Sinovac vs Biontech - Hangi aşı ? Anket İçerir

Sinovac mı ? Biontech mi ? Hangi Aşıyı Olurdunuz ?

• Sinovac ( Çin ) inaktif aşı

• Biontech ( Almanya - Abd ) mnra aşı

• Diğer aşılardan

• Hiçbir aşıyı yaptırmam

• Aşı olsun da ne olursa olsun

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
prof diyor ki, allerjik bünyeniz varsa çin aşısı, kronik rahatsızlığı olanlar biontech olmalı.

"
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, alerjik bünyelerde daha az yan etki yapan inaktif aşı Sinovac'ın yaptırılabileceğini söyledi. Balık, obezitesi, böbrek yetmezliği, şeker hastalığı ve kanser tedavisi görenlerin BioNTech aşısını tercih edebileceğini söyledi.

Türkiye'de uygulanan BioNTech ve Sinovac aşılarına dair değerlendirmede bulunan Prof. Dr Balık, iki aşının da ağır hastalığı ve ölümleri engellediğini vurguladı.

AA'nın haberine göre Prof. Dr. Balık, "Klinik gözlemlerimize göre, eğer alerjik bünyeniz varsa mRNA aşısı yerine tercihiniz varsa alerjik bünyelerde daha az yan etki yapan inaktif aşı olan Sinovac aşısını yaptırabilirsiniz. Çünkü, çalışmalarda sadece BioNTech değil diğer mRNA aşılarının daha çok reaksiyon yaptığı gözlendi. Ayrıca, mRNA aşıları, inaktif aşılara göre daha güçlü bağışıklık yanıtı yapıyor, immün sistem üzerine uyarıcı etkisi daha fazla olduğu için" değerlendirmesini yaptı. "

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,013
Sorgulama yaptım aşıda öncelikli grupta görünmediğim için gözlemleme yapmayı düşünüyorum hangisi daha olumlu sonuç veriyorsa tercih ondan yana olacak tabi ki bu arada virüse yakalanmazsam. :)

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,321
Yeni vaka sayısı 40 bini aşmış , lebaleb vaka sayılarımız var artık.

S10401-195649b37bff587ee17ea0.jpg

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Ben onu seçtim ?
Abi her türlü görüşe saygım var samimiyetle yazıyorum bunu, öyle dilimin ucu ile söylemiyorum yani.

Lakin bu konuda biraz değişik düşünüyorum ben zira bahsi geçen korkulan kimyasalları zaten orta - orta/alt sınıf olarak afedersiniz ama yediğimiz her naneden alıyoruz biz. Allah Aşkına A101 B202 C303 gibi mağazalardan 10tl ye aldığımız tavukların adı tavuk, kendisi ne belli mi?

Yediğimiz mısırın ne olduğu, içtiğimiz suyun nereden hangi klordan geçirilip geldiği bile belli değil artık.

Kabul edelim dostlar dünyada bulunan tüm ülkeler kapitale yenik düştüler.

Yani hayatın olağan akışında zaten işin ..ku çıkmış, aşının içinde tırıvırı maddesi olsa ne olur olmasa ne olur artık.

Belli ki olandan daha uzun yaşanmasını sağlayacak ancak bunu yaparken bir şeyleri de alıp götürecek. Körü körüne teslimiyet değil elbette lakin şartlar bu ise ne yapalım?

Neticede sağlık konusunda uzman birisi olarak değil, mantık yürüten birisi olarak diyorum ki; Çiçek aşısının bizden götürdüklerini düşünüp aşı olmayıp ne kazanabilirdim mesela?

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
İzolasyon iyiyse, virüs bulaşı ihtimali zayıfsa, şahsen aşı olmam... Tabi bu benim düşüncem, tavsiye niteliği taşımaz. Sorumluluk kabul edilmez.
Bu şartlara ilave bulaşsa da ilaçlarla hastalığı geçirebilirim diyenler için güzel bir seçenek. Sonuçta geçirenlerde aşılamaya gerek kalmadan aynı antikor oluşuyor.

Bu aşıların tümü normal aşı piyasaya sürülme süreçlerini bir kenara bırakılıp acil denilip üreticilere hiçbir sorumluluk yüklemeyecek şekilde teminatlar verilerek, piyasaya sürülüyorlar ve yanetkilerdeki kayıplardan kalan sağlar bizimdir mantığıyla vatandaşlara vuruluyor.

Hastalığı atlatmış biri olarak yurt dışı seyahat etmeyeceğim için iki kere düşüneceğim. 65 yaş üstünden baya bir oranın aşı olmayı reddettiği ortalıkta dolaşmakta.

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Bakanlığın açıklamasında 14 milyon doz aşı yapıldı deniyor.

Ülkemizde 65 yaş üstü 7 milyon kişi var.

Bu arada tüm sağlık personeli ve önemli bir gurup hastalığı olanlarında öncelikli aşılandığı düşnülürse, bir miyondan fazla 65 yaş üstünün reddettiği ya da ilgilenmediği kendiliğinden ortaya çıkmakta, aksi durum söz konusu değil, çünkü isteyip mazeretli gidemeyenin ayağına gidip aşı hizmeti ücretsiz veriliyor.

Aşılama iki doz halinde yapıldığından bu güne kadar resmi açıklamalara göre7 milyon civarı kişi aşılanmış durumda.

Son düzenleme:
sanko86 Çevrimdışı

sanko86 

Süper Üye
28 Ocak 2020
1,377
38
Çevremde aşı olan yaşlı ve kronik rahatsızlığı olanlar var çok şükür hiç yan etki olmadı.2 doz bitenlerde var. (sinovac)

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,009
Çevremde aşı olan yaşlı ve kronik rahatsızlığı olanlar var çok şükür hiç yan etki olmadı.2 doz bitenlerde var. (sinovac)
Anneannem 2 doz vurundu. Bir sıkıntı yok henüz, tabi evde kalmaya devam ediyor o ayrı.
Aynı şekilde sağlıkçı tanıdıklarım da ikinci dozu yaptırdılar, henüz bir sıkıntı yok.
Ama tedbiri elden bırakmamakta yarar var. Çünkü kapabilme ihtimali her zaman için mevcut.
Aşı hafif atlatmaya yarıyor muhtemelen.

K Çevrimdışı

klcrsln 

Yeni Üye
15 Haz 2020
30
sağlık bakanlığı gel kardeşim istiyorsan sana aşı yapalım dediği an
sağ kolumdan sinovac sol kolumdan biontech yapın kokteyl olarak verin yeterki yapın aşıyı derim.
üstüne de burnuma burnuma nazal aşı sıkın o derece...

kendi düşüncem şu an aşılardan daha zehirli bir dünyada yaşıyoruz. yediklerimiz , içtiklerimiz hatta giydiklerimiz bile sıkıntı.
şu an eve tıkılıp kalmakla zaten vücutlarımıza daha büyük sıkıntılar veriyoruz. O yüzden bir an önce bitmesi gerek bu salgının.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt