Sınıf ayrımı neden yapılıyor?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Bu güzel tartışmaya katılmamak olmaz. Ben de bir şeyler yazmak istedim. Bugüne kadar kitabını doğru dürüst okuyup anlayan ve onun dediklerini yapan bir dindar görmedim, göremedim ve göremeyiz de... Hele Müslümanlarda bunu hiç göremeyiz. 50 yıl önce belki biraz görebiliyorduk ama günümüzde asla... Neyazık ki insanlar bir din'i ölüm korkusundan ve öldükten sonraki bilinmezlikten korkarak benimsiyorlar... En çok takıldığım da dinlerin şeref getireceği. Bu tartışmayı açan sevgili dostumuz, Almanya'da doğsaydı Hristiyan olup Hristiyanlığı ve büyük bir olasılıkla protestanlığı savunacaktı. İngilterede doğsaydı yine Hristiyan olup, Katolik olma ihtimali çok yüksek olacaktı. Hindistanta doğsaydı ineklere tapıp, Ganj nehrinde yıkanarak günahlarından arınacaktı. Bu örnekler artırılabilir. Bunları neden anlatıyorum? Ne yazık ki insanlar sözkonusu din oldu mu, hiçbir sorgulama ve mantıksal araştırmaya girmeden direkt savunmaya geçiyorlar. Adam Hristiyansa onun için tek kutsal din o diğerleri tukaka. Müslümansa da aynen öyle. Konya'da yaşarken hacı, hoca takımından asla alış-veriş yapmazdım çünkü en çok sahkekar onlardan çıkardı.
Çok beğendiğim bir söz vardır: 'Bir çok din vardır ama ahlak tektir...' Önce insan olmaya çalışmak yerine nedense önce din öne sürülüyor. Oysa biliyoruz ki dindar geçinen insan müsveddesi o kadar fazla ki... İş kişisel çıkara dönüşmeyegörsün. Anında dinlerini, her şeylerini satarlar. Beğendiğim bir diğer söz de şudur: Vatanı olmayanın dini olmaz... Demekki, insan olup, vatan sahibi olduktan sonra din gelir... İnsan olmayana hiçbir din hiçbir şerefi getirmez. Ayrıca şöyle bir gerçekte var: Dünyada din baskısının çok olduğu bölgelere bir bakın, oralarda refahtan, zenginlikten, huzurdan ve mutluluktan eser yoktur. . Dünya tarihini irdelerseniz çıkan savaşların büyük bir çoğunluğu din adına yapılmıştır. Din adına milyarlarca insan katledilmiş ve halende katladilmeye devam etmektedir. Bugün Ortadoğu bataklığı dediğimiz bölgeye bakın, emperyalist güçler dini kullanarak halkları birbirlerine öldürtmektedirler. Bunun için küçük bir provakasyon ve bir miktar para yeterlidir... Gelişmiş medeniyetlere bir bakın. Ne zaman gelişmeye başlamışlar? Ne zaman ki Engizisyonun etkisini kırmışlar, ondan sonra bilimsel, ekonomik ve siyasal olarak gelişmeye başlamışlar. Sömürge devletleri ne zaman ve nasıl kullanmaya başlamışlar? O ülkelerde din simsarlığı yaparak... Misyonerlik bu dönemlerde artmıştır. Unutmayın Afrika'da bir yerli lideri tarafından söylenmiş çok önemli bir söz vardır: Beyaz adam geldiğinde onun elinde İncil, bizim elimizde topraklarımız ve değerlerimiz vardı. Gittiklerinde bizim elimizde İncil, onun elinde topraklarımız ve değerlerimiz vardı. Türkiye de aynı yolda ilerlemekte ve Afrika olmaya ramak kaldı. Halen daha İslamı referans alarak söylemlerde bulunuluyor: Yok efendim İslama göre hareket etseler şöyle, olur, böyle olur da... İnsan hakları ve evrensel değerleri kabul ediyorsak, hiçbir dinde bunlar olmaz. Dini referanslar hiçbir şekilde yönetime uyarlanamaz. Uyarlamaya kalkarsanız, Ortaçağ Avrupasına dönersiniz ve sizi de kimse kurtaramaz. Osmanlıda o kadar dini değer vardı da osmanlı niye yıkıldı peki? Yapılacak her şey insani değerler baz alınarak yapılmalıdır dini değerler değil. Atatürk bu gerçeği bildiği için Laiklik ilkesini getirmiştir. O yüzden Laiklik ilkesine sıkı sıkıya sarılmalıyız. Tabi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilelebet sürmesini istiyorsak...
Ruhi Hocam Kalemine, Klavyene sağlık. Bu Ülke sizler gibi Değerli öğretmenlerimizin yetiştirebildiği kadar değer ile ayakta durmayı başaracak inanın.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Hemen söyleyeyim. Muhtemelen 8 minibüs dolusu polis gelir bunları bir güzel alıp içeri atarlardı. Sonrasaında da ilk uçakla sınırdışı edilirlerdi.
Neden 8 minibüs dedim. Çünkü bir keresinde arkadaşla geceleyin tek açık bulduğumuz Subway'den sandviç yiyorduk. Tesadüfen sandviçleri hazırlayan da Türk çıktı. O sırada yolun karşısında 7-8 kişilik bir grup vardı. Sonra aralarından iki tanesi birbirini itekleyip bağırmaya başladılar. 10 dakika geçmeden 8 minibüs polis geldi. Biz arkadaşla aramızda bu kadar basit bir olay için bu kadar polis mi gelir diye tartışırken sandviççi arkadaş bunun normal olduğunu söyledi. Sonrasında da birbirini itekleyenleri alıp götürdüler. "Hepsi birbirine girse herhalde orduyu çağıracaklardı" diye hatta bayağı dalga geçmiştik.
Hah işte olay burada işte sayın hocam. Önce İNSAN olunacak, sonra o insanı insan gibi yaşatacak olan SİSTEM işleyecek. Bu iyi işleyen sistem içerisinde sonra kim neye istiyorsa ona tapacak, kimse kimseye kendi fikrini ideolojisini, dinini empoze etmeye kalkmayacak olay bu.

