Şüphesiz müslüman olmayanlar Ziyandadır
Bu dayatmadır.
''Şüphesiz Müslüman olmayan ziyandadır'' demek ''siz eğer Müslüman değilseniz zayi oldunuz'' demektir ki bunun kararını siz veremezsiniz.
Bu Ülkede toplumun çok büyük bir bölümü artık sarıklı sakallı cübbeli gördüğünde öfke ile kin ile antisempati ile, Din pazarlamacısı gözü ile, İktidar militanı şüphesi ile bakıyorsa bunun büyük sebebi de kısmen bu örtülü dayatmalardır.
Bitirmemiş olsam da Hem Kuran hem de İncili okumuş ve üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri farklı cümleler ile anlattıklarını bilen , buna ilaveten merakımdan ötürü Yehova Şahitlerini araştırmış birisi olarak size Bakara Sursi 256 ile cevap veririm ve orada açık şekilde DİNDE ZORLAMA YOKTUR diye belirtilmiştir.
Aynı ayet bizlere açıkça (Jargon tabir ile) ''Valla ben gerekeni söyledim, buna inanırsanız cennet, inanmaz ve putlara tapmaya devam ederseniz azap vardır gerisi sizin sorununuz'' demiş. Bu noktadan sonrası bizim sorunumuzdur o halde.
Amalı ve fakatlıu kurulan cümlelerde önceden yazdıklarınızın hiçbir anlamı kalmadığını hatırlatmak istiyorum. Konuya girizgahınızda eleştirileri dizeleyip arkasında AMA İSLAMİYUET dediğinizde bana göre önceki yazdıklarınızın bir anlamı kalmıyor ki bu kişisel fikrimdir yani ''Ben doğru söylüuyorum'' şeklinde algılanmasın lütfen.
Benim bir inancım var fakat bu inancın ne musevilik, ne hristiyanlık, ne putperestik ne de şu an bize
Pazarlanan / Dayatılan islamiyet ile uzaktan yakından ilgisi yoktur.
Ülkemizde insanlara yaşatılan şeyin de İslamiyet ile ilgisi yoktur ve Kutsal kitapları okuyan herkes bizim Ülkemizde yapılan ibadetin %50 çıkar, %30 şov, %20 de ''Ulan ya doğruysa'' döt korkusu ile yapıldığını gayet net şekilde anlar.
Menzil tarikatının şeyhi 2 milyon liralık arabaya biniyor, Diyanet işleri başkanı keza öyle. Vatandaş doğalgaz elektrik parasını ödeyemezken Diyanet İşleri Başkanı kendisine ayrı, eşine ayrı yalı köşk villa tahsil ettirip masraflarını Devlete ihale ediyor, Kendisi yetmezmiş gibi DİB eşine Devletin makam arabası tahsis edilip bir de şöför veriliyor emrine. Cübbeli Ahmet efendi ciplere binerken DİN SATAN onur yoksunu bazı tiplerin (Hani şu ramazanlarda ekranlarda ''peygamber çok fakirdi' diye ağlayan omurgasızlar) oteller zincirlerine Devlet kaymaklı yeni zincirler ekliyor ama Elhamdülillah hepimiz müslümanız öyle mi?
Arabasında koko çeken yandaştan hesabını sormayan, Yetimin hakkını yiyen, Devleti soyup hukuk sistemini yerle bir eden hiç kimseye hiçbir şeyin kardeşi değilim ben açık ve net.
Mesela siz şu tebliğcilerin (Hani göööya dinin güzelliklerini anlatıp insanlara içki içmeyin yılbaşı kutlamayın bla bla sı yapanlar) Diyanetin kapısına gidip ''katrdeşim bu nasıl Din İşleri Başkanlığı?'' dediğini duydunuz mu? Veya herhangi bir taciz yurduna gidip ''Allahsızlar, size emanet edilen çocuklara nasıl göz koyar kirletirsiniz?'' diye isyan ettiklerini gördünüz mü?
Görmezsiniz, bunların da işi gücü şov zaar.
İşte o nedenle diyorum ki ''Eğer İslamiyet bu ise ben Müslüman da değilim.''
Müslüman değilim ama İNSAN OLDUĞUM İÇİN haksızlığın zulmün ve yanlışın karşısındayım.
Çocuklarıma da önce İNSAN olmayı öğrettim, Dinleri de öğrettim hem de tamamını, Şimdi neye inanırsanız ona inanın dedim ve artık karar kendilerinin.
Şu an için Allah Kitap dillerinden düşürmezler ancak onlarınki TAKLİD-İ İMAN şimdilik, zira toplum alışkanlığı ile hareket ediyorlar.
Ne zaman ki TAHKİKİ-İ İMAN sahibi olurlar o zaman gerçek kararlarını zaten gönülden vermiş olurlar elbette.
Allah beni biliyor, içimi de biliyor, isyanımı da biliyor. Yanacaksam da ben yanacam o nedenle aksi yönde tartışmaları ve dayatmaları sağlıksız bulduğumu bir kere daha belirtmek istiyorum.