenler olursa buluruz hallederiz birşeyler :ok

ağzına sağlık hocam ben varım.?

J Çevrimdışı

jomily

Aktif Üye
1 Eki 2018
177
36

tam bilmeden konuşmak değil.sonra vebali büyük olur
dün bende evde kendi kendime umreye gidenlere kızıyordum.farz değil ,ne işiniz var gibilerinden diyordum
evden dışarı çıkmak üzereydim.ayağımı plastik taburenin üzerine koyup çorabımı giyecektim ki tabure kırılıp ayağım içinde kaldı.taburede az biraz çatlaktıkta vardı.Allah cezamı verdi sanki.ama çok şükür ayağım birkaç yerden sadece çizildi birazda kanama oldu
yani bu yüzden kesin birşeyden emin olmadan konuşarak günaha girmemek gerek

metinmert Çevrimdışı

metinmert

Aktif Üye
13 Mar 2019
243

Malesef bu umre konusu da çarpıtılıyor. İlk vakadan
Virüs ortaya çıktıktan sonra 375 bin kişi yurt dışından giriş yapmış. Umreci kaç kişi 25 bin. Umreciler için sosyal medya baskısı sebebiyle geç de olsa karantina gibi uygulamalar yapıldı. Peki diğer ülkelerden gelenler için aynı şey yapıldı mı hayır. CNN Türk muhabiri mesela Avrupa'dan dönüp on dört gün kuralına uymadan TV'ye çıkmış. Şeyma Subaşı aynı şekilde üstelik yanında İtalyan sevgilisini getirmiş. Gündeme gelen bir kaç kişi müdahale edildi. Peki geri kalan 350 bin kişi neden bu kadar gündem olmuyor da varsa yoksa umreciler gündemde? İyi niyetli yaklaşımım çünkü umreden gelenler farkediliyor. Diğerleri fink atıyor ama kim bilecek.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,827
Malesef bu umre konusu da çarpıtılıyor. İlk vakadan
Virüs ortaya çıktıktan sonra 375 bin kişi yurt dışından giriş yapmış. Umreci kaç kişi 25 bin. Umreciler için sosyal medya baskısı sebebiyle geç de olsa karantina gibi uygulamalar yapıldı. Peki diğer ülkelerden gelenler için aynı şey yapıldı mı hayır. CNN Türk muhabiri mesela Avrupa'dan dönüp on dört gün kuralına uymadan TV'ye çıkmış. Şeyma Subaşı aynı şekilde üstelik yanında İtalyan sevgilisini getirmiş. Gündeme gelen bir kaç kişi müdahale edildi. Peki geri kalan 350 bin kişi neden bu kadar gündem olmuyor da varsa yoksa umreciler gündemde? İyi niyetli yaklaşımım çünkü umreden gelenler farkediliyor. Diğerleri fink atıyor ama kim bilecek.

Ben de art niyetli yaklaşmanın derdinde değilim elbette ama soruyu tersten soralım, 350 bin kişinin kaçı uymamış olabilir?
Bence o kısımda da küçük bir azınlıktır kurala uymayan. :hmm
Umreden gelenlere tepki gösterme yanlış yönlendirilmeden kaynaklı evet ama tedbir alınması fena mı oldu? :alala

metinmert Çevrimdışı

metinmert

Aktif Üye
13 Mar 2019
243
Ben de art niyetli yaklaşmanın derdinde değilim elbette ama soruyu tersten soralım, 350 bin kişinin kaçı uymamış olabilir?
Bence o kısımda da küçük bir azınlıktır kurala uymayan. :hmm
Umreden gelenlere tepki gösterme yanlış yönlendirilmeden kaynaklı evet ama tedbir alınması fena mı oldu? :alala
Öyle bir şey demedim. Tabi ki yerinde oldu. Hatta umreciler içinde bazı yobazlar çirkin tepki gösterdiler. Sözüm size değil ama belli bir kesim kasıtlı olarak umrecileri gümdemde tutuyor ve virüsün yayılmasının tek sebebi gibi göstermeye çalışıyor. Halbuki Avrupa kırılıp gidiyor ve bu ülkelerden binlerce insan girdi yurdumuza.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Öyle bir şey demedim. Tabi ki yerinde oldu. Hatta umreciler içinde bazı yobazlar çirkin tepki gösterdiler. Sözüm size değil ama belli bir kesim kasıtlı olarak umrecileri gümdemde tutuyor ve virüsün yayılmasının tek sebebi gibi göstermeye çalışıyor. Halbuki Avrupa kırılıp gidiyor ve bu ülkelerden binlerce insan girdi yurdumuza.

Aslında umreciler özelinde değil, yanlış olan her şeyi gündemde tutuyorum kendi şahsım adına bunu yazabilirim en azından.
Depremzede ziyaretinden çıkıp kayak tatiline gideni de
Sağlık için kapatılmış caminin kapısını tekmeleyeni de
Polisin yüzüne ''sen de hasta ol o zaman'' diye tüküreni de
Burası peygamberler şehri, burada Virüs olmaz diyeni de
Ortalık Virüsten kırılıyorken kadın kolları toplantısını iptal etmeyeni de

Yani yanlış olan ne var ise buna çekinmeden YANLIŞ diyebilmeli ve çekinmemeliyiz bence.

Sağlık işinin politik görüşü olmaz bence dostlar, gidenlerin hepsi bizim canlarımız. Şu an acı çeken, ağrı sızı çekenlerin tamamı da bizim canlarımız.

Bilinçlenmek adına ne gerekiyorsa onu yapalım, birbirimize destek olalım :ok

Geri
Üst Alt