Arada Twitter da denk geliyorum şu yazıya, 126bin peygamber gönderilen ortadoğu coğrafyasında binlerce Peygambere rağmen yüzlerce yıldır huzur ve AHLAK yok, dinsiz imansız Allahsız gavur dediğimiz SIFIR PEYGAMBERLİ olan Norveç İsveç gibi Ülkelerde can sıkıntısından bilim üretiyor insanlar. Huzur var İnsan hakkı var, her şeyden evvel işleyen bir sistem var. Orada suç yok mu? vardır elbette ancak İnsanın İNSAN olmasından kaynaklanan kusurları karşısında tıkır tıkır işleyen ve bu suça karışanlara karşı gereğini yerine getiren bir sistem var en azından. Demek ki neymiş, Allah Ortadoğu haricinde hiçbir yerde sorun görmemiş ki düzeltmek için bir Peygamber göndermesine gerek kalsın. Ne yani şimdi Ortadoğu insanları olarak biz binlerce yıldır ahlaksızıyız? O nedenlemi sürekli bizlere Peygamber yollanıyor diye düşünmek şimdi benim suçum mu?

Peki benim sözde müslüman din kardeşim ne yapıyor?

Al bunu yapıyor

Ne bu şimdi? Müslüman.

İnsan olamamış ki Onun ve Bunun çocuğu şimdi bu karaktersiz şerefsiz yaratık Müslüman olsa ne? Olmasa ne?

İslamiyette MİSAFİR olduğun yerde nasıl davranman gerektiği öğretilmiyor demek ki.

Diğer din kardeşim ne yapıyor?

O da bunu yapıyor

234.jpg

Başka bir çok müslüman din kardeşimiz olan Hande Fırat'ın eşi ve iş ortakları İşgal altındaki Ukrayna'yı silah miğfer ve çelik yelek satışı bahanesiyle 5 Milyon dolar dolandırdı iddiası ile karşı karşıya. Hatta Ukrayna'nın Ankara'ya yazı yazıp şikayetçi olduğu belirtiliyor. Şimdi bu din kardeşlerimiz muhtemelen 'Yok canım öyle bi rşey, kamyonlar adresi şaşırmış'' diyecek konu kapanacak o ayrı konu ama temelde bizim sorunumuzun DİN ile ilgisi alakası olmadığının basit örnekleri olduğu içn bunları aktarıyorum ben. Bizim çok çok çok ciddi bir AHLAK ve EĞİTİM sorunumuz var.

