Ses sistemi hakkında.

Sefa06 Çevrimdışı

Sefa06

Aktif Üye
24 Haz 2018
142
Kılavuzu okudum HDMI ARC destekli TV'lerden ses alabiliyormuş.
Ama DTS desteği yok galiba.
DTS önemli değil diyorsanız alın, Netflix Dolby mi kullanıyor DTS mi kullanıyor bilmiyorum.
Sadece Dolby kullanıyor Netflix sanırım.

IMG_20200305_115910.jpg

Hocam cihazın üstünde dts ibaresi var ama nasıl anlarız dts veya Dolby ses aldığımızı

Sefa06 Çevrimdışı

Sefa06

Aktif Üye
24 Haz 2018
142
Hdmi arc destekleyince de HDMI dan TV sesi alabilir demiş kılavuzda. Netflix'te sorun olmaz muhtemelen.
İnşallah hocam teşekkürler olmadı optikle bağlarım .2000 ₺ ye soudbar alıp bu şekilde her tarafını saran ve titreten ses alabilirmiydim bilmiyorum 400 liraya halledik sayende sağol Varol.

blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510
Filmlerden sinema deneyimi almak istiyorsanız Avr sistem toplayacaksınız . Hazır sistemler ve logitech ürünlerinü geçin . soundbar alıp 2000 lirayı çöpe atmayın. Hiçbiri avr kalitesinde ses vermez.
Optik ses ie hdmi arasında . Hdmi kablonun dts hd ve dolby truehd aktarması dışında ses kalitesinde pek bir fark yok. Bir de coaxial çıkış var günümüzde pek kullanılmasa da optik çıkıştan bir tık daha iyi kalitesi vardır. Avr bunları karşılıyor

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Filmlerden sinema deneyimi almak istiyorsanız Avr sistem toplayacaksınız . Hazır sistemler ve logitech ürünlerinü geçin . soundbar alıp 2000 lirayı çöpe atmayın. Hiçbiri avr kalitesinde ses vermez.
Optik ses ie hdmi arasında . Hdmi kablonun dts hd ve dolby truehd aktarması dışında ses kalitesinde pek bir fark yok. Bir de coaxial çıkış var günümüzde pek kullanılmasa da optik çıkıştan bir tık daha iyi kalitesi vardır. Avr bunları karşılıyor

Koaksiyel'den DTS aktarılamıyor benim bildiğim.
Optik bağlantıdan da DTS ve Dolby sesler sadece belirli bir bit oranına kadar aktarılabiliyor.

O yüzden HDMI en iyi seçenek bence.

Ben arkadaşa 2. el AVR sistem toplayabilir demiştim ama ikinci el de güzel ürünlere denk gelmek sabırlı olmayı gerektiriyor.
Her zaman güzel ürün bulunamıyor. :bilmiyom

Sefa06 Çevrimdışı

Sefa06

Aktif Üye
24 Haz 2018
142
Koaksiyel'den DTS aktarılamıyor benim bildiğim.
Optik bağlantıdan da DTS ve Dolby sesler sadece belirli bir bit oranına kadar aktarılabiliyor.

O yüzden HDMI en iyi seçenek bence.

Ben arkadaşa 2. el AVR sistem toplayabilir demiştim ama ikinci el de güzel ürünlere denk gelmek sabırlı olmayı gerektiriyor.
Her zaman güzel ürün bulunamıyor. :bilmiyom
Hocam avr amfi lerde bu Sony sistemin hoparlörleri kullanilabilirmi

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Hocam avr amfi lerde bu Sony sistemin hoparlörleri kullanilabilirmi

Evet ama sesi ona göre açmanız gerekir. Fazlası yakar.
Ayrıca o hoparlörler kaç Ohm ona dikkat etmekte yarar var.

Dipnot : Subwoofer'ı kullanamazsınız. AVR sistemlerde aktif subwoofer kullanılır.
Pasif subwoofer için çıkışı olan AVR pek yoktur. Olanlar da çok eski paket sistemlerdir genelde.

Subwoofer masrafına da girmeniz gerekecek.

F Çevrimdışı

firok33715

Aktif Üye
19 Şub 2020
231
Logitech Z625 2.1 ses sistemini günde 14 saat açık bırakıyorum fakat çoğunlukla bekleme modunda olur.
Bu şekilde kullanmamın elektrik faturasına etkisi olur mu acaba ?
Hazır ses sistemi konusu denk gelmişken sorayım dedim :)

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Logitech Z625 2.1 ses sistemini günde 14 saat açık bırakıyorum fakat çoğunlukla bekleme modunda olur.

Bekleme modunda pek bir tüketim olmaz, yine de çok uzun vadede ödediğiniz faturaya farkı yansır. (Ufak bir fark da olsa.)
Onun dışında aktifken ses sinyali gelmese de belli bir seviye tüketim olur diye düşünüyorum.
Hiç ölçmediğim için bir şey söyleyemiyorum bu konuda.

blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510

subwoofera elinizde dokunun bakın bakalım ısınma var mı . Bendeki z906 bu sebeble bozuldu uzun süre kapatmadığım için

Geri
Üst Alt