Sokağa çıkma yasağı geldi

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,473
34
Çalışanlar ücretli izine çıkarılmadığı müddetçe bu iş ciddi anlamda önlenemez bence.
Aynen hocam.Daire başkanı kendi izin alamadığı için bizede izin vermiyor.İdari izini geçtim diyoruz yıllık izinden alalım yok hayır diyor.%50 azaltalım kendi aramızda diyoruz herker burada olacak diyor.Üniversitede insan kalmadı ,zaten belirli oranda engelli personel vardı gitti,bir kısmı da kılıfına uydurup engeli olanlar var onlarda gitti .Bir bizim daire kaldı tam kadro.2 engelli abi izin aldı.

Şimdilik kendi aramızda yabancılara yaklaşmama, temas kurmama, dışarıdan geldiğimiz gibi el yüz ağız yıkama, gibi tedbirler aldık.Geçen aga tutturdu edebiyat fakültesi bilgisayar laboratuarında kapasite tespiti işi vardı dedim arkadaşlara eldiven takıyoruz 10 dk da tutanağı tutup çıkıyoruz.

Lafın özü bu iş böyle oldumu olmaz.Bizim millete yaptırım gerekiyor.Gerekirse para veya hapis cezası uygulanacak.Şuan bile biz evde duramayız yakalanırsak polis bizi eve getirir mantığı var yaşlılarda . Dün edirne de berberlerin kapanacağını duyunca berbere gideyim dedim şehrin ta öteki eski mahalle me gidiyorum yolda gençlerden çok yaşlı insanlar vardı.

Madem 14 günde bu olay çözülür çıkart yasağı, kamu özel işleri engelle.Muhtarlıklar aracılığı ile evden çıkamayan kişilere erzak ekmek sağla.Genç nüfusa da yaşa göre saat aralığı ver sokağa çıkma için. Marketler önüne de belirli saatler polis kontrol ü kur.Bu olay biter...

oXyGeN Çevrimdışı

oXyGeN

Aktif Üye
25 May 2018
364
Aynen hocam.Daire başkanı kendi izin alamadığı için bizede izin vermiyor.İdari izini geçtim diyoruz yıllık izinden alalım yok hayır diyor.%50 azaltalım kendi aramızda diyoruz herker burada olacak diyor.Üniversitede insan kalmadı ,zaten belirli oranda engelli personel vardı gitti,bir kısmı da kılıfına uydurup engeli olanlar var onlarda gitti .Bir bizim daire kaldı tam kadro.2 engelli abi izin aldı.

Şimdilik kendi aramızda yabancılara yaklaşmama, temas kurmama, dışarıdan geldiğimiz gibi el yüz ağız yıkama, gibi tedbirler aldık.Geçen aga tutturdu edebiyat fakültesi bilgisayar laboratuarında kapasite tespiti işi vardı dedim arkadaşlara eldiven takıyoruz 10 dk da tutanağı tutup çıkıyoruz.

Lafın özü bu iş böyle oldumu olmaz.Bizim millete yaptırım gerekiyor.Gerekirse para veya hapis cezası uygulanacak.Şuan bile biz evde duramayız yakalanırsak polis bizi eve getirir mantığı var yaşlılarda . Dün edirne de berberlerin kapanacağını duyunca berbere gideyim dedim şehrin ta öteki eski mahalle me gidiyorum yolda gençlerden çok yaşlı insanlar vardı.

Madem 14 günde bu olay çözülür çıkart yasağı, kamu özel işleri engelle.Muhtarlıklar aracılığı ile evden çıkamayan kişilere erzak ekmek sağla.Genç nüfusa da yaşa göre saat aralığı ver sokağa çıkma için. Marketler önüne de belirli saatler polis kontrol ü kur.Bu olay biter...
Bizim kurumda da haklı nedenler ve yolunu bulanlar sayesinde bayağı personel yok. Onlardan kalan ekstra işlere yetişmeye çalışıyoruz

Son düzenleme:
Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,827

Benim bu virüse dair anladığım şey şu, ne kadar erken önlem alır ve tespit edersen o kadar çok zaman kazanırsın.
Ücretsiz izni göze alabilen varsa çıksın.
Siz üniversitede çalışmıyor muydunuz, zaten öğrenci yok, okula kim geliyor ki akademisyenler dışında?

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,827
Aynen.. Bizim kurumda da haklı nedenler ve yolunu bulanlar sayesinde 3/2 personel yok. Onlardan kalan ekstra işlere yetişmeye çalışmaya mı yanarsın yoksa böyle bir ortamda! dış gorev sıklığının arttırılmasına mı yanarsın anlayamadığımız durumlar.