Sorsan herkes Müslüman dindar Allah'a Peygamber'e inanıyor ama Cumaya gitme sebebi cemaatin onu orada görmesi gerektiğini biliyor olması.
Yahu çok açık edemeyeceğim genç bir kardeşim geceleri Grup Sex partilerinde, Alkol karı kız ne ararsan var, Cuma günü Cumaya gidiyor, ''Oğlum delimisin kanındaki Alkol duruyor daha'' diyorum ''Abi orada görmezlerse olmaz şimdi'' diyor.

Neden? Ticari kaygı da o yüzden. Açık ve net yazıyorum herkese. Bu iktidar gitsin, Devletin sözde dindarlara para muslukları kapansın bakın görün bakalım camilerde kaç kişi kalacak.

Tamam ben herkes böyle demiyorum ama Allah aşkına şu topluma bir bakın ve ''Ben Müslümanım'' diyenlerin kaçının Kutsal kitabın gerçek anlattıklarını yerine getirdiğini bana söyleyin.

Bütün bunları görmeyen zihniyet sonra gelip bizim forumumuzda kurulan cümleleri anlamayacak, işine gelen yeri alıp gelmeyeni görmezden gelecek, makul mantıklı cevap veremeyince ''Sabaha kadar yazsanız Allah ne derse o olur'' diyecek.

E demek ki Allah yukarıdaki koko çeken bu karaktersize ''Ben yasakladım ama sen yine de git halkın parası ile milyonluk araba al, o arabada benim yasakladığım kokoyu çek yine benim yasakladığım halkın hakkına gir'' demiş.

Sonra ne demiş Allah? ''Gidin Kuran kursunda çocuklara tecavüz edin, ben yasakladım ama siz edin'' E öyle ya, Allah ne derse o olur.

Mesela benim bu yazıları yazmamı da Allah söyledi o emretti. Çünkü o Allah beni yaratırken bana hiç akıl mantık ve irade vermedi.

Peki biz ne yapıyoruz burada? sıkıştığı her noktada ''Allah öyle dedi'' diyen birisine dinden ilimden fenden akıldan mantıktan bahsediyoruz. Kurandan Ayet ile cevap veriyoruz ''Allah ne derse o olur'' Yasa yönetmelik diyoruz 'Allah ne derse o olur'' Cin Ali kitabındaki gibi anlattık yine final ''Allah ne derse o olur'' kısmına bağlandı daha ne diyelim bilemedim?

Herkesin hür iradesi ile fikrini söylemeye hakkı vardır elbette lakin burada fikir empoze etmeye kimsenin hakkı yoktur. Arkadaş ile bu konu başlığındaki ilk diyaloğumda sorunun ne olduğu gayet açıktı,ü sonraki mesajların tamamında da aynı durum açık şekilde ortada.

Bu forumda kim bir başkasına din siyaset marka firma empoze etmeye kalkıyorsa o gün forumdaki son günüdür açık ve net.

Bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da islamiyet Hristiyanlık Budizm Çok parti Yok parti A marka B firma dayatması yapan kim varsa forum ile ilişkisi kesilmiştir kesilecektir o kadar basit.

Fazla tevazunun sonu, vasat insandan nasihat dinlemekle biter diye boşa dememişler.

hareketliperde Çevrimdışı

hareketliperde 

Süper Üye
17 Ara 2019
459
36
bu paketler en az 5 senedir var. neden şimdi gündem oldu onu anlamadım. hatta zamanında bende geçmiştim sistem açığı ile

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
bu paketler en az 5 senedir var. neden şimdi gündem oldu onu anlamadım. hatta zamanında bende geçmiştim sistem açığı ile
Operatörler kaba tabir ile ''Kör tuttuunu...'' misali çalışıyor bu ayan beyan ortada.

Eşimin hattını Vodafone denen illete taşıdık, Herifler paketin geçerli olması için kredi kartı otomatik ödeme talimatı vermeyi mecbur kılıyorlar YANIMDA adlı uygulama üzerinden. Ayrıca hattı taşıdığınız an fatura bedelini cart diye tahsil ediyorlar (Tüm bunlar bu sabah yaşandı)

''Daha hattı kullanmadık bro'' diyemiyorsun :kop

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45
Hah işte olay burada işte sayın hocam. Önce İNSAN olunacak, sonra o insanı insan gibi yaşatacak olan SİSTEM işleyecek. Bu iyi işleyen sistem içerisinde sonra kim neye istiyorsa ona tapacak, kimse kimseye kendi fikrini ideolojisini, dinini empoze etmeye kalkmayacak olay bu.

Arada Twitter da denk geliyorum şu yazıya, 126bin peygamber gönderilen ortadoğu coğrafyasında binlerce Peygambere rağmen yüzlerce yıldır huzur ve AHLAK yok, dinsiz imansız Allahsız gavur dediğimiz SIFIR PEYGAMBERLİ olan Norveç İsveç gibi Ülkelerde can sıkıntısından bilim üretiyor insanlar. Huzur var İnsan hakkı var, her şeyden evvel işleyen bir sistem var. Orada suç yok mu? vardır elbette ancak İnsanın İNSAN olmasından kaynaklanan kusurları karşısında tıkır tıkır işleyen ve bu suça karışanlara karşı gereğini yerine getiren bir sistem var en azından. Demek ki neymiş, Allah Ortadoğu haricinde hiçbir yerde sorun görmemiş ki düzeltmek için bir Peygamber göndermesine gerek kalsın. Ne yani şimdi Ortadoğu insanları olarak biz binlerce yıldır ahlaksızıyız? O nedenlemi sürekli bizlere Peygamber yollanıyor diye düşünmek şimdi benim suçum mu?

Peki benim sözde müslüman din kardeşim ne yapıyor?

Al bunu yapıyor

Ne bu şimdi? Müslüman.

İnsan olamamış ki Onun ve Bunun çocuğu şimdi bu karaktersiz şerefsiz yaratık Müslüman olsa ne? Olmasa ne?

İslamiyette MİSAFİR olduğun yerde nasıl davranman gerektiği öğretilmiyor demek ki.

Diğer din kardeşim ne yapıyor?

O da bunu yapıyor

234.jpg

Başka bir çok müslüman din kardeşimiz olan Hande Fırat'ın eşi ve iş ortakları İşgal altındaki Ukrayna'yı silah miğfer ve çelik yelek satışı bahanesiyle 5 Milyon dolar dolandırdı iddiası ile karşı karşıya. Hatta Ukrayna'nın Ankara'ya yazı yazıp şikayetçi olduğu belirtiliyor. Şimdi bu din kardeşlerimiz muhtemelen 'Yok canım öyle bi rşey, kamyonlar adresi şaşırmış'' diyecek konu kapanacak o ayrı konu ama temelde bizim sorunumuzun DİN ile ilgisi alakası olmadığının basit örnekleri olduğu içn bunları aktarıyorum ben. Bizim çok çok çok ciddi bir AHLAK ve EĞİTİM sorunumuz var.

Sorsan herkes Müslüman dindar Allah'a Peygamber'e inanıyor ama Cumaya gitme sebebi cemaatin onu orada görmesi gerektiğini biliyor olması.
Yahu çok açık edemeyeceğim genç bir kardeşim geceleri Grup Sex partilerinde, Alkol karı kız ne ararsan var, Cuma günü Cumaya gidiyor, ''Oğlum delimisin kanındaki Alkol duruyor daha'' diyorum ''Abi orada görmezlerse olmaz şimdi'' diyor.

Neden? Ticari kaygı da o yüzden. Açık ve net yazıyorum herkese. Bu iktidar gitsin, Devletin sözde dindarlara para muslukları kapansın bakın görün bakalım camilerde kaç kişi kalacak.