Devletin önemli ölçüde ücretli izin uygulamasına geçmesi şart bence.
Özel sektör ve kamu kurumlarında ihtiyaç dışındaki çalışanlar izne gönderilmeli.

I Çevrimdışı

ibrahimykr

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Hocam başlığı 65 üstü yapsanız ben de heyecanlandım. Halbuki sokağa çıkma yasağı 65 yaş ve üzerine gelmiş

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
1584789067900-haha.jpg

Biraz komik olsun dedim,

Yav arkadaş hiç birşey senin sağlığından önemli değil otur evinde işte ?

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,939
33
Devletin önemli ölçüde ücretli izin uygulamasına geçmesi şart bence.
Özel sektör ve kamu kurumlarında ihtiyaç dışındaki çalışanlar izne gönderilmeli.

Bizim firma bu işler ilk çıktığında Mart sonuna kadar idari izine çıkardı bizi. İki haftadır evde yatiyorum bazı ilaç firmaları direkt Nisan sonuna kadar izine çıkarıp fazladan yemek parası yatırmışlar alışveriş yapsinlar diye. Özellikle yabancı firmalar izin süresini uzun tutmuş. Bu işler biraz daha uzucak kötüye gitcek görünüşe göre. Keşke kamu ve diğer özel sektörlerde bu şekilde duyarlı olsa. En basiti dün berberler kuaförler kepenk kapattı peki bu adamlar ne yiyip ne iccek. Faturalarını nasıl odicek bunlar düşünülmüyor. İşin çığrından çıkmasına tam 1 ay var haberiniz olsun.

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,827
Bizim firma bu işler ilk çıktığında Mart sonuna kadar idari izine çıkardı bizi. İki haftadır evde yatiyorum bazı ilaç firmaları direkt Nisan sonuna kadar izine çıkarıp fazladan yemek parası yatırmışlar alışveriş yapsinlar diye. Özellikle yabancı firmalar izin süresini uzun tutmuş. Bu işler biraz daha uzucak kötüye gitcek görünüşe göre. Keşke kamu ve diğer özel sektörlerde bu şekilde duyarlı olsa. En basiti dün berberler kuaförler kepenk kapattı peki bu adamlar ne yiyip ne iccek. Faturalarını nasıl odicek bunlar düşünülmüyor. İşin çığrından çıkmasına tam 1 ay var haberiniz olsun.

Doğalgazda dışa bağımlıyız ama elektriği en azından kendi santrallerimizde üretiyoruz diye biliyorum.
Su desek öyle.

Elektrik ve su konusunda yardımcı olunabilir.
Kira konusunda da bir süreliğine kira almayın denilebilir. (3-5 evi olanlara özellikle, amacım hedef göstermek değil.)
Ne kadar çok zaman kaybedersek o kadar çok uzar gibi hissediyorum.

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,827
Korktum ben de stok falan yapmamıştım nasıl olur diye düşündüm sonra bakınca 65 olduğunu gördüm.

Çıkma yasağı zaten temelli olmaz, temel ihtiyaçlar için mutlaka düzenleme yapılır.
Ki bu işin en kolayı yemeksepeti misali market alışverişinde de uzaktan sipariş vermek.
Endişelenmeyin yani, ama makarna ve meyve almanızı tavsiye ederim.
Dışarı ile ne kadar az temas o kadar çok güven demek.

I Çevrimdışı

ibrahimykr

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Çıkma yasağı zaten temelli olmaz, temel ihtiyaçlar için mutlaka düzenleme yapılır.
Ki bu işin en kolayı yemeksepeti misali market alışverişinde de uzaktan sipariş vermek.
Endişelenmeyin yani, ama makarna ve meyve almanızı tavsiye ederim.
Dışarı ile ne kadar az temas o kadar çok güven demek.
İşim gereği zaten evdeyim, ama mecburen bakkala gidiyorum. Yemeksepeti ve diğer yerlerden yemek sipariş etmeyi sevmiyorum hijyen yüzünden yapılışını görmediğim yemeği yemeyi tercih etmiyorum zaten günlük ev yemeği yiyorum. Makarna stoklamak yerine baklagilleri tercih edeceğimizi düşünüyorum.

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,827
İşim gereği zaten evdeyim, ama mecburen bakkala gidiyorum. Yemeksepeti ve diğer yerlerden yemek sipariş etmeyi sevmiyorum hijyen yüzünden yapılışını görmediğim yemeği yemeyi tercih etmiyorum zaten günlük ev yemeği yiyorum. Makarna stoklamak yerine baklagilleri tercih edeceğimizi düşünüyorum.

Yemeksepeti gibi dedim hocam, uzaktan market siparişi.
Yemek söyleyin demedim. ?

Geri
Üst Alt