Tamam ben herkes böyle demiyorum ama Allah aşkına şu topluma bir bakın ve ''Ben Müslümanım'' diyenlerin kaçının Kutsal kitabın gerçek anlattıklarını yerine getirdiğini bana söyleyin.

Bütün bunları görmeyen zihniyet sonra gelip bizim forumumuzda kurulan cümleleri anlamayacak, işine gelen yeri alıp gelmeyeni görmezden gelecek, makul mantıklı cevap veremeyince ''Sabaha kadar yazsanız Allah ne derse o olur'' diyecek.

E demek ki Allah yukarıdaki koko çeken bu karaktersize ''Ben yasakladım ama sen yine de git halkın parası ile milyonluk araba al, o arabada benim yasakladığım kokoyu çek yine benim yasakladığım halkın hakkına gir'' demiş.

Sonra ne demiş Allah? ''Gidin Kuran kursunda çocuklara tecavüz edin, ben yasakladım ama siz edin'' E öyle ya, Allah ne derse o olur.

Mesela benim bu yazıları yazmamı da Allah söyledi o emretti. Çünkü o Allah beni yaratırken bana hiç akıl mantık ve irade vermedi.

Peki biz ne yapıyoruz burada? sıkıştığı her noktada ''Allah öyle dedi'' diyen birisine dinden ilimden fenden akıldan mantıktan bahsediyoruz. Kurandan Ayet ile cevap veriyoruz ''Allah ne derse o olur'' Yasa yönetmelik diyoruz 'Allah ne derse o olur'' Cin Ali kitabındaki gibi anlattık yine final ''Allah ne derse o olur'' kısmına bağlandı daha ne diyelim bilemedim?

Herkesin hür iradesi ile fikrini söylemeye hakkı vardır elbette lakin burada fikir empoze etmeye kimsenin hakkı yoktur. Arkadaş ile bu konu başlığındaki ilk diyaloğumda sorunun ne olduğu gayet açıktı,ü sonraki mesajların tamamında da aynı durum açık şekilde ortada.

Bu forumda kim bir başkasına din siyaset marka firma empoze etmeye kalkıyorsa o gün forumdaki son günüdür açık ve net.

Bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da islamiyet Hristiyanlık Budizm Çok parti Yok parti A marka B firma dayatması yapan kim varsa forum ile ilişkisi kesilmiştir kesilecektir o kadar basit.

Fazla tevazunun sonu, vasat insandan nasihat dinlemekle biter diye boşa dememişler.

Sakin hocam. Benim de klavyem yazıyor yazıyor siliyorum çünkü bu konu tartışılası bir konu değil her iki taraf için de.
Pozitif bilim ile din yan yana gelemeyen iki yapıdır. Din, sorgulamaya kapalı bir düşünce sistemidir ve buna karşılık pozitif bilimler direkt sorgulama düşünce sistemine dayanır.
Eski çalıştığım şirkette bir keresinde İran'lılarla iş yapacaktık.
İmzalatmak istedikleri sözleşmede bizim tarafımızın sorumlu olduğu kısımlar zaman planlarına göre kesin ve net yazarken karşı tarafın sorumluluklarının hepsinde (çoğu ödeme planı üzerine idi) "Allah izin verirse" ibaresi vardı. Adamlara verdiğimiz fiyatlarda piyasa raiçinin 3 katı civarında idi. Adamlara dedik neden böyle. Dediler ki ya biz zamanında işimizi yapmazsaymışız. Biz de dedik ki "ya siz ödemeleri zamanında yapmazsanız ne olacak?". İnşallahlar, maşallahlar havalarda uçuştu. Güç bela yolladık adamları. Sonradan öğrendik ki bizden sonra başka bir firma ile anlaşmışlar. İşi yaptırmışlar ama ödemelere gelince "Allah izin vermedi."
Bir kitapta okumuştum; insan zayıf olduğu noktayı güçlü göstermeye çalışırmış. Bugüne kadar her kim ki sürekli Allah, peygamber, Muhammed vb. diyorsa uzak dururum. Din ile güven sağlayıp kazık atmaya niyetlidir derim. Bugüne kadar da yanılmadım.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Sakin hocam. Benim de klavyem yazıyor yazıyor siliyorum çünkü bu konu tartışılası bir konu değil her iki taraf için de.
Pozitif bilim ile din yan yana gelemeyen iki yapıdır. Din, sorgulamaya kapalı bir düşünce sistemidir ve buna karşılık pozitif bilimler direkt sorgulama düşünce sistemine dayanır.
Eski çalıştığım şirkette bir keresinde İran'lılarla iş yapacaktık.
İmzalatmak istedikleri sözleşmede bizim tarafımızın sorumlu olduğu kısımlar zaman planlarına göre kesin ve net yazarken karşı tarafın sorumluluklarının hepsinde (çoğu ödeme planı üzerine idi) "Allah izin verirse" ibaresi vardı. Adamlara verdiğimiz fiyatlarda piyasa raiçinin 3 katı civarında idi. Adamlara dedik neden böyle. Dediler ki ya biz zamanında işimizi yapmazsaymışız. Biz de dedik ki "ya siz ödemeleri zamanında yapmazsanız ne olacak?". İnşallahlar, maşallahlar havalarda uçuştu. Güç bela yolladık adamları. Sonradan öğrendik ki bizden sonra başka bir firma ile anlaşmışlar. İşi yaptırmışlar ama ödemelere gelince "Allah izin vermedi."
Bir kitapta okumuştum; insan zayıf olduğu noktayı güçlü göstermeye çalışırmış. Bugüne kadar her kim ki sürekli Allah, peygamber, Muhammed vb. diyorsa uzak dururum. Din ile güven sağlayıp kazık atmaya niyetlidir derim. Bugüne kadar da yanılmadım.
O nedenle aklı başında yazan birkaç yazar hariç bu tarz kalemleri forumda tutmayaya gayret göstertiyoruz. Kimin hangi görüşten olduğuna göre değil insan olup olmadığına göre bakıyorum ben ısrarla.
Aynı konu marka fanları için de geçerli
Aynı konu siyasi takıntılılar için de heçerli sağı solu ortası liberali muhafazakarı farketmeksizin.

Forumumuzun en sevdiğim yanlarından birisi de zaten bu aklı başında azınlık sanırım.

Yazmıyorum zaten çok uzun zamandır dini siyasi konulara. Ancak meydanı da boş bırakmamak gerekiyor.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
bir anket gördüm mülteciler gitsin mi? baktığımda yüzde 92 gitsinler mülteci istemiyorum diye ...yabancılara toprak emlak satmak vatana ihanettir.
Ülkemizde anketlere oranlara görüşlere bakmanın hiçbir anlamı yok ne yazık ki.
Bir kişi ne düşünüyor ve ne istiyorsa sonuç o..

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45
O nedenle aklı başında yazan birkaç yazar hariç bu tarz kalemleri forumda tutmayaya gayret göstertiyoruz. Kimin hangi görüşten olduğuna göre değil insan olup olmadığına göre bakıyorum ben ısrarla.
Aynı konu marka fanları için de geçerli
Aynı konu siyasi takıntılılar için de heçerli sağı solu ortası liberali muhafazakarı farketmeksizin.

Forumumuzun en sevdiğim yanlarından birisi de zaten bu aklı başında azınlık sanırım.

Yazmıyorum zaten çok uzun zamandır dini siyasi konulara. Ancak meydanı da boş bırakmamak gerekiyor.
Fırsatınız olduğunda aşağıda verdiğim iki filmi izlemenizi öneririm.

İkincisi aslında belgesel sayılabilir. Birincisi de netflix'de mevcut.

Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,305
Yazılanları tek tek okudum beğenilerimi yaptım. Herkes gibi bende uzun uzun arkadaşa yazmaya meyilliydim lakin yasaklanmış ve o kadar güzel açıklamayı anlamamakta direnmiş.

Özet geçeyim okumak isterse,önce insan olalım,ahlak sahibi olalım sonra ne dinine inanırsa, ne kitapsızlığı yaşamak isterse kendi hayatı ve ahiret seçimidir, bir insanın inancını ön plana alıpta onu yükseklere çıkarmayalım. İnsanı insana güzel yapan ahlakıdır, ötesi yaratanla yaratılan arasındaki meseledir. O ziyanda şu böyle vs demenin anlamı yoktur.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Yazılanları tek tek okudum beğenilerimi yaptım. Herkes gibi bende uzun uzun arkadaşa yazmaya meyilliydim lakin yasaklanmış ve o kadar güzel açıklamayı anlamamakta direnmiş.

Özet geçeyim okumak isterse,önce insan olalım,ahlak sahibi olalım sonra ne dinine inanırsa, ne kitapsızlığı yaşamak isterse kendi hayatı ve ahiret seçimidir, bir insanın inancını ön plana alıpta onu yükseklere çıkarmayalım. İnsanı insana güzel yapan ahlakıdır, ötesi yaratanla yaratılan arasındaki meseledir. O ziyanda şu böyle vs demenin anlamı yoktur.
Değerli Hocam;

''Dervişin fikri ne ise zikri de o olur'' gibi arkadaşın yaklaşımı. Ben önce elimden geldiğince üslubunca derdimi anlattım. Çok yazıp sizleri de sıkmak istemem zira cevaplar da ortada. Şu yazdıklarınızdan farklı hiç bir şey demedim. Ben Müslüman olduğum için şerefli olmam, şerefli olmak için bir Din'e mensup olmaya gerek görmüyorum zira şerefimi herhangi bir Din Parti Marka Firmaya bağlamıyorum. İNSAN olmak bana yetiyor ve İNSAN olmak için de yine bir Din parti marka firma olgularına ihtiyaç duymuyorum/duymuyoruz.

Yani fikir alışverişi anlamında olsaydı günlerce yazışırdık keyif ile lakin bir noktadan sonrası ona ''Bize fikir empoze etme'' derken, yaptığının yanlış olduğunu izah etme çabalarımızın sanki kendi fikrimizi ona empoze etmeye çalışıyormuş moduna döndüğünü görünce ve benden sonra yazılanları sabah okuyunca dostumuzun herhangi bir şeyi anlama niyetinde olmadığını anlayıp hesabını kapattım.

Konu herhangi bir kimsenin inandığı değerler ve o değerleri savunmasından ziyade bunu dayatması noktasına geldiğinde bizim forumda ipler kopuyor malum :ok

Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,305
Değerli Hocam;

''Dervişin fikri ne ise zikri de o olur'' gibi arkadaşın yaklaşımı. Ben önce elimden geldiğince üslubunca derdimi anlattım. Çok yazıp sizleri de sıkmak istemem zira cevaplar da ortada. Şu yazdıklarınızdan farklı hiç bir şey demedim. Ben Müslüman olduğum için şerefli olmam, şerefli olmak için bir Din'e mensup olmaya gerek görmüyorum zira şerefimi herhangi bir Din Parti Marka Firmaya bağlamıyorum. İNSAN olmak bana yetiyor ve İNSAN olmak için de yine bir Din parti marka firma olgularına ihtiyaç duymuyorum/duymuyoruz.

Yani fikir alışverişi anlamında olsaydı günlerce yazışırdık keyif ile lakin bir noktadan sonrası ona ''Bize fikir empoze etme'' derken, yaptığının yanlış olduğunu izah etme çabalarımızın sanki kendi fikrimizi ona empoze etmeye çalışıyormuş moduna döndüğünü görünce ve benden sonra yazılanları sabah okuyunca dostumuzun herhangi bir şeyi anlama niyetinde olmadığını anlayıp hesabını kapattım.

Konu herhangi bir kimsenin inandığı değerler ve o değerleri savunmasından ziyade bunu dayatması noktasına geldiğinde bizim forumda ipler kopuyor malum :ok
Hocam çok haklısın bir türlü iyi insan olmanın yolunun dinden geçmediğini geçemeyeceğini anlayamayacaklar. Hadis,sünnet göstererek ayetleri kendi anladıkları gibi yorarak bize din satmaya devam edecekler. Bende sevmiyorum bu tarz insanları. “Biz müslümanız” diye başladıklarında 1-0 öne geçtiklerini sanıyorlar,yazık ki ben siz ve bizim gibi düşünenler için inancı değil insanlığı ve yaptıkları önemlidir.

Son düzenleme:
S Çevrimdışı

Sakar 

Aktif Üye
20 Mar 2022
54
Hocam ben bu tarzda kişilerle lise yaşlarımdan itibaren çok uğraştım. Hala da karşıma çıkıyorlar fakat artık evrensel doğruları anlatmayı bıraktım. Nato kafa nato mermer.
Küçük yaşlarında tarikat yurtlarına bırakılıp sonra başlarına ne geldiği önemsenmeyen gençlerin bir yansıması aslında bunlar. Daha doğrusu " Kindar değil Dindar gençlik" diyebiliriz. Pozitif bilimi öcü gibi görüp , dış dünyadan da dışlanmamak için " bilimi de seviyoruz" demek zorunda kaldıklarından dolayı içsel bir çelişkiye düşüyorlar. Pozitif bilim karşısında yetersiz kaldıkları için de saldırgan bir tutum sergilemeleri içten bile değil. Bu yüzden "Biz şöyleyiz, siz söylesiniz deyip karşılarındakileri aşağılama içgüdüsünü sergiliyorlar. *Oh olsun diyorum. Siyasal islam er yada geç çökecekti ve çökmeye başladı. Gençlerin büyük bir çoğunluğu (içlerinde imamhatip mezunları da var) din ve devlet işlerinin ayrı yürütülmesinin ülke refahı için en doğru yol olduğunu düşünüyor. Milenyumun en büyük icadı olan internet denen melet geçmişte olan ve şu an da olagelen her şeyi 2 tık ile karşımıza çıkartıveriyor.
Ahlak ile dinin bir olmadığını , din sahibi olmanın da yaratıcı karşısında + puan kazandırmayacağını benden iyi biliyorlardır ( belki). Semavi dinlerin hepsi iyi insan olun , yalan söylemeyin , insan öldürmeyin der. En önemlisi de ülkene ihanet etme der.
Daha da yazardım da yasaklandığı için yanıt veremeyecek. Arkasından atıp tutmuş gibi olmayayım :)

* koyduğum yerde daha fazla "ağır" sözler vardı silmek durumunda kaldım. Anlam bu yüzden bozulmuş. Polis amcalar kulağımı çekmesini istemem :)

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Bence din ile ilgili konuları ulu orta ele almamalı, yarım doktor candan yarım imam dinden eder der atalarımız. Merak eden otursun araştırsın kaynalar bedava, bu forum tavsiye üzerine ama kurnazlık yapıp kişisel fikirlerin dayatma yeri olmamalı. Dayatılan kişisel fikirler de yarın çürüdüğünde insanın karşısındakine bakacak yüzü olmaz. Din konusun da sahibi Allah 'tır ve dilediğinin aklına gönlüne düşürür nasip eder hidayet buldurur. Bunun dışında hiç bir yaratılmış bir diğerine bunu hediye edemez. Hz. Peygamberimiz amcasına Hz. Ali nin babasına (Ebû Tâlib) bile son anlarında yalvarmış ama ikna edememiştir, akıbetinde bu konu ile ilgili son sözü söyleyen ayet inmiştir.
Bu konu da en büyük görev inananların inanmayanlara sabır ve hoşgörü göstermesi üzerine görevdir. Yani inancı gereği insan dışında her varlığa sevgi saygı duyan birinin Allahın yarattığı en üstün varlığa (insana) kendi inandığına inanmıyor diye bunu esirgemesi olsa olsa zulüm olur, hakkını gasp etmek olur.
Dinin bir tarifi de güzel ahlaktır, ahlaksızlık varsa dini kabul etmiş bir kişinin islama uymadığının açık delilidir.
Kişilerin yetersiz veya yanlış bilgileri sonucu yanlış fikirler beyan ediyor diyerek de savunduğu din onun şahsi malı değil ki, sahibi Allah ve inanan büyük bir kitle var. Kendine yapılmış bir yanlışı tekrarlayarak bu inanca (kutsala) da aynı zulmü yapmamalıdır. Kırılan bir kişi değil bir kitle olur.

Geri
Üst Alt